Sikorskin sana

Minkälainen on uuden ajan veitsetön, vartaloa ja lihaksia muokkaava hoito?

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii Helsingin Laser & Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana. Keväästä 2017 lähtien hän on kouluttanut myös American Academy of Aesthetic Medicine -kurssilaisia ympäri maailmaa.

Osaisitko kuvitella sisällyttäväsi 30 minuutin kuntosalitreeniin yhdelle treenaamallesi lihasalueelle niitä 50 000 kertaa supistavan liikkeen? Tuskin. Näin dynaamisesta suorituskyvystä puhutaan kuitenkin silloin, kun kyseessä on lihaksia ja vartaloa muokkaava, Iskra Medicalin kehittämä Tesla Former (FMS Former) -hoito.

Mistä on kyse ja kuka hoidosta hyötyy?

Halusimme tuoda Suomeen tämän erityisen hoidon muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin, tämän kaltainen laitehoito täyttää kaiken kattavan hoito- ja palveluskaalamme puuttuvan palasen, jonka ansiosta voimme tarjota nyt täydellisen, toisiaan täydentävän ja kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden:

 • Iho: jonka hoitoon ja ongelmiin tarjoamme montaa erityyppistä hoitoa aina pistoshoidoista edistyksellisiin laitehoitoihin ja plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin
 • Rasvakerros: Mullistavat CoolSculpting ja TightSculpting-laitehoidot sekä rasvaimu-toimenpiteet
 • Sekä nyt tämän kaiken täydentävän, lihaksiin kohdistuvan hoidon, joka tarjoaa apua niin esteettisesti kuin fysiologisesti

Kuva 1 : Vierailultani Iskra Medicalilla

Toisekseen, maailmalla nimellä ’’Emsculpt’ kulkeva, aivan Tesla Formeria vastaava hoito on tunnettu jo pitkään ja se on saavuttanut suurta suosiota aivan tavallisten ihmisten ja satunnaistreenaajien kuin fitness- sekä viihdepiirienkin keskuudessa, jotka toivovat pikaista tulosta ajankäytöstä tinkimättä. Olen seurannut maailmalla Emsculpt:in ympärillä pyörivää hypeä ja näin tässä oitis hyödyntämättömän potentiaalin myös Suomen markkinoilla.

Kolmanneksi, Tesla Former tavoittaa hyödyillään hyvin laajan joukon erilaisia ihmisiä: Yllämainitut säännöllisesti treenaavat, jotka hakevat salitreenistään hankkimilleen tuloksille ’’ekstraboostia’’. Ns. ’’tavalliset’’ ihmiset, jotka hakevat apua vartalonmuokkaukseen ja lihasten vahvistamiseen.

Niin sanotun ’’tavallisen’’, eli Emsculptia vastaavan Tesla Former -hoidon lisäksi tarjoamme samaan teknologiaan perustuvaa Tesla Former -terapiaa, josta hyötyvät erilaisista fysiologisista vaivoista kärsivät ihmiset. Terapian avulla vahvistetaan selän ja lantionpohjan lihaksia, joka puolestaan auttaa lukuisten eri ongelmien hoidossa, kuten:

 • Istumatyössä ja siitä aiheutuneissa ongelmissa
 • Synnytyksen ja raskauden aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa ja kehon palauttamisessa entiseen kuntoonsa
 • Virtsankarkailuongelmissa (lihas- sekä stressiperäisessä)
 • Pidätyskyvyn hallitsemisessa ja vahvistamisessa
 • Kroonisen eturauhastulehduksen hoidossa
 • Erektio-ongelmissa
 • Alaselän ja lantion lihaskivuissa ja jäykkyydessä
 • Leikkaustoimenpiteiden jälkeisen lihasheikkouden hoidossa ja lantionpohjanlihasten vahvistamisessa
 • Huonon alavartalon alueen verenkierron hoidossa

Kuva 2 : Tesla Former -istumaterapia

Tesla Formerin sekä Tesla Former -terapian yhteishyödyt ovat siis lukuisat.

Toisin, kuten rasvasoluja poistavassa CoolSculpting-hoidossa, Tesla Former kiristää lihaksia ja sitä kautta muokkaa vartaloa. Se on loistava vaihtoehto henkilöille, joilla ei ole runsaasti ylimääräistä pehmeää rasvaa, mutta jotka toivovat itselleen ja vartalon muodolleen korostettua parannusta halutuille alueille. Tämä alue voi olla esimerkiksi pakarat, joita lihaksia kiristämällä halutaan kohottaa tai olkapään lihakset, joita vahvistamalla saadaan parannettua koko yläkropan ryhdikkyyttä.

Yhdistelmällä CoolSculpting ja Tesla Former keskenään, on mahdollista saavuttaa todella kokonaisvaltainen lopputulos, johon esimerkiksi pelkkä kirurgia ei kykene.

Tesla Former on loistava hoitomuoto veitsetöntä hoitomuotoa etsivälle ja jotka eivät olisi kirurgista rasvaimua ajatellen sopivia kandidaatteja vaikkapa vähäisen rasvamäärän vuoksi.

Tavallisessa Tesla Former -lihasmuokkaushoidossa neljä hoitokertaa on minimisuositus ja lisäkertoja voi kasvattaa neljän lisäksi kuuteen tai kahdeksaan. Jo neljän jälkeen on havaittu näkyviä tuloksia. Tärkeää on muistaa hoitokertojen välinen sopiva sykli, joiden suositus on 2 kertaa viikossa. Hoitoja voi samalle alueelle tehdä joka toinen päivä – samalla alueella vaaditaan aina vähintään yhden päivän väli.

Hoito aloitetaan aina alimmalla voimakkuudella, asteittain nostaen sitä kunkin asiakkaan yksilöllisen sietokyvyn mukaan.

Hoidossa käyneet ovat kertoneet hoidon helpottavan myös myöhempää kuntosalilla tehtävää lihastreeniä, koska lihasta on hoidettu hoitokäynneillä vahvemmaksi.

Tesla Former -terapiassa minimihoitokertojen määrä on 5 ja suositus on 8 hoitokertaa. Esimerkiksi synnytyksestä heikenneet lantionpohjanlihaset ja tästä johtuva virtsankarkailu saadaan terapialla hoidetuksi tai ehkäistyksi jo 2-3 viikon kuluessa. Väitän vahvasti, ettei monikaan meistä muista treenata lantionpohjanlihaksia itsekseen yhtä usein, kuin olisi suotavaa.

Maailmalla Emsculpt-hoidossa käyneiden suurin joukko muodostuu 35-50 -vuotiaista naisista ja toistaiseksi suurin osa meilläkin Tesla Former -hoidossa käyneistä osuu samaan lokeroon. Kuitenkin, myös saman ikähaarukan miesasiakkaat ovat iloksemme löytäneet hoidon. Jatkossa uskomme vahvasti, että enemmän juuri edellä mainittuihin, fysiologisiin ongelmiin hoitoa hakevat tulevat löytämään palvelun. Tesla Formerin tarjoamat hyödyt fysiologisella puolella ovat kuitenkin äärettömän laajat ja koskettavat aivan valtaosaa ihmisistä eri elämäntilanteissa: niin työikäisistä miehistä ja naisista kuin vanhemman ikäluokan edustajista ikääntymisen mukanaan tuomine seurauksineen.

Mihin hoitojen teho perustuu?

Niin Tesla Former kuin Tesla Former -terapiakin hyödyntävät toiminnassaan erityistä magneettikenttiin pohjautuvaa FMS-teknologiaa, joka tulee sanoista Functional Magnetic Simulation.

FMS on erittäin tehokas tapa lihasten rakentamiseen ja vahvistamiseen, sillä se lisää hoidetun alueen ja kehonosan lihasmassaa sekä kestävyyttä ja näin ollen kasvattaa lihasten energiankäytön tarvetta. Magneettikentät ovat sähköstimulaatioihin verrattuna kivuttomampia ja mahdollistavat syvemmän läpäisykyvyn solukkoihin, edellyttämättä suoraa ihokontaktia. FMS ei stimuloi kipuhermoja ihon pinnalla ja on näin ollen huomattavasti miellyttävämpi käyttää, kuin tavanomaiset, mm. ostoskanavilta tutut, sähköstimulaatioihin perustuvat laitteet.

Kuva 3: Tesla-Former hoitopäät

Kuva 4: Tesla Former -hoito vatsan alueelle

Kuva 5: Tesla Former pakaroille

Tesla Former -hoidolla voidaan hoitaa lähes kaikkia lihasalueita, lukuunottamatta rintalihaksia ja pään aluetta. Soveltuavia alueita ovat muun muassa:

 • vatsa
 • pakarat
 • reidet ja pohkeet
 • olkapäät ja olkavarret
 • alaselänlihakset
 • lantionpohjan lihakset (Tesla Former -terapia)

Mutta se esittelyistä. Parasta on tulla itse toteamaan hoidot paikan päälle – lähestyvää kevättä ja kesääkin silmällä pitäen. 😉 Näin alkuvuodesta on hyvä aloittaa!

Tesla Former -vartalonmuokkaushoito nyt Cityklinikan verkkokaupan toukokuun Superkampanjasta yli 20 % edulla. Osta täältä.

Voit lukea myös:

Tesla Former

Tesla Former -terapia