Täyteaineet

osa 1 – perustietoa

Cityklinikan sähköpostilaatikkoon on kilahdellut jälleen aika paljon kysymyksiä täyteaineista ja täyteainehoidoista. Toimistoväkemme vastaa tietenkin tunnollisesti kaikkiin esitettyihin kysymyksiin. Sähköpostikirjeenvaihdon lisäksi ajattelin käsitellä aihetta myös blogissani.

Tänään aloitetaan perustiedoista.

Kirjoitussarjan muut osat

täyteaineet

Kasvojen ikääntyminen

Täyteaineilla voidaan tehdä monenlaisia asioita. Eniten niitä käytetään seuraaviin:

  • kasvoilla olevien ryppyjen täyttäminen
  • kasvonpiirteiden täyteläistäminen

Ikääntymisen myötä kasvojen ihon alla oleva rasvakudos ohenee ja siirtyy aiempaa alemmas. Rasvakudoksen vähentyessä lihasten toiminta (hymyily, otsan rypisteleminen) vaikuttaa entistä suoraviivaisemmin ihoon. Rasvan väheneminen näkyy yleensä ensimmäisenä silmien ympärillä. Siksi ensimmäiset rypyt ovatkin lähes aina ne kuuluisat naururypyt tai harakanvarpaat.

Rasvan laskeutuminen näkyy myös täyteläisyyden katoamisena. Ikääntymismuutoksia voi tietenkin lykätä suojautumalla auringolta ja elämällä terveellisesti, mutta loppujen lopuksi painovoima voittaa aina. Maan vetovoima vetää kudoksia alaspäin, ja tämän laskeutumisen näkee monesti ensimmäisenä poskipäissä. Ne menettävät pyöreyttään. Poskien laskeutuessa myös nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut korostuvat.

Mitä täyteaineilla sitten voidaan tehdä näille muutoksille?

  • matalien ja keskisyvien ryppyjen pohjaan voidaan injisoida täyteainetta, jolloin rypyt oikenevat täysin
  • syviä ryppyjä voidaan häivyttää merkittävästi
  • poskipäitä voidaan täyteläistää, jolloin myös nasolabiaalipoimut oikenevat jonkin verran
  • iän myötä ohentuneet huulet voidaan täyteläistää luonnollisesti
  • kasvojen ”onttoja” kohtia voidaan pyöristää, jolloin ilme nuorentuu

Ehkä suurimman haasteen aiheuttaa poskista alas siirtynyt rasva, joka pehmentää ja jykevöittää leukalinjaa. Leukalinjan ”hamsteripusseja” voidaan jonkin verran oikaista ja suoristaa täyteaineilla, mutta toimenpide vaatii tekijältään paljon enemmän kuin vaikkapa ryppyjen täyttäminen. Hyaluronihappo sopii leukalinjan muotoiluun hyvin, mutta kalsiumjohdannaiset vielä paremmin.

Täyteainehoito

Täyteainehoidot ovat merkittävä osa esteettisen lääkäriklinikan arkea. Ihan kaikkea niillä ei kuitenkaan voi tehdä. Jos ylimääräistä ihoa tai rasvaa on paljon,  pistoshoitoa parempi vaihtoehto on esimerkiksi yläluomileikkauskartiolankakohotus tai kasvojen kohotusleikkaus.

Täyteainehoitojen kanssa voi mennä myös liiallisuuksiin, ja seurauksena on klassinen ”tyynynaama”. Se on harvoin luonnollinen tai viehättävä. On hyvä muistaa, ettei kaikkia ikääntymisen merkkejä tarvitse täyttää. Joskus kauniimpi ja luonnollisempi tulos syntyy, kun veltostunutta ihoa napakoitetaan esimerkiksi Fractoralla, laserilla tai mikrofokusoidulla ultraäänellä.

On hyvä myös muistaa, että hyaluronihapon lisäksi on olemassa muitakin tutkitusti turvallisia ja tehokkaita täyteaineita. Kalsiumpohjaiset Radiesse ja Crystalys sopivat monelle yli 40-vuotiaalle paremmin kuin hyaluronihappogeelit. Kalsiumjohdannaiset nimittäin tekevät muutakin kuin täyttävät: Ne saavat ihon tuottamaan uutta kollageenia. Ja kuten kaikki tietävät, kollageeni on se proteiini, joka pitää ihon kiinteänä ja piirteet terhakkana.

Tästä voit siirtyä tutkimaan Cityklinikan täyteainehoitoja, niiden hintoja ja maksuvaihtoehtoja.

Varaa aika täyteainehoitoon tai maksuttomaan konsultaatioon!

0201 777 288 – HELSINKI

0201 777 288 – TURKU

0201 777 288 – LAHTI

Kaikki yhteystiedot

Kysy lisää: info@cityklinikka.fi

Blogitekstin on suunnitellut lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri ja AAAM-kouluttaja.

Sikorski toimii myös Helsingin LAHA® Training Centerin johtavana kouluttajana.