RINTAIMPLANTIT

5 faktaa

Rintaimplantit tarjoavat tehokkaan ja turvallisen keinon pysyvään rintojen suurentamiseen.

Länsimaisessa kulttuurissa rinnat ovat feminiinisyyden symboli. Rintojen ulkonäöllä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Rintojen suurennus-, pienennys- tai kohotusleikkaus parantaa usein naisen itsetuntoa ja elämänlaatua.

Rinnat vaihtelevat kokonsa ja näkönsä puolesta paljon. Niiden koko ja muoto muuttuvat elämäntilanteiden muuttuessa. Rintojen ulkonäköön vaikuttavat monet tekijät, kuten ikä, raskaudet, painon vaihtelut, perinnölliset tekijät ja ihon kimmoisuus. Rinnat voivat olla myös esim. eripariset. On tyypillistä ja normaalia, että rinnat ovat keskenään erimuotoiset ja -kokoiset. Eriparisuutta esiintyy useimmilla naisilla.

Rintaleikkaus ja rintaimplantit – silikonit –  ovat jokaiselle erittäin henkilökohtainen asia. Jokaisen naisen pitäisi tehdä päätös itsenäisesti, omien henkilökohtaisten toiveidensa mukaan.

Rintojen suurennusleikkaus on edelleen yksi suosituimmista plastiikkakirurgisista toimenpiteistä Suomessa. Cityklinikalla rintojen suurennusleikkauksia tehdään nykyisin noin kolmannes enemmän kuin vielä kymmenen vuotta sitten.

Rintaleikkausta pohtiva saattaa törmätä faktaviidakkoon prosessia aloittaessaan. Internet tarjoaa paljon tietoa. Myös ”vaihtoehtoista faktaa” löytyy.

Erilaisia implantteja on sadoittain. Samoin tarjolla on runsaasti plastiikkakirurgeja ja esteettisiä klinikoita. Rintojen suurennusta pohtiva nainen joutuu tekemään monenlaisia ratkaisuja. Lopputulos riippuu pitkälti valinnoista, jotka tehdään ennen leikkausta.

1. Kuka leikkaa ja missä?

Ensimmäinen ratkaisu koskee leikkauspaikan ja plastiikkakirurgin valintaa.

  • Saatko toimenpiteen pätevältä plastiikkakirurgilta, joka on kouluttautunut nimenomaan esteettiseen kirurgiaan ja jolla on laaja kokemus esteettisestä kirurgiasta?
  • Onko sinulla ja kirurgilla yhteinen kieli?
  • Tehdäänkö toimenpide Suomessa vai ulkomailla? Jos hakeudut leikkaukseen ulkomaille, selvitä, minkä maan lainsäädännön piiriin leikkauksesi kuuluu.
  • Onko plastiikkakirurgillasi paljon leikkauskokemusta? Onko hän tehnyt rintojen suurennusleikkauksia? Pystyykö hän esittämään sinulle ennen ja jälkeen -kuvia?

Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheimista voit lukea lisää täällä.

Voit tutustua myös Riikan ansioluetteloon.

Suuret kiitokset Susannalle konsultoinnista ja hyvästä yhteistyöstä Cityklinikan kanssa. Susanna ja Riikka Veltheim toteutitte mun unelmani. Huippukirurgi Riikka hyvää jälkeä tuli. Suuret kiitokset kaikille Susanna Hanhinevan Esteettiselle klinikalle ja Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.

(Asiakaspalaute 12.7.2017)

2. Kuinka suuret rintaimplantit valitaan?

Implantin koko vaikuttaa suoraan lopputulokseen. Yleensä koko ilmoitetaan kuutiosenttimetreinä eli millilitroina. Moni ilmoittaa implantin koon desilitroina. Tavallisimmin implantin koko asettuu kahden ja kuuden desilitran väliin. (Ts. implanttikoko on 200 cc – 600 cc.)

Implantin kokoon vaikuttavat monet seikat. Kokoa valittaessa otetaan huomioon asiakkaan ruumiinrakenne sekä se, kuinka luonnollista lopputulosta asiakas tavoittelee. Nouseva trendi tällä hetkellä on luonnollisuus.

Cityklinikalla rintaleikkausta suunnitteleva voi tehdä 3D-simulaation. Ohjelman avulla erikokoisia implantteja voi ”sovittaa” hyvissä ajoin ennen leikkausta. Myös ennen ja jälkeen -kuvat voivat auttaa kokovalinnassa. Kokovalintaa ei tarvitse tehdä yksin. Koko valitaan yleensä aina yhdessä plastiikkakirurgin kanssa. Cityklinikan suuri implanttivarasto antaa paljon mahdollisuuksia, ja päätöksiä voi tehdä vielä leikkauspäivän aikana.

3. Pyöreät vai anatomiset rintaimplantit?

Implantti voi olla pyöreä tai anatominen (pisaran mallinen).

Pyöreät rintaimplantit

  • Rinnan muoto ei muutu, vaikka pyöreä implantti pyörähtäisi tai liikkuisi taskussa.
  • Pyöreät implantit maksavat yleensä vähemmän kuin anatomiset.
  • Pyöreä implantti näyttää aivan yhtä luonnolliselta kuin anatominenkin, jos implanttileikkauksen tekee kokenut plastiikkakirurgi.

Anatomiset rintaimplantit

  • Anatominen implantti on alaosastaan täyteläisempi kuin yläosastaan.
  • Jos leikkaava kirurgi ei ole kokenut, anatominen implantti näyttää usein luonnollisemmalta kuin pyöreä.
  • Anatominen implantti vaatii kirurgilta hieman enemmän taitoa ja kokemusta kuin pyöreä.

Implantin muotoa on usein vaikea päätellä rintaa tutkimalla. Edes plastiikkakirurgit eivät aina pysty kertomaan rinnan muodon perusteella, onko suurennusleikkauksessa käytetty pyöreää vai anatomista implanttia.

4. Karheat vai sileät rintaimplantit?

Rintaleikkaukseen tuleva voi valita karhea- tai sileäpintaisen implantin.

  • Sileäpintainen implantti saattaa liikkua jonkin verran ”taskussa”, johon se asetetaan. Liike ei haittaa, jos implantti on pyöreä.
  • Sileäpintainen implantti on keskimäärin hieman kestävämpi kuin karheapintainen, ja se rikkoutuu äärimmäisen harvoin.
  • Karheapintainen (teksturoitu) implantti pysyy paikallaan hiukan paremmin kuin sileäpintainen. Anatomisen implantin on syytä olla karheapintainen, koska anatomisen implantin liikkuminen muuttaa rinnan muotoa.
  • Joidenkin tutkimusten mukaan lihaksen päälle asetetut karheapintaiset eli teksturoidut implantit eivät aiheuta yhtä paljon kapseloitumista kuin lihaksen päälle asetetut sileäpintaiset implantit. (Tutkimustulokset vaihtelevat.)
  • Lihaksen alle asetetut sileät ja karheapintaiset implantit aiheuttavat kapseloitumista yhtä paljon.
  • Viimeisimmät tutkimustulokset osoittavat, että vierasmateriaalien avulla luodut karheat pinnat saattavat aiheuttaa sivuvaikutuksia.

5. Matala vai korkea profiili?

Rintaimplantin profiilia harkitseva voi lähestyä asiaa kahdesta näkökulmasta:

  1. ruumiinrakenne ja kehon mittasuhteet
  2. lopputulos, johon pyritään

Sama implantti näyttää usein kahdella eri naisella aivan erilaiselta. Tämän vuoksi ammattitaitoinen konsultaatio on äärimmäisen tärkeä osa leikkausprosessia. Tiedonkulku asiakkaan ja kirurgin välillä on myös tärkeää. Lopputulos on onnistunut, kun kieli on yhteinen ja kirurgi tietää, millaiseen lopputulokseen asiakas on matkalla.

Profiileissa on valinnanvaraa:

  • matala profiili
  • keskikorkea profiili
  • korkea profiili
  • hyvin korkea profiili

Matala profiili

Matala profiili ei kohota rintoja kovin paljon. Matalaprofiilinen implantti sopii erinomaisesti naisille, joiden rintakehä on laaja ja jotka pyrkivät hyvin luonnolliseen tulokseen.

Keskikorkea profiili

Keskikorkea (moderate) profiili antaa luonnollisimman lopputuloksen. Pienirintaisille keskikorkea profiili sopii usein paremmin korkea profiili.

Korkea ja erittäin korkea profiili

Korkeaprofiilisen implantin pohja on pinta-alaltaan pieni, mutta itse implantti nousee korkealle rintakehästä. Korkeaprofiilinen implantti luo parhaiten täyteläisyyttä ja pyöreyttä rintaan. Korkeaprofiilinen implantti sopii yleensä hyvin pienikokoisille naisille, joiden rintakehä on kapea. Joskus korkea profiili voi näyttää epäluonnolliselta.

LUE LISÄÄ

Osa 1 – perustietoa rinnoista ja implanteista

Osa 2 – rintaimplantit: koko, muoto, pinta, profiili

Osa 3 – leikkauksen kulku

Osa 4 – toipuminen

Rintaimplanttitietoa

Cityklinikan rintaimplantit

Cityklinikalta saat juuri itsellesi sopivat ja haluamasi merkkiset implantit. Kaikki implanttimerkkimme ovat tutkittuja, turvallisia ja pitkään käytettyjä. Yhdessä ammattilaisen kanssa löydät varmasti sopivimman vaihtoehdon.

Implanttivalikoimaamme kuuluvat seuraavat merkit:

  • B-Lite
  • Motiva
  • Polytech

Maksuton konsultaatio!

Varaa aika sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin maksuttomaan rintakonsultaatioon jo tänään!

Kaikki plastiikkakirurgiset toimenpiteet tehdään Helsingissä.

Ajanvaraus:

Helsinki – p. 0201 777 288

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin rintakonsultaatio maksaa 100 €.
Riikan konsultaatioon voit varata ajan Helsingistä, p. 0201 777 288.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.