PRO TIP

Oletko menossa ihon laserkäsittelyyn? Tiesithän, että ennen laserhoitoa tehtävä kemiallinen kuorinta parantaa laserhoidon lopputulosta?

Kemiallinen kuorinta valmistaa ihon laseria varten niin, että laserhoidon lopputulos on tasainen ja virheetön.

Kysy lisää lääkäriltämme.

Pigmenttimuutokset pois laserilla

Pigmenttihäiriöiksi kutsutaan ihossa olevia ruskeita tai ruskehtavia ei-toivottuja länttejä. Pigmenttihäiriöitä ovat esimerkiksi maksaläiskät, pisamat, kesakot ja erilaiset auringon UV-säteilyn aiheuttamat vaarattomat värimuutokset. Etenkin kasvojen, kaulan ja rintakehän alueilla olevat pigmenttiläiskät koetaan usein harmillisiksi.

Ns. maksaläiskät liittyvät usein ihon normaaliin ikääntymiseen. Läiskiä voi tulla myös hormonaalisista syistä, esimerkiksi raskauden aikana. Myös arpien ja ihovaurioiden pigmentoituminen on varsin tyypillistä.

Maksaläiskien ja muiden pigmenttimuutosten poistaminen

Ei-toivottuihin pigmenttimuutoksiin voi suhtautua monella tavalla. Ehostuksen avulla ihon sävyeroja on mahdollista häivyttää jonkin verran. Markkinoilla on myös erilaisia kosmeettisia ihonhoitotuotteita, joiden sanotaan hajottavan liikapigmentaatiota. Lisäksi pigmenttihäiriöitä voidaan hoitaa mikroneulaimella sekä kemiallisilla kuorinnoilla. Nämä tepsivät läiskiin ja liikapigmentaatioon huomattavasti tehokkaammin kuin kosmetiikkatuotteet.

Parhaaksi pigmenttimuutosten hoitomuodoksi on osoittautunut laserhoito.
Maksaläiskät ja muut pigmenttihäiriöt saadaan poistettua hyvinkin tehokkaasti yhdellä lasertoimenpiteellä tai sarjahoidolla (2-4 laserkäsittelyä).

Miten QX MAX -laser poistaa pigmenttimuutokset?

1. QX MAX -laitteisto lähettää laservaloa ihon pinnan läpi sinne, missä liiallinen pigmentti sijaitsee. Vaikka lasersäde läpäisee ihon pinnan, iho ei vaurioidu millään tavalla.

2. Päästyään pigmenttipartikkeleiden luo lasersäteet rikkovat pigmentin hyvin pieniksi hiukkasiksi.

3. Kun liikapigmentaatio on hajonnut pieniksi partikkeleiksi, kehon oma immuunijärjestelmä huolehtii lopusta. Jätteenhuollosta vastaavat solut poistavat pienet partikkelit ihosta.

Miksi Cityklinikka?

Cityklinikan käyttämä QX MAX -laite edustaa markkinoiden uusinta ja tehokkainta laserteknologiaa. Kuten muidenkin nykyaikaisten laserlaitteiden teho, myös QX MAXin teho perustuu fraktionaalilaserin käyttöön: Lasersäde on pilkottu (engl. fractional: pilkottu), minkä vuoksi lasersäteiden väliin jää käsittelemätöntä kudosta. Nämä käsittelemättömät alueet nopeuttavat koko kudosalueen toipumista.

QX MAXin muita etuja ovat mm. seuraavat:

  •  Laitteisto hyödyntää neljää eri aallonpituutta. Eri aallonpituudet tepsivät eri väreihin ja eri ihotyyppeihin. Mitä laajempi aallonpituuksien kirjo on käytettävissä, sitä todennäköisemmin kaikenväriset pigmentit saadaan ihosta pois.
  • QX MAXin lasersäde on muodoltaan tasainen. Tasakärkinen lasersäde ei aiheuta ihoon vaurioita tai palovammoja.
  • Laserhoito stimuloi ihoa tuottamaan myös uutta tukikudosta (kollageeni ja elastiini), joten hoidon seurauksena iho usein myös kiinteytyy ja sen laatu paranee.