MAKSALÄISKÄT KURIIN

Laser ja kemialliset kuorinnat

Ihana paikka! Lääkäri Sikorski on miellyttävä, osaava ja omaa selvästi erinomaisen esteettisen silmän. Tänne on vaan pakko tulla uudestaan.” (Asiakaspalaute 17.8.2016)

Kotilääkäri-lehden haastattelussa

Syyskuun Kotilääkäri esitteli lukijoilleen tehokkaita laitehoitoja. Tarkkasilmäiset lukijat saattoivat bongata nimeni kyseisestä artikkelista. Kerroin artikkelissa pigmenttimuutoksia vaalentavasta laserkäsittelystä.

Tässä blogipostauksessa esittelen kolme vaihtoehtoa ihon värivirheiden poistoon ja vaalennukseen. Laserhoidon lisäksi nostan esille kaksi lääketieteellistä kuorintakäsittelyä. Kaikki tänään esittelemäni toimenpiteet kuuluvat medical-luokkaan: niitä saavat tehdä vain terveydenhuollon ammattilaiset.

pigmenttiläiskä maksaläiskä laser

LASERHOITO

Maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset ovat usein arvioitua haastavampi ongelma. Värivirheitä on kuitenkin mahdollista vaalentaa ja poistaa laadukkailla lasertoimenpiteillä. (Kuluttajan on muuten hyvä tietää, etteivät kaikki laserhoitojen nimellä kulkevat laitehoidot ole yhtä tehokkaita.)

Omilla klinikoillani pigmenttimuutoksia poistetaan QX MAX -laitteistolla. Miksi?

 • Maksaläiskät ja muut värivirheet vaalenevat parhaiten, kun niihin kohdistetaan yksittäisiä, erittäin nopeita laserpulsseja. QX MAXin single-pulse-tekniikka onkin kokemukseni mukaan yksi harvoista oikeasti tehokkaista pigmenttiläiskien laserhoitomuodoista.
 • Pigmenttimuutosten poistaminen vaatii monia aallonpituuksia. QX MAX -laitteiston neljä eri aallonpituutta toimivat laajakirjoisesti. Laitteistolla voidaan turvallisesti ja tehokkaasti hajottaa kaikensävyisiä pigmenttiläiskiä.

Parhaat tulokset saadaan tässäkin tapauksessa yhdistelmähoidolla. Ennen laserkäsittelyjä hoitoalueelle tehdään usein kemiallinen kuorinta. Happokuorinnan ja laserkäsittelyn yhteisvaikutus on hämmästyttävän hyvä.

Spot eraser

MONIHAPPOKUORINTA

Spot Eraser -toimenpide on happokuorintakäsittely, joka tehdään ongelma-alueelle yhdestä neljään kertaa. Hoidossa käyttävä liuos on lääketieteellinen, ei kosmeettinen. Tämän vuoksi toimenpiteen saa tehdä vain terveydenhuollon ammattilainen.

Toimenpiteen teho perustuu liuoksen aktiiviaineiden synergiseen vaikutukseen:

 • Hydrokinoni on ei-kosmeettinen ainesosa, jonka vaalentava teho on kiistatta todettu lukuisissa kliinisissä testeissä.
 • Alfa-arbutiini vaalentaa ihoa tehokkaasti ja estää uusien läiskien syntymistä.
 • Kojichappo vaalentaa syntyneitä läiskiä sekä estää uusien läiskien syntymistä.
 • Sitruunahappo estää pigmenttiläiskien syntymistä ja toimii antioksidanttina.
 • C-vitamiini estää pigmenttiä kasautumasta ihoalueille ja toimii antioksidanttina
 • Maitohappo kuorii tehokkaasti ihoa vaalentaen pigmenttiläiskiä ja uudistaen ikääntyvän ihon rakennetta.
 • Fytiinihappo vaalentaa ihoa ja estää uusien läiskien syntymistä.

Spot Eraser -hoitosarjan aikana käytetään yleensä Lamelat™-tuotteita. Lamelat™-yövoiteen ja -päiväseerumin ohjeenmukainen käyttö parantaa aina hoitotulosta.

Joskus Spot Eraser -sarjahoidon lopputulos viimeistellään yhdellä tai muutamalla laserkäsittelyllä. Useimmiten kuitenkin jo pelkkä Spot Eraser -sarja ja Lamelat™-kotihoito riittävät.

TCA kuorinta

TCA-KÄSITTELY

TC Plus on TKB:n päivitetty versio.  Kyseessä on ihoa vaalentava sarjahoito, joka perustuu trikloorietikkahapon (TCA) ominaisuuksiin. Kuten kaikkien pigmenttiläiskähoitojen yhteydessä, myös tässä potilaan kannattaa sitoutua sarjahoitoon.

 1. Ensimmäinen hoitotulos näkyy usein jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Iho kuoriutuu ja on kuoriutumisen jälkeen aiempaa kirkkaampi. Tummentuneet kohdat ovat usein aavistuksen vaaleammat jo viikon päästä ensimmäisestä käsittelystä.
 2. Sarjahoidon päätyttyä läiskät ovat jo merkittävästi aiempaa vaaleammat.
 3. Lopullinen tulos näkyy 1–3 kuukauden päästä sarjahoidon päättymisestä. Joskus lopputulosta fiksaillaan vielä laserilla.

TC Plus -hoidossa TCA-pitoisuus on 15 prosenttia. Jos 15-prosenttinen TCA ei riitä, voidaan sarjahoidon kuluessa siirtyä vahvempiin TCA-liuoksiin. Erivahvuisia TCA-liuoksia klinikaltani löytyy paljon.

NORMAALIHINNAT

 • Tätä kirjoitettaessa pigmenttimuutosten laserkäsittelyjen hinnat alkavat 120 eurosta.
 • Koko kasvojen TC Plus -hoito tai koko kasvojen Spot Eraser -hoito maksaa tällä hetkellä 269 € (jatkokäsittelyt 199 €).
 • QX MAX -laserhoitoja tehdään Helsingissä ja Turussa.
 • TC Plus ja Spot Eraser ovat saatavilla kaikissa toimipisteissämme (Helsinki, Turku, Lahti, Tampere,  Lohja, Hyvinkää)

HINNAT VERKKOKAUPASSA

MAKSUTON KONSULTAATIO

Ajan maksuttomaan ihokonsultaatioon tai toimenpiteeseen voit varata seuraavasti:

Blogitekstin on suunnitellut lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri ja AAAM-kouluttaja.

Sikorski toimii myös Helsingin LAHA® Training Centerin johtavana kouluttajana.