KELLER FUNNEL

LISÄÄ POTILASTURVALLISUUTTA

Keller Funnel® on amerikkalaisvalmisteinen, suppilomainen väline, joka helpottaa huomattavasti sekä plastiikkakirurgin että implanttiasiakkaan elämää.

Miksi plastiikkakirurgi Riikka Veltheim käyttää Keller Funnelia?

– Syitä on useita, sanoo Riikka.

– Itselleni tärkein syy on tietenkin potilasturvallisuus. Keller Funnel® on tällainen suppilomainen, steriili väline, jonka ansiosta minun ei tarvitse koskea implanttiin leikkauksen aikana, Riikka esittelee.

Implantin kapseloituminen johtuu pitkälti mikrobeista, jotka pääsevät elimistöön silikoni-implanttia asetettaessa. Tämä uusi väline vähentää mikrobien määrää radikaalisti. Ja näinpä myös kapseloitumisriski pienenee,

mainitsee Riikka ja jatkaa vielä:

Potilaiden kannalta toinen etu on se, että tämän Keller Funnel -suppilon ansiosta minun ei tarvitse tehdä enää yhtä suurta leikkausaukkoa kuin ennen. Pienempi avaus merkitsee tietenkin pienempää leikkausarpea ja mukavampaa toipumisprosessia.

silikonit hinta Cityklinikka Riikka Veltheim

Innovatiivinen design – nelivaiheinen tekniikka

Keller Funnel® -suppilo on läpinäkyvää muovia. Kun suppilon sisäpinta kastellaan, implantti liukuu suppilon sisällä todella helposti. Implantti ikään kuin sujahtaa paikoilleen.

– Totta kai tämä on myös minun kannaltani hieno juttu. Oma työni helpottuu, Riikka kertoo.

Aluksi leikkaan suppilon kärkeen aukon implanttia varten. Sitten kastelen suppilon steriilissä liuoksessa, jolloin suppilon sisäpinnasta tulee hyvin liukas. Tämän jälkeen asetan implantin suppilon sisälle. Pyöreää implanttia minun ei tarvitse koskea lainkaan, eikä anatomista implanttiakaan enää kosketella lähimainkaan niin paljon kuin entisaikaan. Puhutaan ”No-touch”- ja ”Minimal-touch”-tekniikoista.

Kun implantti on steriilin suppilon sisällä, vien suppilon suuaukon ”taskuun”, joka on leikattu rintaan. Ja nyt vain puristan suppiloa niin, että implantti sujahtaa näppärästi sille valmisteltuun taskuun. Steriiliä, turvallista ja kaikin puolin kätevää,

Riikka Veltheim kiteyttää.

Usein esitettyjä kysymyksiä Keller Funnelista ja potilasturvallisuudesta

Voidaanko Keller Funnelia käyttää kaikkien implanttimerkkien kanssa?

Kyllä. Suppiloa käytetään niin pyöreiden kuin anatomistenkin implanttien paikoilleen asettamisessa. Implanttimerkki ei ratkaise. Ei myöskään se, ovatko implantit sileät vai teksturoidut.

Mitä hyötyä tästä on minulle?

  • Kapseloitumisriski pienenee merkittävästi.
  • Keller Funnel mahdollistaa myös aiempaa pienemmät leikkausavaukset eli näkymättömät arvet.

Keller Funnel® on kertakäyttöinen ja siksi aina steriili. Steriiliys on turvallisuuden tae. Useiden tutkimusten mukaan kapseloitumisriski pienenee, kun implanttia ei kosketella leikkauksen aikana.

Mitä minun pitäisi tietä potilasturvallisuudesta?

Potilasturvallisuus on plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin tärkein arvo. Steriileistä välineistä emme tingi. Turvallinen ja steriili leikkaussali ja ammattitaitoinen leikkaustiimi takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Potilasturvallisuutta lisää myös käyttämämme Kendall SCD -kompressiojärjestelmä, jonka on kliinisesti todistettu vähentävän sekä syvän laskimotukoksen että keuhkoveritulpan vaaraa.

Oletpa menossa minne tahansa leikattavaksi, ota aina selvää, kuinka leikkaussalissa on varauduttu ongelmatilanteita – esim. sähkökatkoksia tai vaikkapa allergisia reaktioita – varten. 

Voinko valmistautua itse leikkaukseen jollain tapaa?

Ennen leikkausta on hyvä ottaa mahdollisimman paljon selvää toimenpiteestä ja toipumisesta. Noudata aina konsultaatiossa saamiasi ohjeita. Hermoilu ei ole tarpeen, mutta leikkaukseen kannattaa suhtautua kaikella vakavuudella. Esimerkiksi paasto-ohjeiden noudattaminen on äärimmäisen tärkeää. Yleistietoa löytyy täältä. Lisätietoa rintaleikkauksesta täällä.

Mistä löydän luotettavaa tietoa?

Asiallista tietoa on hieman hankala löytää. Ylisanoihin on syytä suhtautua varauksella, samoin tolkuttomaan pelotteluun. Mikäli englannin kieli sujuu, voit lukea varsin puolueetonta, neutraalia informaatiota alla olevia linkkejä klikkaamalla.

Suomen esteettiset plastiikkakirurgit

The American Society for Aesthetic Plastic Surgeons

Real Self