Lipolyysi-injektiot

Lipolyysi merkitsee rasvan hajottamista. Esteettisessä lääketieteessä lipolyysi-sanaa käytetään joskus kuvaamaan menetelmää, jossa rasvasoluja poistetaan ihon läpi annettavilla injektioilla.

Lipolyysihoito voidaan tehdä lähes mihin kehonosaan tahansa. Erityisen hyvin menetelmä sopii ns. kaksoisleuan poistamiseen.

Lipolyysi-injektiohoitoja tehdään Cityklinikan kaikissa toimipaikoissa.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Anna-Sofia on huippu!
Ihka ja korkeatasoinen henkilökunta, suosittelen lämpimästi! Kannattaa kyllä tulla kauempaakin, Mirva on huippu nainen pistää tosi hellästi.
Todella laadukas ja miellyttävä paikka, suosittelen lämpimästi!

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki, Turku ja Lahti — 0201 777 288
 • Tampere — 040 552 2800
 • Lohja — 050 582 47 19
 • Hyvinkää — 044 555 55 74

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin, Turkuun tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Nordic Skin Shop -web shop

Nordic Skin Shop -Ammattilaisten valitsemia kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteita Sinulle.

Nordic Skin Shop tarjoaa parhaat ja tehokkaat ratkaisut erilaisiin ihonhoitotarpeisiin. Huolella valikoidut tuotesarjamme tukevat ihosti kauneutta elämäsi jokaisessa vaiheessa.

Verkkokauppaan

Lipolyysi-wiki

Perustietoa

Lipolyysi on menetelmä, jossa rasvasoluja poistetaan esimerkiksi ihon läpi annettavilla injektioilla.

Lipolyysipistoksissa käytetään yleensä seosta, jonka teho perustuu deoksikoolihapon kykyyn hajottaa rasvaa. Deoksikoolihappo (suolamuodossa  natriumdeoksikolaatti) on lipidi, jota on jokaisen ihmisen kehossa luonnostaan hajottamassa ja pilkkomassa rasvaa. Injektion avulla tämä keholle tuttu yhdiste saadaan sinne, missä sitä todella tarvitaan.

Injektiohoidossa käytetty deoksikoolihappo toimii monin tavoin rasvakertymiä vastaan:

 1. Se hajottaa rasvasolujen solukalvoa, jolloin rasvasolut tuhoutuvat.
 2. Se lisää rasvoja kuljettavien entsyymien ja lipoproteiinien toimintaa. Nämä kuljettavat rasvaa ulos rasvasoluista.
 3. Se aiheuttaa kudoksessa kevyen, kontrolloidun tulehdustilan, joka kutistaa ja tiivistää kudosta paikallisesti.
 4. Se stimuloi fibroblasteja tuottamaan uutta kollageenia, joka kiinteyttää kudosta.
 5. Myös neula itsessään herättää ihon tuottamaan uutta tukikudosproteiinia (kollageeni, elastiini).

Lipolyysi — hoitokohteet

 • kaksoisleuka
 • olkavarret (ns. allit)
 • vatsa
 • ulko- ja sisäreidet
 • etu- ja takareidet
 • lantio

Injektiohoidot sopivat parhaiten pienten alueiden, esim. kaksoisleuan, rasvanpoistoon. Laajojen alueiden rasvakertymiä voidaan poistaa parhaiten joko rasvaimulla tai uudella, mullistavalla CoolSculpting-hoidolla.


Lipolyysi on injektiohoito

Lipolyysi ja tulosten näkyminen

Rasvanpoiston yhteydessä tarvitaan hieman kärsivällisyyttä. Toimenpiteen lopulliset tulokset tulevat näkyviin vasta noin kahdeksan viikon kuluttua toimenpiteestä, koska elimistömme tarvitsee ainakin kahdeksan viikkoa aikaa rasvasolujen hajottamiseen ja kuljettamiseen ulos kehostamme. Toki iho kirkastuu ja kudosten nestekierto lisääntyy jo heti toimenpidettä seuraavana päivänä.

Sarjahoito

Sarjahoito räätälöidään aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yleensä rasvanpoisto vaatii yhdestä viiteen käsittelyä. Käsittelyt tehdään noin kymmenen päivän välein. Kaksoisleuan poistoon riittää usein yksi injektiohoito.

Tyypillinen lipolyysipotilas

Lipolyysi on ehkä yksinkertaisin, nopein ja helpoin toimenpide, jonka avulla voidaan poistaa paikallista rasvaa. Käytössämme on muitakin rasvanpoistomenetelmiä, esimerkiksi CoolSculpting (kryolipolyysi) ja rasvaimu.

Injektiohoito kannattaa valita silloin, jos toipumisaika ja sivuvaikutukset eivät sovi aikatauluihisi. Rasvanpoisto injektioiden avulla onnistuu parhaiten silloin, kun hoitoalueet eivät ole suuria. Injektiohoidolla hoidetaan usein myös sellaisia alueita, jotka eivät reagoi laihdutukseen tai liikuntaan. Kaksoisleuka on yksi yleisimmistä hoidonaiheista.


Toimenpiteen jälkeen

Hoidon jälkeen iho saattaa olla arka ja lämmin. Punoitusta ja turvotusta esiintyy usein. Injektiokohdassa tuntemukset muistuttavat tuntemuksia ampiaisenpiston jälkeen. Kasvojen alueella turvotus voi ensimmäisinä päivinä olla voimakasta. Mustelmatkin ovat mahdollisia. Kaikki sivuoireet häviävät kuitenkin muutamassa päivässä. Vartalon eri alueille tehtynä lipolyysi on ns. lounastuntitoimenpide, jonka jälkeen potilas voi palata arkirutiineihinsa. Kaksoisleuan poistossa on varauduttava useiden päivien turvotukseen.

Muistathan, että mustelmien syntymistä voi ehkäistä välttämällä tiettyjä lääkeaineita ja lisäravinteita (E-vitamiini, omegavalmisteet, aspiriini) sekä alkoholia toimenpidettä edeltävinä päivinä?
Arnizen-voide on täsmätuote mahdollisten mustelmien hoitoon.

Toimenpiteen vasta-aiheita:

 • diabetes
 • maksan toimintahäiriö
 • raskaus
 • imetys
 • soija-allergia

Muita saman aihealueen palveluita

Selluliitin shokkihoito - Tasoita ja kaunista ihosi pintaa Shock Wave -selluliittiterapialla

Haaveissa nuorekkaan tasainen sileä iho ilman muhkuroita ja selluliittia? Uuden ja käänteentekevän Shock Wave -selluliittiterapian avulla on mahdollista saavuttaa tasaisempi, kauniimpi ja selluliititon iho täysin ilman kirurgiaa tai toipumisaikaa.

Lue lisää

Kasvata lihaksia, muokkaa kehoa ja polta rasvaa Tesla Former -hoidolla – täysin ilman hikeä ja kirurgiaa

Käänteentekevä Tesla Former (kulkee myös nimellä FMS Former) -hoito vahvistaa ja muokkaa lihaksia sekä polttaa rasvaa, hyödyntäen erityistä, magneettikenttiin pohjautuvaa FMS-teknologiaa (Functional Magnetic Simulation).Maailmalla tämä hoito tunnettu myös toisella nimellä EMSCULPT ja kyse on saman toimintaan perustuvasta laitteesta.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Elipse™️-painonpudotusohjelma

Oletko kokeillut lukuisia erilaisia laihdutusmenetelmiä kuitenkaan onnistumatta painonpudotuksessa? Olet saattanut tuhlata tuhansia euroja pettyen aina uudelleen ja uudelleen.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ja vartalon ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä tai vartalon ihoalueita.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

Lipolyysi-injektiot

Lipolyysi-injektioilla voidaan hajottaa paikallisia rasvakertymiä. Toimenpide sopii kaksoisleuan häivyttämiseen sekä vatsan, reisien ja olkavarsien rasvanpoistoon.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Slim Cold-toimenpiteillä.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uudet R20- ja FracTat™-menetelmät nopeuttavat väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot, miedot ja keskivahvat kuorinnat sekä kuoriva Spot Eraser -hoito. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

Suonikohjut ja verisuonimuutokset - tehokkaat hoitomuodot

Cityklinikalla verisuonimuutoksia hoidetaan monilla eri tehokkailla tavoilla.

Lue lisää

Karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin poistaminen ei onnistu rasvaimun avulla. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa ja jopa poistaa selluliitin. Pysyvät tulokset!

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Slim Cold ja Zerona — rasvanpoisto kylmälaserilla

Kylmälaserhoito poistaa sitkeitä rasvakertymiä. Toimenpiteet Turun Cityklinikalla.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Mommy Makeover

Raskaus ja synnytys muuttavat naisen vartaloa. Mommy makeover on leikkauskokonaisuus, jonka avulla korjataan useita vartalon alueita.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä tekee plastiikkakirurgi Veltheimin lisäksi naistentautien erikoislääkäri Mitrofanoff.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Liikahikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Fysioterapeutin palvelut

Fysioterapeutti Leila Willstedtin palvelut Turun Cityklinikalla: fysioterapia, urheiluhieronta, klassinen hieronta, akupunktio, yksilöllinen ohjaus liikuntaan.

Lue lisää