Kasvojenkohotus – Ribbon ja Silhouette Lift

Kartiolangoilla ja Ribbon-nauhalla voidaan tehdä kasvojen kohotus ilman leikkausta.

Silhouette Lift -kohotuksessa käytetään FDA-hyväksyttyjä kartiolankoja. Toimenpiteessä kohotetaan keskikasvoja ja kiinnitetään laskeutuneet posket alkuperäisille paikoilleen.

Ribbon-nauhakohotuksessa ihon syvimmät kudokset nostetaan ja kiinnitetään uusille paikoilleen sulavien nauhojen avulla.

Helsingissä ja Turussa lankakohotuksia tekevät dosentti Olli Teronen ja lääkäri Piotr Sikorski.

 

Asiakaskokemuksia

Huippuihana lääkäri Piotr Sikorski ja muutenkin ihana palvelu ja työnlaatu aivan parasta huippuluokkaa.
Tykkään! Kiva paikka, Ihana ja hyvä lääkäri Sikorski. =)
Hei Piotr, Kiitos erittäin ammattitaitoisesta ja hienosta kokemuksesta Cityklinikalla tänään. Sinä ja henkilökuntasi ovat aina tarjoneet ensiluokkaista palvelua.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)
 • 0201 777 288 (Turku)

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Ribbon Lift — poskien ja leukalinjan nauhakohotus

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Normaalihinta
3990 €
Kampanjahinta (voimassa toistaiseksi)
2990 €

Silhouette Lift -kartiolankakohotus

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Kulmakarvat ja otsa
1500–2900 €
Keskikasvot ja leukalinja
1000–3600 €

Verkkokauppa

Ostamalla
verkkokaupasta
säästät.

Tämän palvelun saat verkkokaupasta 10 prosenttia normaalia edullisemmin.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta lankakohotus täältä.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

 • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
 • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
 • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
 • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Kasvojen kohotus ilman leikkausta -wiki

Kasvojen kohotus ilman leikkausta

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti. Silhouette Lift ja Ribbon Lift tarjoavat hyviä tuloksia turvallisesti ja nopeasti. Molemmat sopivat niin miehille kuin naisillekin. Joissakin tapauksissa pienkirurgiset nauha- ja lankakohotukset saattavat korvata kirurgisen kasvojenkohotuksen. Toimenpiteet tehdään lähes aina paikallispuudutuksessa.

Kartiolangat ja Ribbon-nauhat sekoitetaan usein vanhanaikaisiin väkäslankoihin. Väkäslankoihin verrattuna uudet lankakohotukset ovat kuitenkin selvästi parempia ja turvallisempia. Niihin liittyvät riskit ovat pienempiä verrattuina väkäslankakohotuksen riskeihin. Uuden polven langoissa ei ole teräviä piikkejä, kuten väkäslangoissa. Ne kiinnittyvät kudokseen tukevammin ja luonnollisemmin kuin väkäslanka, eivätkä ne aiheuta suuria vaurioita kudoksiin.

Silhouette Lift -kartiolankojen ja Ribbon-nauhan välittömän kohottavan vaikutuksen lisäksi toimenpiteillä on pitkäkestoisia vaikutuksia. Niiden avulla voidaan stimuloida turvallisesti ihoa tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia. Näillä tukikudosproteiineilla on ihoa nuorentavaa, kimmoisuutta ja täyteläisyyttä lisäävä vaikutus. Tulokset ovat siis kaksiosaiset: Heti toimenpiteen jälkeen piirteet kohoavat maltillisesti. Toimenpidettä seuraavien kuukausien aikana alueelle syntyy uutta kollageenia, jonka ansiosta ihon kiinteys, kimmoisuus ja napakkuus lisääntyvät vähittäin.


Ribbon lift

Ikääntymisen myötä alakasvojen ääriviivat muuttuvat pehmeiksi. Muoto muuttuu ovaalista pyöreäksi tai kulmikkaaksi. Leukalinjan selkeys katoaa, ja alakasvojen koristeeksi ilmestyvät ns. hamsteripussit.

Ribbon lift -toimenpiteen avulla kaulan ja leukalinjan veltostunut iho ja pehmytkudos voidaan kohottaa takaisin aiemmalle paikalleen. Toimenpiteessä käytettävä nauha muovautuu potilaan omien kasvonpiirteiden mukaiseksi. Nauha kiinnittyy potilaan kudoksiin turvallisesti mutta napakasti, jolloin kudoksia voidaan nostaa ja kiinnittää aiempaa ylemmäs, kohti korvaa.

Toimenpiteen jälkeen kudokset ankkuroituvat uusille paikoilleen nauhan ansiosta. Kiinnittyminen vie aikaa useita kuukausia, minkä ajan nauha pysyy lujasti paikoillaan. Kudosten kiinnittymisen jälkeen nauha alkaa hiljalleen sulaa pois. Koska iho ja pehmytkudokset ovat kiinnittyneet uusiin paikkoihinsa, tulos pysyy hyvänä nauhan sulamisenkin jälkeen.

Ribbon-nauha on valmistettu polymaitohaposta (PLA). Materiaali on biosulavaa, ja se poistuu ajallaan kehosta aineenvaihdunnan mukana.


Ribbon lift -toimenpiteen kulku

Ribbon lift -toimenpide voidaan tehdä yksittäisenä toimenpiteenä. Se voi myös olla osa laajempaa toimenpidekokonaisuutta. Toimenpide kestää tunnista muutamaan tuntiin riippuen siitä, yhdistetäänkö siihen muita toimenpiteitä.

Toimenpiteen aluksi lääkäri tekee pienet avaukset hiusrajaan tai korvan taakse. Avauksen kautta ihon ja ihonalaiskudoksen väliin luodaan eräänlainen tunneli. Tämän jälkeen Ribbon-nauha asetetaan syntyneeseen tunneliin siten, että sen vahvat kiinnityskohdat tarttuvat kudoksiin. Kun nauha on kiinni kudoksissa, kudokset voidaan kohottaa varovaisesti haluttuun paikkaan. Lopuksi nauha katkaistaan ja sen pää ommellaan kiinni ihonalaiskudokseen. Ihoylimäärä poistetaan ja avaus suljetaan tikeillä.

Toimenpiteen jälkeen alueelle syntyy yleensä mustelmia. Myös turvotus on normaali osa toipilasaikaa. Mikäli sivuoireet eivät häiritse potilasta, sairauslomaa ei välttämättä tarvita. Tukitekstiilin käyttö on kuitenkin välttämätöntä, samoin kotihoito-ohjeiden tunnollinen noudattaminen. Kasvojen ilmehdintää on rajoitettava muutaman viikon ajan toimenpiteen jälkeen.

Tulokset alkavat näkyä 2–3 viikon kuluttua toimenpiteestä. Tulokset paranevat useita kuukausia toimenpiteen jälkeen, minkä vuoksi lopputulosta voidaan arvioida luotettavasti vasta 6–12 kuukauden päästä.


Silhouette lift

Silhouette lift on FDA-hyväksytty pienkirurginen toimenpide alkavien ikääntymismuutosten hoitoon. Toimenpiteen avulla voidaan häivyttää ryppyjä ja juonteita sekä kohottaa veltostunutta ihoa. Toimenpide sopii erinomaisesti yli 40-vuotiaille potilaille, joita häiritsevät lähinnä keskikasvojen ikääntymismuutokset. Kuten Ribbon lift, myös Silhouette lift voidaan tehdä osana laajaa toimenpidekokonaisuutta tai itsenäisenä toimenpiteenä.

Toimenpiteessä käytetään kartiolankoja, jotka saatetaan sekoittaa vanhoihin väkäslankoihin. Väkäslankoihin verrattuna kartiolangat ovat kuitenkin hyvin paljon turvallisempia. Ne eivät tee haavoja tai vaurioita kudoksia, vaikka ne kiinnittyvätkin tiukasti kiinni kudoksiin. Kartiolangat mukautuvat myös kasvojen liikkeisiin paremmin kuin vanhan polven väkäslangat.

Silhouette lift -toimenpiteen jälkeen potilas toipuu nopeasti. Normaaliarkeen voi palata jo toimenpidettä seuraavana päivänä. Yleensä toipumisprosessi on täysin ohi jo kahden viikon päästä hoidosta.


Silhouette lift -kartiolangat

Silhouette lift on nopea pienkirurginen toimenpide, jossa kartiolangat viedään ihon alle ohimoalueella sijaitsevien pienten leikkausavausten kautta.

Langat on valmistettu polypropeenista, joka on ihmiselimistön kanssa bioyhteensopiva materiaali. Materiaalia on käytetty vuosikymmenien ajan muun muassa sydänleikkauksissa. Silhouette lift -lankojen turvallisuusprofiili on vankka. Toimenpiteen saama FDA-hyväksyntä kertoo, että sekä toimenpidettä että kartiolankamateriaalia on tutkittu puolueettomasti ja huolellisesti.

Keskikasvojen Silhouette lift vie aikaa alle tunnin. Kaulan alueen toimenpide on tätäkin lyhyempi.

Kartiolangat voidaan kiristää tarvittaessa 1–3 vuoden kuluttua toimenpiteestä pienellä lisätoimenpiteellä. Näin ollen tulosta voi parannella vielä vuosia ensitoimenpiteen jälkeen.


Kasvojen kohotus ilman leikkausta — huomioitavaa

Silhouette lift ja Ribbon lift sopivat mm. seuraaviin:

 • Kulmakarvojen nosto, kohotus ja naururyppyjen poisto
 • Poskipäiden ja suupielien kohotus (keskikasvojen kohotus)
 • Nasolabiaalipoimujen (nenän pielien poimujen) nosto ja tasoitus
 • Alaleuan kiristys ja kohotus
 • Koko otsan kohotus
 • Koko kaulan kohotus
 • Sibelius-ryppyjen kiristys ulos/ylös-suuntaisesti ja kulmakarvojen nosto keskeltä
 • Pakaroiden nosto

Ennen toimenpidettä on hyvä huomioida seuraavat:

 • Molemmat yllä kuvatut toimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa.
 • Kerro lääkärille, jos haluat rauhoittavan lääkkeen ennen toimenpidettä.
 • Kerro lääkärille mahdollisesta säännöllisestä lääkityksestä tai sairauksistasi.
 • Veren hyytymiseen vaikuttavat lääkkeet (esim. Aspiriini, Burana ym.) lopetetaan vähintään kymmenen päivää ennen toimenpidettä. Jos hoidon lopetus ei ole mahdollinen, kerro tästä lääkärillesi jo vastaanotolla hyvissä ajoin.
 • Vältä tupakointia toimenpidettä edeltävänä iltana ja toimenpidepäivänä.

Toimenpiteen jälkeen:

 • Toimenpiteen jälkeen kasvoilla saattaa olla turvotusta tai pieniä mustelmia, joiden hoitoon suosittelemme tehokasta Arnizen™-voidetta sekä  lymfahoitoa.
 • Toimenpiteen jälkeen tunnet kiristystä hoitoalueella. Useimmat ovat esiintymiskelpoisia kuitenkin jo seuraavana päivänä. Neulan jäljet peittyvät teipin alle ja mustelmat voit peittää meikillä.
 • On tärkeää välttää ponnisteluja ja lihastyötä muutaman päivän ajan, jotta kasvojen kohotus onnistuu.
 • Pistokohdat ovat kosketusarat viikon verran.
 • Käytä nukkuessasi useita tyynyjä kolmesta neljään päivään nostamaan hartiat ylös. Voit käyttää myös niskatyynyä.
 • Puhdista, hoida ja meikkaa kasvojasi hellävaroen välttäen voimakkaita liikkeitä ja painalluksia.
 • Jos toimenpide on tehty poskien tai leuan alueelle, suositellaan helposti pureskeltavaa tai pehmeää ruokaa parin päivän ajan.
 • Kun toimenpiteestä on kulunut kahdesta kolmeen viikkoa, voit saunoa, uida sekä harrastaa kevyehköä liikuntaa.
 • Voimakkaita fyysisiä suorituksia vaativaa liikuntaa voit harrastaa 1-2 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.
 • Jos sinulla on kysyttävää toimenpiteestä tai voinnistasi toimenpiteen jälkeen, soita hoitavalle lääkärille.
 • Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriisi, jos sinulla on lisääntyvää kipua, turvotusta tai kuumotusta käsitellyllä alueella.