Hikoilu kuriin – botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on yleinen mutta vaiettu vaiva. Arviolta 250 000 suomalaista kokee hikoilevansa liikaa. Heistä joka kolmas kokee, että hikoilu häiritsee heidän arkeaan päivittäin.

Hikoilu voi häiritä silloinkin, kun varsinaisesta liikahikoilusta ei kärsisikään. Kiireellisiset ja jännittävät tilanteet sekä hetket, joissa haluaisit edustaa parhaimmillasi, olisi usein mukavampi kohdata kuivin ja raikkain kainaloin.

Liikahikoilu on kuitenkin hoidettavissa. miraDry-hoidolla on mahdollista päästä pysyvästi eroon kainaloiden hikoilusta. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botuliini eli ”botox”.

Liikahikoilun botuliinihoitoja tehdään Helsingissä. miraDry-toimenpiteitä tehdään Helsingissä.

Lue ihotautien erikoislääkärin haastattelu hikoilu hoitomuodoista.

Katso kansainvälinen esittelyvideo täältä.

Asiakaskokemuksia

Kaikki sujui todella onnistuneesti ja nyt jo huomaa valtavan eron! Ihan uskomaton tunne tällaiset kuivat kainalot!
Kaikki sujui todella onnistuneesti ja nyt jo muutaman päivän jälkeen huomaa valtavan eron! Ihan uskomaton tunne tällaiset kuivat kainalot!:D
Minulle tehtiin miraDry kevättalvella. Kainaloni eivät enää hikoile. Hoito tuntui nipistelynä ja toipuminen oli nopeaa, mutta pari päivää tuntui siltä kuin kainalossa olisi mandariinit. Olo on nyt helpottunut. Minulla on yksi stressi vähemmän.
Suosittelen. Kaikkea on kokeiltu ja voin todeta, että nyt en vaihda.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Ensimmäinen miraDry-käsittely
1699 €
Tarvittaessa toinen miraDry-käsittely
999 €
Lue lisää

Mikäli kolmen kuukauden sisällä ensimmäisestä hoidosta todetaan, että hoidon teho ei ollut riittävä.

Palvelun saatavuus: Helsinki

Botuliinihoito hampaiden narskutteluun
399 €
Lue lisää
 • Hinta sisältää myös botuliinilääkkeen osuuden.
Botuliinihoito kainaloiden hikoiluun
199 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito käsien hikoiluun
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.
Botuliinihoito migreeniin tai päänsärkyyn
299 €
Lue lisää
 • Hinta ei sisällä botuliinilääkkeen osuutta.

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Verkkokauppa

OSTAMALLA VERKKOKAUPASTAMME SÄÄSTÄT..

 • Maksa heti.
 • Tilaa lasku.
 • Tai valitse osamaksu.
Osta toimenpide verkkokaupasta.

VERKKOKAUPAN
OSAMAKSUVAIHTOEHDOT:

 • Jousto — maksuaikaa 1–12 kk
 • Walley — maksuaikaa 1–36 kk
 • OP Lasku — vähimmäiserä 50 €
Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mitä botuliinihoidossa tapahtuu?

Aine viedään ampullista injektioneulan avulla suoraan haluttuun lihakseen. Siron neulan vuoksi pistosta ei juuri tunne, eikä siitä jää suurta jälkeä.

Sattuuko botuliinihoito

Hoito on yleisesti erittäin hyvin siedetty. Moni pitää botox-toimenpidettä kivuttomana. Kiputuntemukset ovat kuitenkin aina yksilöllisiä. Asiakkaan halutessa alue voidaan puuduttaa esimerkiksi voiteella.

Loppuuko hikoilu heti botuliinihoidon jälkeen?

Hoidon vaikutus alkaa 3–4 päivän kuluttua. Kahden viikon jälkeen tulokset ovat parhaimmillaan.

Miten miraDry-hoito etenee?

MiraDry-hoidossa suunnataan lämpöenergiaa kontrolloidusti ja tarkasti alueille, joissa kainaloiden hikirauhaset sijaitsevat. Lämmön vaikutuksesta hikirauhaset hajoavat ja niiden toiminta estyy pysyvästi.

Hoito räätälöidään molemmille kainaloalueille erikseen, niin että lämpöenergia kohdistuu tarkasti juuri hikirauhasiin.

Ennen hoitoa kainalot puudutetaan, jotta hoito olisi mahdollisimman miellyttävä. Kun kainaloalueet ovat puutuneet, lääkäri vie laitteen käsikappaleen lähelle kainaloa. Käsikappaleesta lähtevä sähkömagneettinen lämpöenergia hajottaa kainaloiden hikirauhasia.

Toimenpide kestää noin tunnin. Jos liikahikoilu on todella voimakasta, suosittelemme kahta toimenpidekertaa kolmen kuukauden välein. Näin varmistetaan korkealaatuiset lopputulokset, jotka ovat pysyviä.

Millaisia tuloksia miraDry-hoidolla saavutetaan?

Suurin osa potilaista huomaa dramaattisia eroja entiseen verrattuna. Hikoilu ja hien määrä vähenevät valtavasti, uusimman kliinisen tutkimuksen mukaan keskimäärin 82 prosenttia (H. Chin-Ho Hong, MD, Mark Lupin, MD et al; Dermatol. Surgery 2012; 38:728-735).

Hikoilun vähenemisen huomaa välittömästi toimenpiteen jälkeen. Tarvittaessa toimenpide toistetaan kolmen kuukauden kuluttua. Näin saadaan erinomaisia tuloksia, jotka ovat elinikäisiä.

Kuten kaikissa hoidoissa, myös MiraDryn yhteydessä hoitotulokset ovat yksilöllisiä, ja ne vaihtelevat jonkin verran potilaiden välillä.

Kuinka pitkään botuliinihoidon tulos kestää? Entä miraDryn?

Botox-hoidon tulokset ovat väliaikaisia. Niiden kesto on aina yksilöllistä. Useimmiten hikoilu vaimenee huomattavasti 3–6 kuukaudeksi botuliinihoidon jälkeen.

MiraDryn tulokset ovat pysyviä. Hajotetut hikirauhaset eivät kasva takaisin eikä kainaloihin synny uusia hikirauhasia. Hikoileminen vähenee ja häviää pysyvästi. (Li, Gang et al. 2009.)

Eikö kainaloiden hikirauhasten tuhoaminen ole vaarallista?

Iho on ihmisen suurin elin. Eräs ihon monista tehtävistä on osallistua lämmönsäätelyyn eli ylläpitää kehon normaalilämpötilaa.

Hikirauhaset auttavat kehoa sopeutumaan vallitsevaan lämpötilaan. Lämmönsäätely tapahtuu pienien hikirauhasten avulla. Pieniä hikirauhasia on muun muassa kämmenissä ja jalkapohjissa.

Kainaloissa on suuria hikirauhasia, jotka eivät osallistu kehon lämmönsäätelyyn. Kainaloiden hikirauhasten alkuperäinen tarkoitus on luultavasti ollut ihmisen ominaishajun kehittäminen.

Ihmisen kehossa on yli neljä miljoonaa hikirauhasta. Näistä vain kaksi prosenttia sijaitsee kainaloissa. Kun kaksi prosenttia hikirauhasista poistetaan, kehon lämmönsäätelyjärjestelmä toimii edelleen täydellisesti jäljelle jääneiden hikirauhasten turvin.

Kainaloiden hikirauhasten poistaminen on turvallinen toimenpide. Poistamisesta ei ole haittaa, eikä kainaloiden hikirauhasten eliminoiminen vaikuta kehon lämmönsäätelyjärjestelmän toimintaan.

Voiko miraDry-hoitoa tehdä muualle kuin kainaloihin?

MiraDry sopii yli 18-vuotiaiden naisten ja miesten hoitoon. Toimenpiteellä voidaan vaikuttaa kainaloiden liikahikoiluun.

Kehon muiden osien (esim. kädet, intiimialue, jalat) liikahikoilua ei voida MiraDryn avulla hoitaa. Käsien, jalkojen ja kasvojen liikahikoilua hoidetaan yhä botoxilla.

Mitä eroa on leikkauksella ja miraDry-hoidolla?

Kainaloiden liikahikoilua hoidetaan muillakin keinoin kuin botuliinilla tai miraDry-hoidolla. Antiperspiranttien avulla voidaan lamaannuttaa hikirauhasten toiminta väliaikaisesti. Liikahikoilua hoidetaan myös leikkauksilla. Kirurgisiin toimenpiteisiin liittyy kuitenkin aina jonkinasteisia terveydellisiä riskejä.

Liikahikoilu-wiki

Perustietoa

Liikahikoilu on monille ihmisille todellinen ongelma, joka rajoittaa jokapäivästä elämää, vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vaurioittaa pahimmassa tapauksessa itsetuntoa.

Joidenkin ihmisten hikirauhaset toimivat hyvin aktiivisesti. Ne erittävät hikeä, vaikkei varsinaista syytä hieneritykselle ole. Yliaktiiviset hikirauhaset erittävät hikeä myös määrällisesti enemmän kuin lämmönsäätelyn kannalta olisi tarpeen. Joidenkin ihmisten hikirauhaset tuottavat hikeä neljä tai viisi kertaa normaalia enemmän.

Liikahikoilu on miljoonien ihmisten ongelma. Amerikkalaisia tutkittaessa todettiin, että kaksi kymmenestä amerikkalaisesta kokee hikoilevansa liikaa. Ongelmasta ei puhuta mielellään. Onkin vaikea arvioida, kuinka moni suomalainen kärsii tästä vaietusta ongelmasta. Joidenkin arvioiden mukaan kolme prosenttia suomalaisista kokee hikoilevansa liikaa. Heistä joka kolmas kokee hikoilun aiheuttavan huomattavaa haittaa päivittäin.

Cityklinikalla hikoilua ja liikahikoilua hoidetaan kahden erilaisen toimenpiteen avulla:

 1. miraDry (kainaloiden hikoilu ja liikahikoilu)
 2. botuliinihoito eli botox (käsien, jalkojen, selän, vatsan, kainaloiden, intiimialueiden ja kasvojen hikoiluongelmat)

 


Liikahikoilu

Liikahikoiluna pidetään ylenmääräistä kainaloiden, käsien, jalkojen tai vartalon muun osan hikoilua, joka häiritsee ihmisen arkea. Vaiva voi aiheuttaa hankaluuksia sosiaalisiin suhteisiin, työelämään ja jopa ihmisen itsetuntoon. Myös vaatteista huolehtiminen saattaa olla haastavaa; vaatevalinnat on tehtävä hikoilun ehdoilla, ja vaatteiden käyttöikä lyhenee hikoilun takia.

Tavallisesti liikahikoilu alkaa jo lapsuuden tai nuoruuden aikana, ja vaiva on pahimmillaan varhaisaikuisuudessa. Usein ongelma kulkee suvussa. Liikahikoiluun voi liittyä myös punastumisherkkyyttä. Stressi ja jännittäminen tai jopa maustetut ruuat saattavat lisätä hien määrää.

Aina liikahikoilu ei ole ensisijainen vaiva. Hikoileminen voi olla oire jostain muusta. Osa masennuslääkkeistä ja beetasalpaajista aiheuttaa hikoilua, samoin muutamat sairaudet, esim. kilpirauhasen liikatoiminta tai diabetes. Keski-ikäisten naisten hikoilun takaa löytyvät monesti vaihdevuodet. Jos liikahikoilu on oire eikä ensisijainen vaiva, on syytä tutkia ja hoitaa ensin sitä syytä, joka hikoilua aiheuttaa.

 

Liikahikoilu esiintyy lähes aina symmetrisesti: jalkojen liikahikoilussa molemmat jalat hikoavat, kainaloiden liikahikoilu kastelee molemmat kainalot.


miraDry — pysyvästi eroon liikahikoilusta ilman kirurgiaa

Lataa miraDry-esite.

miraDry on ratkaisu, jos kainaloiden liikahikoilu vaivaa. Mikroaaltoteknologiaan perustuva toimenpide on markkinoiden tehokkain hoitomuoto kainaloiden hikoiluun. Sen avulla voidaan poistaa pysyvästi vähintään 82 prosenttia kainaloiden hikoilusta. miraDry mullistaa liikahikoilun hoidon. Toimenpide antaa pysyvät tulokset nopeasti, ilman leikkauksia. Toimenpiteen voi suorittaa vaikka lounastunnin aikana.

miraDry on turvallinen, kliiniset testit läpäissyt toimenpide, jonka avulla kainaloiden liikahikoilu voidaan hoitaa pysyvästi. Se on ensimmäinen ja ainoa pysyvät tulokset antava liikahikoilun hoito, jonka Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA on hyväksynyt. Mikroaaltoavusteinen liikahikoiluhoito on hyväksytty myös EU-alueella: miraDry-toimenpiteen CE-merkintä osoittaa, että se täyttää EU-lainsäädännössä mainitut turvallisuusvaatimukset.

Liikahikoilu ja miraDry-hoito

miraDry on puolentoista tunnin pituinen ei-kirurginen toimenpide, joka tehdään lääkärin vastaanotolla. Hoito perustuu tarkasti ohjatun, turvallisen mikroaaltoenergian käyttöön. Elimistölle vaaratonta lämpöenergiaa suunnataan kainaloiden alueelle niin, että kainaloiden hikirauhaset menettävät lämmön vaikutuksesta toimintakykynsä. Hoito kohdistuu sekä ekkriini- että apokriinirauhasiin. Tämän vuoksi hikinesteen lisäksi häviää myös hien epämiellyttävä haju. Hoidon jälkeen myös karvankasvu kainaloissa vähenee tai loppuu kokonaan.

miraDry-toimenpiteen avulla saavutetaan pysyviä tuloksia. Vaikeat tapaukset saadaan pysyvästi kuriin, kun toimenpide toistetaan kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä miraDry-käsittelystä. Tutkimukset osoittavat, että yhden miraDry-käsittelyn jälkeen liikahikoilu vähenee keskimäärin 82 prosenttia. Useimmissa tapauksissa yksi miraDry-toimenpide riittää.

miraDry ei vaadi toipumisaikaa. Hoidon jälkeen potilas voi palata välittömästi takaisin jokapäiväisten aktiviteettiensa ja harrastustensa pariin. Urheilun voi aloittaa muutaman päivän kuluttua hoidosta. Hoidon jälkeen esiintyy joskus pientä turvotusta ja kipua hoitoalueella. Mahdolliset kivut ja turvotus häviävät muutaman viikon kuluessa. Kainaloalueen tuntomuutoksia esiintyy joillakin potilailla. Ne häviävät vähitellen viikkojen kuluessa.

Muut hoitomuodot, kuten antiperspiratit ja botuliinipistokset, ovat väliaikaisia ratkaisuja liikahikoiluun, ja niiden toiminta perustuu hikirauhasten väliaikaiseen rauhoittamiseen tai lamaannuttamiseen. miraDry sen sijaan tarjoaa pysyvän ratkaisun hikoiluongelmaan. miraDry-hoitoa ei tarvitse uusia. Siksi se on ylivertainen muihin ei-kirurgisiin hoitomuotoihin verrattuna. (Cityklinikan sertifioitu miraDry-lääkäri)

Tuloksia

miraDry-hoito perustuu kainaloiden hikirauhasten pysyvään hajottamiseen. Keho ei tuota uusia hikirauhasia, joten hoidon tulokset ovat pysyviä ja merkityksellisiä. (Li, Gang et al. 2009. Antigen Expression of Human Eccrine Sweat Glands. )

Uusin kliininen tutkimus osoittaa, että hikoilu vähenee miraDry-potilailla vähintään 82 prosenttia (H. Chin-Ho Hong, MD, Mark Lupin, MD et al; Dermatol Surgery 2012; 38:728-735).

Kuten kaikissa toimenpiteissä, myös miraDry-hoidossa tulokset ovat yksilöllisiä. Yksilöllisten erojen takia tulokset vaihtelevat jonkin verran potilaiden kesken.


Liikahikoilu kuriin botuliinilla

Kela on myöntänyt botuliinilääkkeelle peruskorvattavuuden kun sitä käytetään liikahikoiluun. Kela-korvattavien botox-hoitojen yhteydessä on muistettava, että potilas noutaa botuliinin (botoxin) itse apteekista ennen hoitoon saapumistaan.
Tähän saakka antiperspiranttien jälkeen tehokkain hoito liikahikoiluun on ollut ionihoito (iontoforeesi). Ionihoidon vaikutus kestää kuitenkin vain lyhyen ajan. Koska hoito on uusittava vähintään kaksi kertaa viikossa, se voi aiheuttaa ihon herkistymistä. Haittana siis on se, että hoidoissa pitää käydä säännöllisesti eivätkä tulokset silti ole kovin pysyviä.
Botoxin teho liikahikoilussa perustuu sen hikirauhasen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen, jolloin hikoilu hoidetulla alueella loppuu miltei kokonaan. Lääke estää hikoilua välittävien sympaattisten hermojen toimintaa, ja hikoilu vähenee muutamien päivien kuluessa ruiskutuksesta. Hyvä hoitotulos pysyy noin 3–12 kuukautta.
Botox ruiskutetaan hikoiluhoidossa vain ihon sisäisesti (intradermaalisesti) joten vaikutus ruiskutusalueen alla oleviin lihaksiin on olematon.
 
Tyypilliset paikat, joissa botuliinia käytetään liikahikoilun hoitamiseen:
 • Kainalot
 • Kädet
 • Selkä
 • Vatsa
 • Jalkapohjat
 • Nivusalue
 • Otsa ja päänahka
Hoitavalta lääkäriltä edellytetään erityistä perehtyneisyyttä ruiskutustekniikkaan. Ruiskutuksiin käytetään erityisen lyhyttä ja ohutta neulaa. Käsi- ja jalkaterien liikahikoiluhoito saattaa olla kivulias, ja sen takia ennen varsinaista toimenpidettä annetaan monesti ns. johtopuudutus, joka on myös injektio.
Yliannostuksen vaaraa botuliinihoidossa ei ole. Liikahikoiluhoidossa käytetään noin 50–150 yksikköä botuliinia. Vertailukohteena voidaan pitää neurologisten tilojen botuliinihoitoja, joissa botuliinia käytetään jopa 400 yksikköä kerrallaan. Todellinen myrkytysvaara aiheutuu vasta silloin, kun botuliinia ruiskutetaan suonensisäisesti yli 3000 yksikköä
Botuliini aiheuttaa harvoin sivuvaikutuksia ja asiaan perehtyneen, kokeneen lääkärin tekemänä hoito on turvallista. Botox-hoidon jälkeen iholla näkyy vain pieni pistosjälki ja joskus lievää turvotusta. Samana päivänä tulisi välttää aurinkoa, saunaa ja urheilua.
Botox-hoitoa ei tehdä jos potilaalla on jokin lihassairaus. Raskauden ja imetyksen aikana emme myöskään suosittele botoxin käyttöä.

Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot sekä miedot ja keskivahvat kuorinnat. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso botox-koulutukset täältä.