5 vinkkiä

HUULTENTÄYTTÖ

Piotr Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.
Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii myös Helsingin LAHA® Training Centerin johtavana kouluttajana.

Huultentäyttö Cityklinikka

Koska täyteläiset huulet ovat nyt muotia, minulta kysytään nykyisin lähes päivittäin sisäpiirivinkkejä huulten täyttöä varten. Tämä blogimerkintä syntyikin täysin asiakkaideni kysymysten pohjalta.

Huulimuoti on muuttunut viime vuonna hitaasti mutta varmasti. Etenkin naiset tulevat yhä useammin pakeilleni hakemaan lisää muotoa huuliinsa. Yllättävän monella nuorella naisella on mukanaan Kylie Jennerin valokuva.

Instagramin levittämä Kylie Jenner -muoti on maailmanlaajuinen ilmiö. Ns. Insta-huulista puhuttiin aikalailla esimerkiksi viimeviikkoisessa IMCAS-kongressissa Pariisissa.

5 vinkkiä huulten täyttöä suunnittelevalle

1. Hiljaa hyvä tulee

Jos huulia tahdotaan täyteläistää huomattavasti ja verrattain pysyvästi, kaikkea ei voi tehdä kerralla. Huulien muotoilua aloittavan kannattaa aina edetä asteittain. 

Miksi? 

Jos huuliin injektoidaan kerralla useita millilitroja hyaluronihappoa, tuloksena ovat takuuvarmasti eteenpäivän pullistuvat ankkahuulet.

Sen sijaan, kun huulten täyteläisyyttä lisätään asteittain, puna-alue laajenee vähitellen ja lopputuloksena ovat luonnollisen muotoiset, täyteläiset huulet.

Tee näin:

Jos olet ensimmäistä kertaa liikkeellä ja tahdot saada lisää volyymia huuliisi, pyydä ensimmäisellä kerralla 1,25 millilitraa täyteainetta huuliisi. Varaa samalla jo seuraava täyteainehoito 3 – 4 viikon päähän. Toisella kerralla huulia voidaan täyttää hieman lisää, korkeintaan toiset 1,25 ml.

Toisen kerran jälkeen on syytä odottaa noin kolme kuukautta, minkä jälkeen huulten tilavuutta voidaan lisätä vielä hieman, esimerkiksi yhden ruiskun verran.

2. Myöhemmin huulten täyttö voidaan tehdä entistä harvemmin

Ensimmäiset täytöt on hyvä tehdä melko tiiviissä aikataulussa, kuten ykköskohdassa sanottiin. Näin huulten tilavuus laajenee pikkuhiljaa ja luonnollisesti.

Kun haluttu huulten muoto on saavutettu, hoitovälejä voi harventaa. Aluksi saatat haluta uusia hoidon pari kertaa vuodessa, mutta jossain vaiheessa hoitoja tarvitsee tehdä vain kerran vuodessa tai jopa vieläkin harvemmin. Olen huomannut, että myös ainetta kuluu jatkossa vähemmän kuin alussa.

Minulla on muutamia vakioasiakkaita, joiden huulia fiksataan vain kerran parissa vuodessa. Alkuun hekin ovat käyneet täytössä muutaman kuukauden välein, mutta sittemmin hyaluronihappo on alkanut pysyä heidän huulissaan jopa kahden vuoden ajan.

3. Vaihtoehtoja jokaiselle

Huulia täyttäessäni käytän eniten Hydryalix Lips -täyteainetta. Hydyralix-sarja on tällä hetkellä ehdoton suosikkini, vaikka on minulla toki muitakin suosikkimerkkejä hyaluronihappojen maailmassa.

Jos asiakkalle on tehty jo useita huulten täyttöjä ja hän tahtoo todella pitkäkestoisen tuloksen, käytän Hydryalix Deepiä. Jos asiakas taas tulee ensimmäiseen huulten täyttöönsä, käytän usein Hydryalix Gentleä.

Hydryalix Gentle sopii mahtavasti ensikertalaiselle, joka tahtoo testata toimenpidettä. Gentle on pehmeä hyaluronihappogeeli, jolla huulet voidaan turvallisesti ja luonnollisesti “ajaa sisään” täyteainehoitoihin.
Huultentäyttö Cityklinikka

4. Botoxia huuliin?

Jokainen asioihin perehtynyt tietää, ettei botuliini (“botox”) ole täyteaine. Botoxilla ei täytetä kenenkään huulia.

Botuliinilla on kuitenkin oma tehtävänsä myös alakasvoilla. Kokenut botuliinihoitojen tekijä osaa tehdä muutamia täsmäpistoksia huulten lähelle niin, että huulien muoto tulee kauniisti esille. Kun botuliinia laitetaan juuri oikeisiin kohtiin, myös täyteainehoidon tulos paranee. Usein hyaluronihappopohjainen täyteaine pysyy huulissa hieman pidempään, kun suun ympärillä olevia lihaksia on käsitelty pienellä botox-annoksella.

huuli-implantti permalip

5. Minkämerkkinen täyteaine paakkuuntuu vähiten?

Yllättävää kyllä, merkki ei ratkaise yhtä paljon kuin pistostekniikka. Itse asiassa hyaluronihappovalmisteet ovat lähes identtisiä keskenään, ja arvokkaissa täyteaineissa asiakas maksaa ekstraa lähinnä tuotemerkistä ja brändistä.

On selvää, että kokeneen ja taitavan pistäjän käsissä huulten täytön lopputulos on yleensä parempi kuin aloittelevan pistäjän: vähemmän nystyröitä, paakkuja ja kovettumia. Se, miten ja mihin pistetään, on merkityksellistä.

Kaikki paakut ja nystyrät huulissa eivät kuitenkaan johdu pistäjästä. Jokaisen ihmisen huulet ovat erilaiset. Tismalleen sama täyteaine, tismalleen sama pistostekniikka, tismalleen sama pistäjä – ja silti erilainen tulos? Tämä on täysin mahdollista. Olemme nimittäin yksilöitä, ja jokaisen ihmisen elimistö reagoi hyaluronihappopistokseen yksilöllisesti.

Jos nystyröitä tahtoo ehkäistä, kannattaa ensimmäiset hoidon jälkeiset päivät ilmeillä mahdollisimman vähän. Tiesithän, että myös hikiliikunta tai muu voimakas fyysinen aktiviteetti täyteainehoidon jälkeen voi vaikuttaa lopputulokseen? Ota siis pari päivää rauhassa huulten täytön jälkeen.

Jos harrastat liikuntaa hyvin aktiivisesti, elimistösi todennäköisesti hajottaa hyaluronihappoa aika ripeässä tahdissa. Ja toisinpäin: jos olet sohvalla viihtyvä kotikissa, saat luultavasti nauttia huultentäyttötuloksista pidempään kuin kuntosalilla viihtyvä ystäväsi. Tässä yhteydessä hitaasta aineenvaihdunnasta ja kaikenlaisesta downshiftaamisesta on siis hyötyä.

Varaa aika esteettiselle lääkärille!

Suomen ensimmäinen ja ainoa AAAM-sertifioitu esteettinen lääkäri Piotr Sikorski palvelee sinua Helsingin, Turun ja Lahden Cityklinikoilla.

AJANVARAUS PUHELIMITSE:

0201 777 288

Kysy lisää: info@cityklinikka.fi