Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

KASVOJENKOHOTUS

Koko kasvojen kohotusleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide. Sen tarkoituksena on parantaa ja poistaa iän tuomia muutoksia kasvoista ja kaulasta. Ammattitaitoisen kirurgin tekemä kasvojenkohotus (facelift) takaa luonnollisen lopputuloksen.

Faceliftia suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Uudet kasvot eivät takaa uutta elämää tai henkilökohtaisten ongelmien loppumista. Hyvään lopputulokseen pääsemiseen tarvitaan myös hyvä mieliala. Facelift voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Kasvojenkohotus ei vaikuta ihon ominaisuuksiin. Usein faceliftiin kuitenkin yhdistetään pienen tai laajan alueen rasvansiirto. Rasvansiirto heleyttää ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta – kohotusleikkaus nostaa kudokset takaisin oikeille paikoilleen sekä poistaa kudoslöysyyden.

MISSÄ IÄSSÄ?

Suositusikää ei ole. Joillekin kasvojen kohotusleikkaus tulee ajankohtaiseksi jo neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä, kun kasvojen ikääntyminen tai piirteet häiritsevät. Varhaisessa keski-iässä tehty leikkaus ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.
Varhaisella iällä (l. ennen keski-ikää) kasvojenkohotukseen hakeudutaan joskus myös silloin, kun ulkoiset ikääntymismuutokset ilmaantuvat esimerkiksi perinnöllisten syiden takia normaalia aiemmin. Tällöin kyseeseen tulevat koko kasvojen kohotusleikkauksen lisäksi myös keskikasvojen kohotusleikkaus ja minifacelift (”Hollywood Lift”).

Cityklinikan facelift-asiakkaat ovat olleet 40 – 80-vuotiaita. Ajankohta on hyvä siinä vaiheessa, kun kasvojen ulkonäkö ei vastaa ihmisen sisäistä ikää.

LEIKKAUKSEN KULKU

Koko kasvojen kohotusleikkaus kohdistuu hiusrajasta kaulan alaosaan saakka. Tarvittaessa leikkauksessa voidaan kohottaa myös keskikasvot. Parhaat tulokset ikääntyville kasvoille saadaan yhdistämällä leikkaukseen myös rasvansiirto.

Koko kasvojen kohotuksessa leikkausavaus kulkee korvalehden etupuolelta hiusrajaan ja edelleen korvan taakse. Yleensä hiuksia joudutaan ajamaan jonkin verran korvan yläpuolelta korvan taakse. Kun hiukset on poistettu, leikkausviilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Iho vedetään ylös- ja taaksepäin. Ylimääräinen iho poistetaan.

Koko kasvojen kohotusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Myös paikallispuudutus on mahdollinen. Leikkaus kestää kolmesta neljään tuntiin. Yleensä asiakas jää leikkauksen jälkeiseksi yöksi klinikalle.

kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus: TOIPUMINEN JA LOPPUTULOKSET

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen asiakas on muutaman tunnin ajan tarkkailussa. Jos leikkaus on ollut laaja, on parasta viettää toimenpiteen jälkeinen yö klinikalla. Kotiutumisen jälkeen asiakas voi ongelmatilanteessa soittaa plastiikkakirurgin päivystysnumeroon. Ei-kiireelliset asiat voi hoitaa soittamalla Cityklinikan numeroon 0201 777 288. Leikkausasiakkaille kirjoitetaan lähes aina vuorokauden annos antibioottia ehkäisemään tulehdusta.

Ensimmäisten päivien aikana kasvoille tulee mustelmia. Turvotus, arkuus ja kiristyksen tunne ovat hyvin tavanomaisia, samoin erilaiset tuntohäiriöt kasvojen ja kaulan alueella. Tunto palautuu ensimmäisten toipilasviikkojen aikana. Kivut pysyvät kurissa ohjeenmukaisella kipulääkityksellä. Sairausloman tarve on aina yksilöllinen. Työhön voi palata jo muutaman päivän kuluttua leikkauksesta. Mustelmien ja turvotuksen takia useimmat asiakkaat tahtovat olla poissa sosiaalisista kuvioista muutaman viikon ajan. Monet ajoittavat leikkauksen vuosilomansa alkuun.

Noin viikon päästä leikkauksesta on ensimmäisen kontrollikäynnin aika. Usein osa ompeleista poistetaan viikon jälkeen ja loput kahden viikon kuluttua. Kontrollikäynnillä moni leikkausasiakas tahtoo keskustella toimenpiteestä ja toipumisprosessista. Suosittelemme kaikille leikkausasiakkaillemme lymfaterapiaa sekä ennen leikkausta että sen jälkeen.

Toipuminen sujuu jokaisella yksilöllisesti. On tärkeää kuunnella kehonsa viestejä ja antaa toipumiselle aikaa. Raskas liikunta kannattaa ensimmäisten viikkojen aikana korvata pitkillä, rauhallisilla kävelylenkeillä. Terveellinen ravinto, lepo ja ulkoilu nopeuttavat toipumista. Iho on ehdottomasti suojattava auringolta leikkauksen jälkeisen vuoden aikana.

Leikkauksen lopputulos on aina hyvin miellyttävä. Jo tikkien poiston jälkeen peilistä takaisin katsoo aiempaa pirteämmän ja nuoremman näköinen ihminen. On kuitenkin muistettava, että lopullista tulosta on odotettava noin puoli vuotta.

Tuloksiin vaikuttavat sekä geeniperimä että elämäntyyli. Jokaisen leikkausasiakkaan tulos on yksilöllinen. Konsultaation aikana käymme realistisesti läpi sen, mitä on odotettavissa.

NÄIN PÄÄSET ALKUUN

Kasvojenkohotusta miettivän on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. Cityklinikka tarjoaa maksuttoman ensikonsultaation, jossa pääset keskustelemaan esteettisen lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa.

Maksuttoman facelift-konsultaation jälkeen on hyvä varata aika myös plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon, jonka hinta on 80 €.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon puhelimitse:

  • 0201 777 288 (Helsinki, Turku, Lahti)
  • 040 552 2800 (Tampere)
  • 050 582 47 19 (Lohja)
  • 044 555 55 74 (Hyvinkää)

Hinnat syksyllä 2017

  • Facelift paikallispuudutuksessa: 4990 € + alv (alk. 210 €/kk)
  • Koko kasvojen kaikkien ikääntymismuutosten korjaus nukutuksessa: 11500 € + alv (alk. 480 €/kk)
  • Rasvansiirto ja koko kasvojen ikääntymismuutosten korjaus – alakasvot, kaula, kulmakarvat (nukutus) – 12500 € + alv (alk. 520 €/kk)

Hintamuutokset ovat mahdollisia. Päivitetyt hinnat löytyvät hinnastosivuiltamme.