Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Suurista rinnoista voi olla harmia myös liikuntaa harrastavalle naiselle. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Rintojen pienennysleikkaus muistuttaa paljon rintojen kohotusleikkausta. Ero on lähinnä siinä, mitä poistetaanKohotusleikkauksen aikana poistetaan lähinnä ylimääräistä ihoa. Pienennysleikkaus kohdistuu ihon lisäksi myös rintarauhaskudokseen. Usein rintojen kohotus- ja pienennysleikkaukset yhdistetään toisiinsa.  Cityklinikan plastiikkakirurgilla on pitkä ammatillinen kokemus sekä kohotus- että pienennysleikkauksista.

Asiakaskokemuksia

Minulle tehtiin leikkaus Cityklinikalla. Kaikki meni hyvin ja olen turvallisella mielellä. Tiedän miten hoidan itseäni toipumisaikana.
Kaikki näyttää aivan mielettömän hyvältä ja toipuminen on menny todella hyvin.
Olen kuullut mahtavia kommentteja tekemistäsi leikkauksista, joten luotan täysin sinuun Riikka! Ja tottakai leikkaus ja toipuminen SUOMESSA...
Suuret kiitokset Susannalle konsultoinnista ja hyvästä yhteistyöstä Cityklinikan kanssa. Susanna ja Riikka Veltheim toteutitte mun unelmani. Huippukirurgi Riikka hyvää jälkeä tuli.
Riikka Veltheim on todella asiantunteva ja ammattilainen plastiikkakirurgi.
Suuret kiitokset Riikka Veltheimille ja koko Cityklinikan henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi muillekkin.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
5490 €
nukutuksessa
5990 €
Lue lisää

nukutuksessa

Palvelun saatavuus: Helsinki

nukutuksessa
6990 €
Lue lisää

nukutuksessa

Kainalon alueen rasvaimu samassa leikkauksessa
+1000 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Rintojen pienennysleikkaus -wiki

Rintojen pienennysleikkaus — perustietoa

Rintojen pienennysleikkaukseen hakeutuvilla naisilla on usein selkä- ja hartia-alueen kipuja. Suuret rinnat haittaavat usein myös liikunnan harrastamista. Toimenpiteenä rintojen pienennys muistuttaa paljon rintojen kohotusleikkausta. Ero on siinä, että kohotusleikkauksessa poistetaan pääasiassa ihoa, kun taas pienennysleikkauksen aikana poistetaan myös rauhaskudosta. Cityklinikan plastiikkakirurgilla on pitkä ammatillinen kokemus rintojen pienennysleikkauksista.
Leikkaustapoja yhdistellään hyvin usein. Esimerkiksi pienennys- ja suurennusleikkauksiin yhdistetään hyvin usein rintojen kohotus.

 

Asiakkaistani 80 prosenttia on aivan tavallisia naisia. Usein potilas on 2 – 3 lapsen äiti, joka haluaa korjata imetyksen jäljiltä muotonsa menettäneet rinnat tai raskauden vuoksi erkaantuneet vatsalihakset.

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim – Kauneus & Terveys 10/2017)


Rintojen pienennys – mitä ennen toimenpidettä tapahtuu?

Ensimmäisen konsultaation aikana keskitymme Sinun toiveisiisi ja odotuksiisi sekä keskustelemme asioista, jotka juuri Sinua askarruttavat. Saat tietoa muun muassa siitä, miten leikkaus parantaa rintojesi ulkonäköä, kuinka paljon leikkaus maksaa ja milloin leikkaukseen on mahdollista päästä.

Tämän lisäksi täytät kyselylomakkeen, jossa käydään läpi yleinen terveydentilasi, mahdolliset aiemmat sairautesi ja leikkauksesi.

Konsultaatiokäynti ei sido sinua mihinkään. Mikäli tahdot, voimme kuitenkin varata sinulle jo konsultaatiokäynnin aikana ajan leikkaukseen. Joissakin tapauksissa suosittelemme potilaillemme mammografiatutkimusta ennen rintaleikkauksia. On suositeltavaa, että pidät fyysisestä kunnostasi hyvää huolta ennen leikkausta. Suosittelemme myös, että otat ennen leikkausta mahdollisimman paljon selvää toimenpiteen kulusta ja toipumisprosessista. Tällä tavoin olet hyvin valmistautunut leikkauspäivääsi.
On hyvä myös käydä lymfahoidossa ainakin yhden kerran ennen leikkausta. Lymfahoito ehkäisee turvotuksen syntymistä toimenpiteen jälkeen.


Rintojen pienennys – mitä leikkauksessa tapahtuu?

Leikkauspäivänä tapaat plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin. Aluksi hän ottaa valokuvat leikkausalueesta. Tapaat myös nukutuslääkärin ja saat huoneen, joka on käytössäsi leikkauspäivän ajan. Sovitat myös rintaliivejä, jotka päällesi puetaan toimenpiteen jälkeen. Tukiliivien tehtävänä on tukea rintoja ja leikkausaluetta toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana.

Itse leikkaus kestää yhdestä kahteen tuntiin. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaushaavoja tehdään eri paikkoihin riippuen siitä, pienennetäänkö rintoja vai kohotetaanko niitä. Nännien ympärille tehdään leikkausaukko jokaisessa rintaleikkauksessa. Yleensä toinen, t-kirjaimen muotoinen aukko (ns. ankkurihaava) tehdään nännin alle ja se ulottuu rinnanaluspoimuun saakka. Leikkaushaavat ommellaan useimmiten kiinni piilo-ompeleilla, jotka sulavat ajan kuluessa pois itsestään.


Rintojen pienennysleikkaus – mitä toimenpiteen jälkeen tapahtuu?

Heti leikkauksen jälkeen lepäät huoneessasi 3 – 6 tuntia tarkkailtavana. Tänä aikana saat kipulääkitystä. Suihkuun voit mennä leikkausta seuraavana päivänä.

Toimenpiteen jälkeen saatat tuntea jonkinasteisia kipuja. Pienet tuntohäiriöt ja turvotus ovat mahdollisia. Ne häviävät leikkausta seuraavien viikkojen kuluessa. Mustelmia ja muita sivuoireita on hyvä voitaa Arnizen™-voiteella.
Turvotuksen hoitoon suosittelemme tehokasta lymfahoitoa, jonka hinta on erittäin alhainen kaikille leikkauspotilaillemme.

TUOTESUOSITUKSET:

Noin viikon kuluttua leikkauksesta tulet klinikalle ensimmäiseen jälkitarkastukseen. Mahdolliset ompeleet poistamme 14 päivän päästä toimenpiteestä.

Leikkauksen lopputulos näkyy aikaisintaan puolen vuoden päästä toimenpiteestä, mutta huomattavaa parannusta rintojesi ulkonäössä huomaat heti, kun ompeleet on poistettu. Työhön palaaminen onnistuu yleensä viikon kuluttua, ja 3 – 6 viikon päästä voit alkaa harrastaa liikuntaa. Toipumisaikana on hyvä käydä rauhallisilla kävelylenkeillä. Arpialuetta ei saa venyttää kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Arpi on suojattava auringolta hyvin varsinkin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Toipumisprosessi on jokaisen potilaan kohdalla erilainen, joten on tärkeää kuunnella oman kehonsa viestejä ja sopeutua niihin.

Leikkauksen lopputulos on aina yksilöllinen, koska ihmisten perintötekijät ovat erilaiset. On tärkeää, että sinulla on realistiset odotukset leikkauksen lopputuloksista. Odotuksista ja toiveista on syytä puhua klinikalla jo hyvissä ajoin ennen leikkausta, esimerkiksi konsultaatiokäyntien aikana.

Lue lisää.


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää