Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotusleikkaus tulee kyseeseen, jos rintojen riippuminen aiheuttaa psyykkisiä tai fyysisiä hankaluuksia. Kokenut, tarkan esteettisen silmän omaava, ammattitaitoinen plastiikkakirurgi osaa palauttaa rintoihin niiden nuorekkaan ulkonäön.

Kohotusleikkauksiin yhdistetään usein muita rintaleikkauksia, esimerkiksi rintojen suurennusleikkaus tai pienennysleikkaus.

Ota yhteyttä

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua vielä mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
5490 €
Lue lisää

Toimenpide paikallispuudutuksessa.

nukutuksessa
5990 €
Lue lisää

Toimenpide nukutuksessa.

Palvelun saatavuus: Helsinki

nukutuksessa
6990 €
Lue lisää
 • Toimenpide nukutuksessa. Paikallispuudutuksesta voidaan keskustella erikseen lääkärin kanssa.
Kainaloiden rasvaimu samassa toimenpiteessä
+ 1000 €
Lue lisää

nukutus

Palvelun saatavuus: Helsinki

paikallispuudutuksessa
7490 €
nukutuksessa
7990 €
pyöreillä implanteilla
+790 €
anatomisilla implanteilla
+890 €
ultrakevyillä B-Lite -implanteilla
+1800 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mitä konsultaatiokäynnillä tapahtuu?

Ensimmäisen konsultaatiokäyntisi aikana keskustelemme toiveistasi, odotuksistasi sekä leikkaukseen liittyvistä kysymyksistäsi. Saat kattavan tietopaketin toimenpiteen kulusta ja siitä, miten leikkaus parantaa rintojesi ulkonäköä, kuinka paljon toimenpide maksaa ja milloin leikkaukseen on mahdollista päästä.

Konsultaatiokäynnin aikana saat täyttää myös kyselylomakkeen, jossa käydään läpi nykyinen terveydentilasi, mahdolliset aiemmat sairautesi ja sinulle tehdyt leikkaukset ja muut lääketieteelliset toimenpiteet.

Konsultaatiokäynnillä opit paljon toimenpideprosessista ja siitä, kuinka leikkaukseen ja nukutukseen kannattaa valmistautua.

Ensimmäinen konsultaatiokäyntisi on ilmainen eikä se sido sinua mihinkään. Mikäli päätät tulla Cityklinikalle rintaleikkaukseen, voimme varata sinulle leikkausajan jo konsultaatiokäyntisi aikana. Joillekin potilaillemme suosittelemme mammografiatutkimusta, etenkin jos potilaalla on ikää yli 40 vuotta tai hän on sairastanut syöpää.

Leikkaukseen on hyvä valmistautua etukäteen. Pidä itsestäsi hyvää huolta ja ota selvää toimenpiteestä ja toipumisen kulusta niin paljon kuin mahdollista. Palvelemme sinua mielellämme aina, kun sinulla on kysyttävää.

Mitä leikkauspäivänä tapahtuu?

Leikkauspäivänä tapaat plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin. Aluksi hän valokuvaa leikkausalueen. Keskustelet myös nukutuslääkärisi kanssa ja saat klinikalta huoneen, joka on käytössäsi koko leikkauspäivän ajan. Tässä vaiheessa yleensä sovitat myös tukiliivejä, jotka puetaan yllesi toimenpiteen jälkeen. Liivit tukevat rintoja ja leikkausalueen kudoksia leikkausta seuraavien viikkojen aikana.

Rintojen kohotusleikkaus kestää yhdestä kahteen tuntiin. Se tehdään nukutuksessa, josta voit lukea lisää täällä.

Rintaleikkauksissa rintoihin tehdään hieman erilaisia leikkausaukkoja. Nännien ympärille tehdään leikkaushaava kaikkien rintaleikkausten yhteydessä. Useimmiten toinen haava tulee nännien alapuolelle. Tämä haava on t-kirjaimen muotoinen ns. ankkurihaava, ja se ylettyy rinnanaluspoimuun saakka. Leikkaushaavat ommellaan useimmiten piilo-ompeleilla, jotka sulavat pois itsestään pikku hiljaa leikkauksen jälkeen.

Miten toipumisprosessi etenee?

Leikkauksen jälkeen jonkinasteiset kivut ovat yleisiä, samoin turvotus sekä pienet tuntohäiriöt. Kivut, turvotus ja tuntohäiriöt häviävät muutaman viikon sisällä toimenpiteestä. Mustelmia, kihelmöintiä ja turvotusta on hyvä voitaa Arnizen™-voiteella.
Turvotuksen ehkäisemiseen ja hoitoon suosittelemme lymfaterapiaa.

Noin viikon päästä leikkauksesta on aika tulla ensimmäiselle kontrollikäynnille, ja kahden viikon päästä poistamme mahdolliset poistettavat ompeleet.

Kohotusleikkauksen lopullinen tulos on nähtävissä aikaisintaan kuuden kuukauden päästä toimenpiteestä, mutta jo parin viikon kuluttua näet selvästi, kuinka leikkaus on parantanut ulkonäköäsi. Työhön voit palata viikon sairausloman jälkeen. Liikuntaharrastukset voit aloittaa 3-6 viikon kuluttua leikkauksesta. Ennen normaalien liikuntaharrasteiden aloittamista on suositeltavaa käydä rauhallisilla kävelylenkeillä, jotka edistävät paranemista.

Leikkausarpea ei saa venyttää ensimmäisten kuukausien aikana. Myös auringonsäteiltä arpi on syytä suojata hyvin, varsinkin ensimmäisen puolen vuoden ajan. Toipumisprosessi on aina yksilöllinen. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää kuunnella oman kehonsa viestejä ja sovittaa elämänsä niihin. On hyvä myös ymmärtää, että leikkauksen lopputulos on jokaisella erilainen. Perimä ja oma ihotyyppisi vaikuttavat suuresti siihen, miltä rinnat näyttävät leikkauksen jälkeen. On tärkeää, että odotuksesi ovat realistiset. Odotuksista ja toiveista kannattaa puhua jo ensimmäisen konsultaation aikana.

TUOTESUOSITUKSET:

 

Liittyykö leikkaukseen riskejä?

Rintojen kohotusleikkaus on kirurginen toimenpide. Kaikkiin leikkauksiin liittyy riskejä. Kun leikkaus tehdään suomalaisella klinikalla ja leikkaava lääkäri on ammattitaitoinen, riskit pienenevät huomattavasti. Suomessa leikkauspotilas kuuluu potilasvahinkolain piiriin. Leikkausta ei siksi tarvitse pelätä.

Leikkaukseen liittyviä riskejä ovat seuraavat:

 • infektio
 • nukutukseen liittyvät yleiset riskit
 • arpien liikakasvu
 • rintojen epäsymmetrisyys

Cityklinikan leikkaustiimi on potilaan mukana myös leikkauksen jälkeen. Osaamme hoitaa mm. tulehdustilanteet. Ennen leikkausta potilas suhteuttaa riskit leikkaksen hyötyihin. Jos potilas kokee, että yllä mainitut riskit ovat leikkauksen hyötyjä suuremmat, leikkaukseen ei kannata lähteä.

Rintojen kohotusleikkaus-wiki

Rintojen kohotus — perustietoa

Asiakkaistani 80 prosenttia on aivan tavallisia naisia. Usein potilas on 2 – 3 lapsen äiti, joka haluaa korjata imetyksen jäljiltä muotonsa menettäneet rinnat tai raskauden vuoksi erkaantuneet vatsalihakset.
(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim – Kauneus & Terveys 10/2017)

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Leikkausta kannattaa harkita, jos rintojen riippuminen aiheuttaa psyykkisiä tai fyysisiä hankaluuksia. Kokenut, tarkan esteettisen silmän omaava, ammattitaitoinen plastiikkakirurgi osaa palauttaa rintoihin niiden nuorekkaan ulkonäön. Kohotusleikkauksiin yhdistetään usein muita rintaleikkauksia, esimerkiksi rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus. Toimenpiteitä yhdistämällä saadaan ihanteellisia lopputuloksia. Eri vaihtoehtoja käydään läpi jo ensimmäisen konsultaatiokäynnin aikana.

Rintojen kohotus- ja pienennysleikkaukset muistuttavat melko paljon toisiaan. Pienennysleikkaukseen hakeutuvat naiset kärsivät kuitenkin yleensä enemmän selkä- ja hartiakivuista, kun taas kohotusleikkaukseen hakeutuvien ensisijainen toive on monesti enemmänkin parantaa rintojen ulkonäköä. Molempien leikkauksien tarkoituksena on kohottaa ja muotoilla rintoja. Ero on siinä, että kohotusleikkauksessa poistetaan yleensä vain ihoa ja pienennysleikkauksessa taas poistetaan myös rintarauhaskudosta.

Cityklinikalla on tehty hyvin paljon kaikentyyppisiä rintaleikkauksia, ja plastiikkakirurgillamme on pitkä kokemus rintojen suurennus-, pienennys- ja kohotusleikkauksista. Usein leikkauksia myös yhdistetään toisiinsa. Rintojen kohotusleikkaus voidaan yhdistää sekä rintojen pienennykseen että suurennukseen.

Kohotusleikkaus ei vaikuta naisen imettämiskykyyn.


Kohotusleikkaukseen voidaan yhdistää muita toimenpiteitä

Rintojen kohotusleikkauksessa korjataan ensisijaisesti rintojen muotoa. On kuitenkin hyvin yleistä, että saman leikkauksen aikana muutetaan myös rintojen kokoa.

Hyvin pienetkin rinnat saattavat riippua. Tällaisessa tilanteessa kohotusleikkauksen yhteydessä rinnat voidaan myös suurentaa. Vaihtoehtoja ovat rintaimplantit (”silikonit”), rasvansiirto tai näiden yhdistelmä.

Jos roikkuvat rinnat ovat suuret, rintojen pienentäminen voi olla mielekästä niin esteettisistä kuin terveydellisistäkin syistä.

 


Rintojen kohotusleikkaus - kenelle?

 • fyysisesti ja psyykkisesti terveelle naiselle
 • naiselle, jota rintojen muuttuneet muodot häiritsevät
 • naiselle, jonka rinnat ovat aina roikkuneet
 • naiselle, jonka nännit osoittavat alas
 • naiselle, jonka toinen rinta on alempana kuin toinen
 • imetyksen jälkeen
 • painonpudotuksen jälkeen
 • vaihdevuosista johtuvien ulkonäkömuutosten takia
 • rekonstruktiivisen rintaleikkauksen yhteydessä naiselle, joka on toipunut rintasyövästä

LUE LISÄÄ!


Konsultaatio

Rintojen kohotusleikkaus on melko laaja kirurginen toimenpide, joka on syytä suunnitella huolellisesti. Koska jokaisen naisen rinnat ovat erilaiset, myös suunnittelun tulee edetä yksilöllisesti.

Suunnitteluprosessi alkaa usein kotioloissa, ja maksuttomaan konsultaatioon tuleva nainen saattaa olla jo hyvinkin varma leikkauspäätöksestään. Maksuttomassa konsultaatiossa esteettinen sairaanhoitaja tai lääkäri ottaa usein valokuvat rinnoista. Valokuvat voidaan ladata Crisalix-ohjelmaan, ja Crisalix näyttää leikkauksen lopputuloksen kolmiulotteisena jo kauan ennen leikkauspäivää.

Maksuttoman konsultaation jälkeen leikkauksen ja toipilasajan kulku alkavat hahmottua potilaalle itselleen. Myös toimenpiteen tai toimenpidekokonaisuuden hinta selviää. Mikäli potilas päättää tulla leikkaukseen Cityklinikalle, hänet ohjataan tässä vaiheessa usein tutkimuksiin (laboratoriotutkimukset, mammografia, ultraäänitutkimus) ja plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin vastaanotolle.

Plastiikkakirurgi Veltheimin vastaanoton jälkeen on jäljellä enää leikkaus.


Leikkaus tehdään yleisanestesiassa

Rintojen kohotusleikkaus tehdään yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Leikkaus kestää muutaman tunnin. Joskus potilaan kannattaa viettää myös leikkauksen jälkeinen yö klinikalla. Ennen leikkauspäivää on hyvä valmistautua kotiinpaluuseen. Autolla ei saa ajaa. Ensimmäisten vuorokausien aikana leikkauspotilas tarvitsee muutenkin apua.

Kohotusleikkauksen jälkeen leikkausarvet näkyvät nännipihan ympärillä ja lähes aina myös pystyarpena nännipihasta rinnanaluspoimua kohti. Arvet on suojattava erittäin hyvin auringolta ainakin leikkausta seuraavan vuoden ajan.


Toipuminen ja tulokset

Rintojen kohotusleikkauksen jälkeen kivut ovat yleensä varsin pieniä. Mahdollisiin kipuihin kannattaa kuitenkin varautua ostamalla kipulääkkeitä kotiin jo ennen leikkauspäivää. Yleensä kipujen hallitsemiseen riittävät ibuprofeiini- ja parasetamoli-valmisteet. Joskus käytetään myös reseptilääkkeitä. Lääkkeistä on hyvä pyrkiä eroon jo ensimmäisen toipilasviikon jälkeen.

Sairausloman tarve vaihtelee, ja sairausloman pituus riippuu sekä potilaan yleisestä terveydentilasta sekä työnkuvasta. Liikkeelle kannattaa lähteä heti, kun se on mahdollista. Rauhalliset kävelylenkit ulkoilmassa nopeuttavat toipumista, mutta raskaan liikunnan harrastamisessa on leikkauksen jälkeen pidettävä useiden viikkojen tauko.

Leikkauksen jälkeen tukiliivien käyttö on äärimmäisen tärkeää.

Leikkaustulokset alkavat näkyä selvästi kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Luotettavan arvion lopputuloksesta voi tehdä vasta vuoden päästä.

TUOTESUOSITUKSET:


Muita saman aihealueen palveluita

Nenäleikkaus

Nenäleikkaus on plastiikkakirurgin suorittama leikkaus. Nenäleikkaus voi muuttaa nenän ulkonäköä ja sen toimintaa.

Lue lisää

Rintaimplantit

Cityklinikalla olemme valinneet Motivan® ykkösbrändiksemme rintaimplanteissa sen erittäin korkean laadun ja teknologiansa vuoksi. Uutta Pariisista! Implantit & rasvaimu -kombo: pehmeä, entistä luonnollisempi lopputulos.

Lue lisää

Rintojen kohotusleikkaus

Rintojen kohotus korjaa riippuvien rintojen ulkonäköä. Kohotukseen yhdistetään usein myös rintojen suurennus- tai pienennysleikkaus.

Lue lisää

Rasvansiirto rintoihin

Rintojen suurennus voidaan tehdä rasvansiirrolla. Paras tulos saadaan yhdistämällä rintojen rasvansiirto rintaimplanttileikkaukseen.

Lue lisää

Rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat voivat aiheuttaa niska-, hartia- ja selkäkipuja. Rintojen pienennysleikkaus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa suuria, painavia rintoja pienennetään.

Lue lisää

Muu rintakirurgia

Cityklinikalla tehdään myös muita rintojen erikoistoimenpiteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Ylä- ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä. Yläluomileikkaus poistaa myös pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja.

Lue lisää

Kasvojen kohotusleikkaus

Kasvojen kohotusleikkaus korjaa ja parantaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Leikkaus tehdään nukutuksessa tai joskus myös paikallispuudutuksessa.

Lue lisää

Otsan ja kulmakarvojen kohotus

Otsankohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, joka voidaan tehdä monella eri tekniikalla.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on eräänlainen täyteainehoito, jossa täyteaineena toimii potilaan oma rasva. Lopputulos on huomattava mutta silti erittäin luonnollinen.

Lue lisää

Buffaloplastia - ylähuulen kirurginen nosto

Buffaloplastia on ylähuulen nostoleikkaus, jonka ansiosta ylähuulen puna-alue suurenee. Samalla lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen ihoalue ("pitkä ylähuuli").

Lue lisää

Leukaimplantti

Leukaimplantti on turvallinen ja tehokas väline leuan muodon ja koon pysyvään parantamiseen. Implantti selkeyttää leuan muotoa ja kasvojen ääriviivoja sekä luo tasapainoa epäsymmetrisiin kasvonpiirteisiin. Toimenpiteitä tehdään naisille ja miehille.

Lue lisää

Muut kasvojen alueen toimenpiteet

Helsingin Cityklinikalla tehdään myös muita kasvojenkavennustoimenpiteitä, kuten Buccal fat pad removal, jossa pyöreitä kasvoja ja/tai poskia kavennetaan poistamalla poskirasvaa suun sisäpuolelta sekä leukalinjan rasvaimuja.

Lue lisää

Hörökorvat kauniiksi leikkauksella

Hörökorvaleikkaus on nopea ja yksinkertainen toimenpide. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

Lue lisää

Hiustensiirto

Hiustensiirto on kirurginen toimenpide, jonka tulokset ovat pysyviä. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee hiustensiirron nykyaikaisella FUE-tekniikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Laihdutuksen jälkeen

Laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja voidaan poistaa kirurgisesti. Leikkaus voi auttaa myös silloin, kun iho on löystynyt ikääntymisen myötä.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastialeikkaus

Miehen rintojen liikakasvua hoidetaan kahdella tekniikalla. Gynekomastialeikkauksella poistetaan rintojen rauhaskudosta. Rasvaimu tulee kyseeseen, jos rintakehän alueella on ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää