Brotox

Botox-hoito miehelle

Botox- eli botuliinihoidot tunnetaan lähinnä esteettisen lääketieteen ansiosta. Moni mies ajattelee, että botox on naisille tarkoitettu kosmeettinen aine.

Kyse on kuitenkin jostain aivan muusta. Botuliini eli botox on lääke, joka on kehitetty ensisijaisesti seuraavien sairauksien ja oireiden hoitoon:

 • krampit, päänkiertymät, pakkoliikkeet
 • raajojen jäykkyys
 • hampaiden narskuttelu (bruksismi)
 • migreeni
 • liikahikoilu

On olemassa sellaisiakin sairauksia, joihin ei ole muuta hoitoa kuin botuliinitoksiini, ”botox”. Sairauksia tällä myyttisellä lääkkeellä on hoidettu vuosikymmenien ajan. Ainetta on tutkittu (ja tutkitaan jatkuvasti) tieteellisin menetelmin, kuten muitakin lääkeaineita.

Botuliinin ryppyjä silottavat ominaisuudet löydettiin kokolailla vahingossa vuonna 1987, kun eräs kanadalainen silmälääkäri käytti lääkettä potilaansa silmäspasmin hoitamiseen. Potilas sai avun silmäspasmiinsa. Kaikkien yllätykseksi hoitoalueelta hävisivät myös rypyt.

botox hinta 149

BROTOX ON BOTOX-HOITO MIEHELLE

Sana bro-tox syntyi siinä vaiheessa, kun amerikkalaismiehet alkoivat käydä botuliinihoidoissa. (Bro: jätkä, veli, hemmo.)

Maailmalla miesten botox-hoitojen – eli ”brotox”-hoitojen –  määrä on viimeisen 15 vuoden aikana noussut 355 prosentilla. Trendi näkyy myös Suomessa, muun muassa omalla klinikallani.

Tällä hetkelle botuliiniasiakkaistani 18 % on miehiä. Vuodesta 2008 lähtien miesasiakkaiden osuus on kasvanut tasaisesti.

4 SYYTÄ HAKEUTUA BROTOX-HOITOON

1. Ikääntymismuutokset häiritsevät myös miehiä.

Yhteiskunnan normit ovat muuttuneet. Nykymies on keskimäärin erittäin kiinnostunut ulkonäöstään ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan. Sosiaalinen media tuntuu vaikuttavan miehiin yhtä paljon kuin naisiinkin. Ulkonäkö vaikuttaa myös miehen asemaan työmarkkinoilla, toteaa mm. Forbes Magazine.

Koska botuliinihoito on nopea ja ammatti-ihmisen tekemänä erittäin turvallinen toimenpide, se kiinnostaa miehiä. Klinikallani käyvät miehet ovat yleensä kiinnostuneita perinteisestä brotox-hoidosta (otsaryppyjen ja ns. sibeliusrypyn tasoitus). Nyttemmin miehiä on alkanut käydä myös mikrobotoxhoidossa.  Sen tulokset ovat äärimmäisen luonnolliset, ja omalla klinikallani melkein kaikki miesasiakkaat hakevat ennen muuta luonnollista lopputulosta.

2. Brotox edistää terveyttä

Miesten ulkonäköpaineiden lisääntyessä lisääntyvät myös esteettiset brotox-hoidot. Silti terveys ja fyysinen hyvinvointi ovat vielä tällä hetkellä suomalaismiehen tärkein syy tulla  botuliinihoitoon. Se, joka on kerran huomannut botuliinin tehon vaikkapa päänsäryn tai hampaiden narskuttelun hoidossa, ei botoxista hevin luovu.

3. Brotox vähentää hikoilua

Hikoilu ja liikahikoilu ovat ongelmia, joista puhutaan edelleenkin aivan liian vähän. Tälläkin hetkellä tuhannet suomalaismiehet stressaavat hikiongelmansa kanssa tietämättä, että botuliinihoidolla hikoilun saisi kuriin helposti ja kustannustehokkaasti.

Botox tehoaa lähes minkä tahansa alueen hikoiluun. Miehet käyvät vastaanotollani hoidattamassa esimerkiksi näitä alueita:

 • kädet
 • jalat
 • päänahka
 • otsa
 • nivusalue

Myös kainaloiden hikoilua hoidetaan paljon botuliinilla, vaikka kainaloiden hikoilussa ensisijainen hoitomuoto onkin miraDry.

4. Brotox tehoaa intiimiongelmiin

Botuliini sopii yllättävän monen intiimi- ja seksuaaliongelman hoitamiseen. Ennenaikainen siemensyöksy saadaan hyvin kuriin hyvin pienellä määrällä botuliinia. Botuliini – ”brotox” – auttaa myös erektio-ongelmiin.

Aihepiiri on laaja ja mielenkiintoinen. Itse asiassa olen tällä viikolla lähdössä johtamaan nimenomaan tämän aihepiirin koulutusta Singaporeen.

Palaan varmasti aiheeseen myöhemmin syksyn aikana.

Lisätietoja ja hinnat

 • Lisätietoja miehille suunnatuista botuliinihoidoista löytyy kotisivuiltamme.
 • Botuliinihoitojen hinnat esitellään hinnastosivullamme.
 • Intiimialueen botuliinihoitojen hinnat alkavat 490 eurosta.

botox brotox

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri sekä kansainvälisten AAAM-koulutusten johtaja.

Elokuussa 2017 Sikorski johti American Academy of Aesthetic Medicine -mestarikurssia Singaporessa.

Dear Dr. Piotr,
On behalf of AAAM/CBB Medical Training, I would like to take this opportunity to express my heartfelt thanks to you for your very active participation in our recent 5th Gender Aesthetic Asia Focus Series 2017 held in Singapore.

We know your time is precious and we are grateful that you shared some of it with us. I have no doubt that it would have not been the success that it was without your presence. We believe that the knowledge and experience you have shared will help the aesthetic industry. Again, thank you very much for your enthusiastic participation in our Gender Aesthetic Focus Series. We look forward to your participation on our future events.

Warm regards,

Sam
American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM) International