Vampyyrihoito kasvoille

Vampyyrihoito eli PRP-hoito on ihoa uudistava ja kiinteyttävä pistoshoito. Se tehdään potilaan omalla plasmalla. Toimenpide ehkäisee ikääntymismuutoksia, kirkastaa ihoa sekä tasoittaa kevyesti aknearpia ja ihon värivaurioita.

PRP-plasmahoito (”vampyyrihoito”) sopii erityisen hyvin miehille, jotka eivät tahdo turvautua synteettisiin täyteaineisiin tai jotka hakevat luonnollista tapaa kohentaa ulkonäköään.

Toimenpiteessä käytetään potilaan omaa verta. Tämän vuoksi allergiset reaktiot tai hylkimisoireet ovat äärimmäisen epätodennäköisiä.

Asiakaskokemuksia

Kiitos hyvästä asiakaspalvelusta. <3
Palvelu loistavaa ja asiantuntevaa. Kiitos :)
Kiitos ystävällisyydestä sekä iloisuudesta.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)
 • 0201 777 288 (Turku)

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

PRP-hoidot ja nanorasvansiirto kasvoille

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Yksi putki (riittää koko kasvoille)
299 €
Kaksi putkea (riittää koko kasvojen sekä kaulan/dekolteen käsittelyyn)
399 €
Kolme putkea (riittää koko kasvojen, kaulan ja dekolteen käsittelyyn)
499 €
Hyaluronihappolisä
+100 €
Nanorasvansiirto
1490 €

Verkkokauppa

Ostamalla
verkkokaupasta
säästät.

Tämän palvelun saat verkkokaupasta 10 prosenttia normaalia edullisemmin.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta PRP-hoito täältä.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

 • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
 • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
 • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
 • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Hoito-ohjeet

Vampyyrihoito-wiki

Perustietoa

PRP-hoito (ns. vampyyrihoito) sopii miehille, jotka tahtovat häivyttää ikääntymismuutoksia tai ehkäistä niitä.

Hoidonaiheet:

 • Ihon samea tai harmahtava värisävy
 • Laajentuneet huokoset ja hiukan veltostunut iho
 • Väsyneen näköinen ilme, tumma silmänympärysiho
 • Pintarypyt, kireyden tunne
 • Ihon pinnan epätasaisuudet (värierot, pintarypyt, arvet)

PRP-hoito (PRP: Platelet Rich Plasma) sopii erityisen hyvin potilaille, jotka eivät tahdo turvautua synteettisiin täyteaineisiin. Toimenpiteessä käytetään potilaan omaa verta, minkä vuoksi allergiset reaktiot tai hylkimisoireet ovat äärimmäisen epätodennäköisiä.

Vampyyrihoidon aluksi potilaalta otetaan pieni määrä verta, kuten normaalia verinäytettä otettaessa. Veri asetetaan sentrifugiin, jotta punasolut saadaan erotetuksi näytteestä pois. Jäljelle jäänyt plasma käsitellään. Tämän jälkeen laadukkain osa plasmasta injisoidaan käsiteltävälle alueelle. (Verihiutaleita sisältävän plasman käyttäminen on antanut toimenpiteelle nimen ”vampyyrihoito”.)

Toimenpiteen teho perustuu ensiksikin neulanpistoihin. Neula synnyttää kudoksiin hallitun vaurion, jota elimistö alkaa korjata. Nämä korjaamisprosessit aiheuttavat ihon kunnon paranemisen ja voimakkaan uudistumisen. Toiseksi verihiutaleita sisältävä plasma kuljettaa mukanaan runsaasti kasvutekijöitä. Nämä uudistavat ihoa sisältäpäin. Plasma kykyenee myös vetämään voimakkaasti puoleensa elimistön omia kantasoluja. Elimistön omat kantasolut pystyvät erikoistumaan hoidettavan alueen soluiksi. Alueelle siirtyneet kantasolut auttavat kudoksia ja soluja uudistumaan.

Ennen ihoon injisoimista plasma voidaan rikastaa tarvittaessa hyaluronihapolla. Hyaluronihappolisä tehostaa hoitoa. Hyaluronihappo sitoo ihoon runsaasti kosteutta sekä stimuloi jonkin verran myös proteiinisynteesiä dermiksessä eli verinahassa.

Kyseessä on ns. lounastuntitoimenpide, jonka jälkeen potilas voi palata normaalien arkirutiiniensa pariin. Hoitoalueen iho punoittaa jonkin verran, mutta punoitus laskee yleensä muutaman tunnin kuluessa. Rauhoitaava Meso-Arnizen-voide edistää kaikkien sivuoireiden paranemista  sekä rauhoittaa punoitusta ja kihelmöintiä.


Hoitoalueita

 • Tumma silmänympärysiho. Plasman kasvutekijät virkistävät ihon pintaverenkiertoa, jolloin iho kirkastuu ja vaalenee hieman.
 • Väsynyt ja veltostunut iho. PRP-toimenpide stimuloi ihoa uudistumaan ja tuottamaan uutta kollageenia. Syntyvä kollageeni napakoittaa ihoa ja ryhdistää kasvonpiirteitä.
 • Ihon pinnan epätasaisuudet: arvet, värivauriot, pintarypyt. Ihon kosteustasapaino paranee. Toimenpiteen jälkeen iho pystyy hyödyntämään entistä tehokkaammin myös ihonhoitotuotteiden aktiiviaineita.
 • Hiustenlähtö. Lue lisää hiuspohjan PRP-hoidosta.

 


Toimenpiteen kulku

Vampyyrihoito etenee nelivaiheisesti:

 1. Potilaalta otetaan verinäyte.
 2. Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutaman minuutin ajaksi. Tällöin verisolut ja plasma erottuvat toisistaan.
 3. Plasma erotellaan. Jäljelle jää plasman se osa, joka sisältää runsaasti verihiutaleita.
 4. Plasma viedään ihon alle injektioina.

Usein ennen toimenpidettä hoitoalueelle levitetään puudutevoide. Voidepuudutus vähentää toimenpiteeseen liittyvää lievää kipua. Täysin kivuton vampyyrihoito ei kuitenkaan ole.


Tehoa ja tuloksia

Vampyyrihoidon teho perustuu sarjahoitoon. Yksi prp-toimenpide kirkastaa ihoa ja helpottaa ihon kotihoitoa. Pysyviä ja parhaita tuloksia saadaan 3–5 kerran hoitosarjalla. Sarjahoito räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen ensimmäisellä hoitokerralla. Räätälöiminen merkitsee sitä, että hoidon tekijä analysoi potilaan ihon ja mahdolliset iho-ongelmat sekä määrittelee, kuinka monen toimenpidekerran sarja hyödyttäisi potilasta eniten. Sarjaa suunniteltaessa hoidon tekijä saattaa ehdottaa myös hyaluronihapon lisäämistä plasmaan, mikäli potilaan iho on kuiva tai pintakuiva.

Yleensä vampyyrihoidot tehdään 4–5 viikon välein, jotta iho ehtii toipua ja uudistua jokaisen PRP-hoidon jälkeen. Joissakin tilanteissa hoitoväli saattaa olla lyhyempikin.


Hinnoittelun perusteet

PRP-hoidot hinnoitellaan käytettyjen PRP-putkien mukaan.

Yksi putki riittää yhdelle alueelle.

Yksi alue voi olla esim.

 • koko kasvot / osa kasvoista (esim. silmien ympärys, otsa jne.)
 • kaula
 • kädet
 • rintakehä