Täyteainehoidot – Radiesse ja Crystalys

Radiesse ja Crystalys ovat kalsiumhydroksyyliapatiittia sisältäviä täyteaineita. Kalsiumhydroksyyliapatiittia on käytetty vuosikymmenien ajan mm. luu- ja hammaskirurgiassa. Esteettinen lääketiede löysi yhdisteen kymmenen vuotta sitten.

Radiesse ja Crystalys toimivat kaksivaiheisesti. Välittömästi toimenpiteen jälkeen täyteainegeeli silottaa ja kohottaa piirteet. Myöhemmin kuukausien kuluessa täyteaineen sisältämät kalsiummikropartikkelit alkavat kiihdyttää ihon omaa kollageenintuotantoa. Kollageenin uustuotannon myötä ihon laatu ja rakenne paranevat luonnollisesti sisältäpäin.

Lopullinen tulos pysyy hoitoalueella pitkään. Crystalys-seuruututkimuksessa havaittiin tulosten säilyvän hyvinä jopa 24 kuukauden ajan.

Asiakaskokemuksia

Ihka ja korkeatasoinen henkilökunta, suosittelen lämpimästi! Kannattaa kyllä tulla kauempaakin, Mirva on huippu nainen pistää tosi hellästi.
Todella laadukas mutta edulllinen pistoshoito Riihimäen pisteessä...paljon olen muuallakin käynyt mutta nyt oli huippupistäjä!!
Tykkään! Kiva paikka, Ihana ja hyvä lääkäri Sikorski. =)

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki, Turku ja Lahti — 0201 777 288
 • Tampere — 040 552 2800
 • Riihimäki — 040 577 3979
 • Lohja — 050 582 47 19
 • Hyvinkää — 044 555 55 74
 • Salo — 02 734 9894

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Sairaanhoitajien tekemät Crystalys- ja Radiesse-täyteainehoidot

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

Kanyylillä tehty täyteainehoito
Täyteainehoidon hinta + 50 €
Crystalys (1,25 ml) - ensimmäinen ruiske
349 €
Crystalys (1,25 ml) seuraavat ruiskeet saman vastaanoton aikana
199 €
Lue lisää
 • Lisäruiskeiden hinnat koskevat yhden vastaanottokerran aikana yhdelle potilaalle käytettäviä lisäruiskeita.
Liquid Facelift — Crystalys (1,25 ml) & Hydryalix Volume (1,25 ml)
499 €
Radiesse (0,8 ml)
560 €

Lääkäreiden tekemät Crystalys- ja Radiesse-täyteainehoidot

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Kanyylillä tehty täyteainehoito
Täyteainehoidon hinta + 60 €
Crystalys (1,25 ml) - ensimmäinen ruiske
399 €
Crystalys (1,25 ml) seuraavat ruiskeet saman vastaanoton aikana
249 €
Lue lisää
 • Lisäruiskeiden hinnat koskevat yhden vastaanottokerran aikana yhdelle potilaalle käytettäviä lisäruiskeita.
Liquid Facelift — Crystalys (1,25 ml) & Hydryalix Volume (1,25 ml)
649 €
Radiesse (0,8 ml)
650 €
Lue lisää
 • Vain Helsingissä.

Verkkokauppa

Ostamalla
verkkokaupasta
säästät.

Tämän palvelun saat verkkokaupasta 10 prosenttia normaalia edullisemmin.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta täyteainehoito verkkokaupasta.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

 • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
 • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
 • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
 • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mitä eroa on Radiessella ja Crystalyksella?

Kemialliselta kannalta kysymys on samasta yhdisteestä. Radiesse on kalsiumpohjaisten täyteaineiden tunnetuin ja vanhin brändi. Crystalys on Radiessen rinnakkaisvalmiste, jota ei kuitenkaan maailmalla tunneta yhtä hyvin kuin Radiessea.

Pistäjät eivät ole huomanneet eroa Crystalyksen ja Radiessen hoitotulosten välillä, eivät myöskään Cityklinikan asiakkaat.

Täyteaineiden hinnoittelu pohjautuu samoihin lainalaisuuksiin kuin muidenkin tuotteiden hinnoittelu. Kuuluisat brändituotteet maksavat yleensä hieman enemmän kuin vähemmän tunnetut sisarensa. Tämä lienee suurin syy Crystalyksen ja Radiessen hintaeroon.

Hinnan lisäksi erot liittyvät pakkauskokoihin. Crystalys sisältää kalsiumpohjaista geeliä 1,25 millilitraa, Radiesse 0,8 ml.

 

Voiko sama ihminen käyttää erimerkkisiä täyteaineita?

On yleistä, että kuluttajat vaihtavat täyteainemerkkejä vuosien varrella. Tämä on tosiasia varsinkin hyaluronihappogeelien kohdalla. Samalle asiakkaalle on saatettu tehdä hoitoja esim. Restylanella, Juvédermilla, Teosyalilla ja Hydryalixilla. Emme ole huomanneet, että erimerkkisten täyteaineiden käyttö olisi aiheuttanut ongelmia, jos käytetyt täyteaineet on ostettu virallisilta maahantuojilta.

Kalsiumpohjaisten täyteaineiden turvallisuusprofiili on jopa parempi kuin hyaluronihappogeelien. Radiessen aiempi ei ole vasta-aihe Crystalys-hoidolle – tai toisinpäin.

Toisaalta on hyvä tietää, ettei erimerkkisten täyteaineiden mahdollisia yhteisvaikutuksia ole tutkittu tieteellisin menetelmin.

Mikä on Liquid Facelift?

Liquid Facelift on israelilainen palveluinnovaatio, jota on tutkittu jo vuosien ajan.

Hoidon teho perustuu uudenlaiseen hyaluronihapon ja kalsiumhydroksyyliapatiitin yhdistämiseen. Stabiloidun hyaluronihapon sisään on upotettu kalsiumhydroksyyliapatiittia sisältäviä mikropartikkeleita. Hoidossa käytetään Lumineran täyteaineita, Hydryalixia ja Crystalysta.

Liquid Facelift tarjoaa sekä hyaluronihappo- että kalsiumpohjaisten täyteaineiden hyvät puolet:

 1. Hyaluronihappo täyteläistää piirteitä tehokkaasti.
 2. Kalsiummikropartikkelit stimuloivat ihoa kollageenin uusiotuotantoon, mikä merkitsee ihon kiinteytymistä hoitoa seuraavien kuukausien aikana.

Liquid Facelift -ruiske sisältää 2,5 millilitraa täyteainetta. Tällä määrällä voidaan käsitellä kasvojen kaikki ongelmakohdat. Tuloksia voidaan verrata pieneen kasvojenkohotukseen, varsinkin jos toimenpiteen jälkeen yläkasvot käsitellään botoxilla. Siitä nimi ”liquid facelift”.

Onko Radiessea ja Crystalysta tutkittu?

Kyllä. Crystalysta ja RADIESSEa sekä näiden tehoa on tutkittu paljon. Muun muassa seuraavissa tieteellisissä julkaisuissa kerrotaan tuotteesta, toimenpiteen tehosta ja tulosten pysyvyydestä:

1 Berlin A, Hussain M, Goldberg D. (2008) Calcium Hydroxylapatite Filler for Facial Rejuvenation: A Histologic and Immunohistochemical Analysis. Dermatologic Surgery, Volume 34, S64-S67.

2 Bass LS, Smith S, Busso M, McClaren M. (2010) Calcium Hydroxylapatite (RADIESSE®) for Treatment of Nasolabial Folds: Long-Term Safety and Efficacy Results, Aesthetic Surgery Journal, 30 (2), 235-238.

3 Moers-Carpi MM, Opi Tufet J. Calcium Hydroxylapatite (RADIESSE®) versus Nonanimal Stabilized Hyaluronic Acid (Restylane®) for the Correction of Nasolabial Folds: a 60 patient, 12- Month, Multicenter, Prospective, Randomized, Controlled, Split-Face Trial. Dermatol Surg 2008; 34: 210-215.

4 Moers-Carpi M, Vogt S, Martinez Santos B, Planas J, Rovira Vallves S, and Howell DJ. A Multicenter, Randomized Trial Comparing Calcium Hydroxylapatite (RADIESSE®) to Two Hyaluronic Acids (Juvéderm® and Perlane®) for Treatment of Nasolabial Folds. 205 Patients. Dermatol Surg, 2007; 33: S144-S151.

Tsvi Segal, MD, Ana Schwartz, MD, Konstantin Konfino, MD, PhD. Post Marketing Study of Safety and Efficacy of Crystalys, a Calcium Hydroxyapatite Based Filler for Facial Soft Tissue Augmentation.

Kalsiumpohjaiset täyteaineet -wiki

Ihon ikääntyminen

Nuori, terve iho on täyteläinen, kimmoisa ja vahva. Nuoret kasvot ovat kiinteät ja kasvonpiirteet selkeät. Kun ihminen ikääntyy, ihon napakkuudesta vastaava kollageeni hajoaa eikä uutta enää muodostu yhtä paljon kuin ennen. Kun kollageeni hajoaa, kudokset menettävät kiinteyttään. Painopiste kasvoissa siirtyy alemmas. Nuorekas v-linja häviää, kun leuka veltostuu, posket laskeutuvat ja kasvojen alaosa levenee. Kasvoihin tulee juonteita ja ryppyjä. Ihon kuulaus, nuorekkuus ja raikkaus vähenevät.

Nuorekkuus ei palaudu vain yksittäisiä ryppyjä poistamalla. Mikäli tahdotaan nuorentaa ja raikastaa ilmettä, ihon kiinteyttä ja täyteläisyyttä pitää lisätä. Tarvitaan täyteaine, joka lisää välittömästi ihonalaiskudosten tilavuutta mutta myös kiihdyttää ihon omaa kollageenintuotantoa.


Kalsiumhydroksyyliapatiitti täyteaineena – kohottava, kaksivaikutteinen hoito

Radiesse ja Crystalys ovat ihoon ruiskutettavia täyteaineita, jotka toimivat kaksivaiheisesti. Välittömästi toimenpiteen jälkeen täyteainegeeli silottaa ja kohottaa piirteet. Myöhemmin kuukausien kuluessa täyteaineen sisältämät kalsiummikropartikkelit alkavat kiihdyttää ihon omaa kollageenintuotantoa. Kollageenin uustuotannon myötä ihon laatu ja rakenne paranevat luonnollisesti sisältäpäin. Koska prosessi jatkuu useiden kuukausien ajan, tulokset säilyvät erittäin pitkään. Useimmilla potilailla tulokset ovat näkyvissä yli vuoden ajan. Tämän vuoksi Crystalys- ja RADIESSE-täyteainehoidot ovat nykyisin hyvin suosittuja.

1. Kimmoisa, geelimäinen liuos kohottaa piirteitä välittömästi.
2. Kollageenin uusiotuotannon tehostumisen vuoksi tulokset ovat pitkäkestoisia.


Crystalys ja Radiesse — turvallisuus

Radiesse ja Crystalys ovat tutkitusti turvallisia täyteaineita. EU myönsi ensimmäiselle kalsiummikropartikkeleita sisältävälle täyteaineelle myyntiluvan vuonna 2004. Sekä Crystalys että Radiesse ovat saaneet CE-merkinnän, joka osoittaa, että tuotteet täyttävät kaikki EU:n turvallisuusvaatimukset. Kalsiumia sisältävät täyteaineet on hyväksytty myös Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä maailmassa on tehty kymmeniä tuhansia Crystalys-käsittelyitä ja yli viisi miljoonaa Radiesse-hoitoa. Radiessea tai Crystalysia ei suositella pistettäväksi, mikäli alueelle on injektoitu aiemmin jotain pysyvää täyteainetta.


Crystalys ja Radiesse — hoidon kulku

Cityklinikan ammattilainen kertoo saatavilla olevista hoitovaihtoehdoista, minkä jälkeen asiakas päättää yhdessä ammattilaisen kanssa, millainen hoito on sopivin. Crystalys tai Radiesse injektoidaan ohuella neulalla hoitoalueelle. Toimenpide kestää noin puoli tuntia, ja vaikutuksen voi nähdä heti pistoksen jälkeen. Joskus pistoskohta saattaa punoittaa, kutista tai tuntua hieman aralta. Turvotus on mahdollista. Nämä sivuoireet häviävät yleensä 1–2 päivän kuluessa. Kalsiumpohjaisia täyteaineita käytettäessä sivuoireet eivät liity pistettävään aineeseen vaan siihen, että iho on läpäisty neulalla.


Hoidonaiheet

 • veltostunut leukalinja
 • kuopalla olevat ohimot
 • laskeutuneet poskipäät
 • veltostuneet korvannipukat
 • nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut
 • kuopalla olevat posket
 • alaspäin osoittavat suupielet
 • laskeutuneet kulmat
 • ei-toivottu nenän muoto
 • leukapoimu
 • ikääntymisen merkit kädenselän iholla

Lopputuloksen kesto

Kaikissa toimenpiteissä hoitotulokset ovat yksilöllisiä. Niin myös Radiesse- ja Crystalys-hoidoissa. Ihotyyppi, ikä, aineenvaihdunta, elämäntavat ja hoidettava alue vaikuttavat hoitotuloksen pysyvyyteen. Keskimäärin hoitotulokset säilyvät yli vuoden ajan. Crystalys-dokumentaatiossa puhutaan yhdestä tai kahdesta vuodesta.


Ennen ja jälkeen

Tämän linkin kautta pääset katsomaan Radiesse-kuvia.
Linkki Crystalys-kuviin.


Vasta-aiheet

 • todettu yliherkkyys tuotteen raaka-aineelle
 • ihosairaudet
 • akuutti tai krooninen tulehdustila hoitoalueella
 • ihotyyppi, joka tulehtuu erittäin herkästi
 • iho, jolla esiintyy arpien liikakasvua
 • verenkiertohäiriöt tai haavojen paranemiseen liittyvät systeemiset sairaustilat
 • potilas on saanut aiemmin anafylaktisen reaktion
 • aspiriinilääkitys tai muu veren hyytymiseen vaikuttava lääkitys
 • hoitoalueella pysyvä täyteaine tai implantti
 •  juuri tehty laserhoito toimenpidealueella
 • toimenpidealueelle on injisoitu pysyvä täyteaine
 • autoimmuunisairaudet
 • potilaalla hoitamaton epilepsia
 • porfyria
 • raskaus, imetys
 • alle 18 vuoden ikä

Liquid Facelift

Cityklinikan uudessa pistoshoidossa Crystalys-täyteaineeseen yhdistetään hyaluronihappopohjaista Hydryalix-täyteainetta.

Yhdistelmähoidon tulokset ovat täysin samanlaisia kuin hyaluronihappogeeleillä tehdyn täyteainehoidon tulokset. Ero on kestossa.

Hyaluronihapolla tehdyn hoidon tulokset säilyvät kasvoissa 4–9 kuukauden ajan. Sen sijaan Crystalys-Hydryalix-yhdistelmähoidon tulokset säilyvät muuttumattomina jopa kahden vuoden ajan. Tulosten kesto perustuu Crystalys-täyteaineen kykyyn stimuloida ihon omaa kollageenintuotantoa.

Crystalys-Hydryalix-yhdistelmähoito sopii erityisen hyvin koko kasvojen nuorennushoitoihin eli niin kutsuttuun liquid facelift -toimenpiteeseen.