Laserhoito kasvoille

Laserhoito tulee suunnitella ja toteuttaa huolellisesti. Hoitoprosessin kokonaisvaltainen ymmärtäminen on onnistuneen lopputuloksen edellytys.

Cityklinikan laserhoidot ratkaisevat kasvojen alueen ongelmia. Laserhoito räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen, yhteistyössä asiakkaan kanssa. Näin lopputulokset miellyttävät asiakkaan omaa silmää.

Kasvojen laserhoito onnistuu sekä Helsingin että Turun Cityklinikalla.

Asiakaskokemuksia

Aivan loistava paikka! Suosittelen ihan kaikille! Henkilökuntakin on mahtava! Kolmas käynti oli tänään ja innostus senkun kasvaa.
Huippu hyvä Sikorski. Vastaanoton henk.kunta mukavia joten onhan se tultava uudestaan.
Suosittelen. Kaikkea on kokeiltu ja voin todeta, että nyt en vaihda.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)
  • 0201 777 288 (Turku)

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Ihon tasoitus fraktionaalilaserilla

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Pieni alue
350 €
Posket ja alakasvot
590 €
Koko kasvot
690 €
Kasvot ja kaula
790 €
Dekoltee
490 €
Arven tasoitus (alle 10 cm)
alk. 160 €
Arven tasoitus (yli 10 cm)
alk. 350 €

Ihon tasoitus full beam -laserilla

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Pieni alue
450 €
Posket ja alakasvot
790 €
Koko kasvot
990 €
Arven tasoitus (alle 10 cm)
alk. 199 €
Arven tasoitus (yli 10 cm)
alk. 450 €

Twinlight™-laserhoito aknearville

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Pieni alue
690 €
Posket
990 €
Posket ja alakasvot
1290 €
Koko kasvot
1490 €
Arven tasoitus (alle 10 cm)
alk. 269 €
Arven tasoitus (yli 10 cm)
alk. 700 €

Aknen täsmähoito laserilla

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Yksi laserhoito
120 €
Neljän kerran sarjahoito
400 €

Pigmenttimuutoksen laserhoito

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Yksi alue (esim. posket)
120 €

Couperosan ja verisuonilaajentumien poisto (laser tai injektio)

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Pieni alue
290 €
Laaja alue (esim. sääret, reidet)
alk. 490 €

Smile Eye Lift

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Yksi toimenpide
390 €
Kolmen kerran sarjahoito
990 €

TightSculpting™-sarjahoito leukalinjan "hamsteripusseille" (5 krt)

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Viiden kerran sarjahoito — leukalinja
499 €

Verkkokauppa

Joustavat
maksutavat

Cityklinikan verkkokaupassa on paljon maksutapoja.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta toimenpide verkkokaupasta.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

  • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
  • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
  • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
  • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Hoito-ohjeet

Laserhoito-wiki

Perustietoa kasvojen laserhoidosta

Kasvojen laserhoito tulee suunnitella hyvin.  Hoitoprosessin kokonaisvaltainen ymmärtäminen on onnistuneen lopputuloksen edellytys. Ammattitaidon jatkuva päivittäminen, pitkä kokemus ja moderni laitteisto varmistavat sen, että hoito onnistuu. Tällöin myös hoidosta toipuminen on nopeaa ja lopputulokset ovat halutunlaiset.

Nykytrendi laserhoidoissa on se, että esimerkiksi kasvojen nuorennustoimenpiteissä käytetään saman toimenpiteen aikana useita eri laservalopituuksia ja -tehoja sekä useita erityyppisiä lasertekniikoita. Näin tekemällä saadaan huomattavasti parempi hoitotulos verrattuna entiseen, jolloin ihon laserhoidot tehtiin yhdellä valonpituudella ja laitteella.

Kasvojen laserhoidot perustuvat siihen, että lasersäteet kulkeutuvat ihon pintakerroksen alla olevaan dermikseen. Dermis muodostuu mm. kollageeni- ja elastiinisäikeistä, jotka heikentyvät ja vähenevät ikääntymisen myötä. Lasersäteiden avulla stimuloidaan ihoa tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia, jolloin iho elpyy ja kiinteytyy sisältäpäin.

Laser myös kutistaa hieman ihoa. Kun ihon pinta-ala pienentyy, kasvonpiirteet napakoituvat entisestään.


Ihon tasoittaminen laserilla

Ihoa voidaan tasoittaa hyvin monenlaisilla laserhoidoilla. Cityklinikan laserhoidot sopivat muun muassa ryppyjen ja muiden ikääntymismuutosten hoitoon, erilaisten hyvälaatuisten ihomuutosten (luomet, näppylät) poistamiseen sekä couperosan ja auringon aiheuttamien ihovaurioiden hoitoon.

Laserhoito räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen. Huomioon otetaan monia seikkoja. Lähtökohtana on tietenkin asiakkaan ihon kunto ja se, mihin hoidolla pyritään. Tämän lisäksi huomioon on otettava asiakkaan elämäntilanne. Jos asiakas pystyy varautumaan pitkään toipumisaikaan, voidaan käyttää voimakastehoisia laserhoitoja. Tällöin jopa yksi toimenpide voi riittää erinomaisten tulosten saavuttamiseen.

Jos asiakkaan elämäntilanne ei salli pitkää toipumisaikaa, erinomaisiin tuloksiin voidaan päästä myös vähemmän aggressiivisilla laserhoidoilla, esim. fraktionaalilaserhoidolla. Hoitotuloksia säädellään tällöin toimenpiteiden lukumäärällä: mitä useampi hellävarainen laserhoito, sitä merkittävämpiä tuloksia saavutetaan.

Fraktionaalilaser – nopea toipuminen

Fraktionaalilaserissa lasersäde on hajotettu pieniin mikrosäteisiin. Näin säteiden väliin jäävät alueet ovat suojassa laserilta. Nämä pienet terveet alueet edistävät nopeaa paranemista. Alueet, jotka on käsitelty laserilla, aiheuttavat tarvittavan ärsykkeen ihossa, jotta se alkaa tuottaa kollageenia ja elastiinia.

Fraktionaalinen laserkuorinta kehitettiin, jotta saataisiin tulehdusriski ja muiden komplikaatioiden mahdollisuus pienenemään. Fraktionaalisen laserkuorinnan yhteydessä paraneminen on huomattavasti nopeampaa kuin perinteisessä laserkuorinnassa.

Toisaalta yhdellä fraktionaalilaserhoidolla ei saavuteta yhtä merkittäviä tuloksia kuin yhdellä full beam -laserhoidolla. Siksi fraktionaalilaserhoito saatetaan tehdä useita kertoja. Mitä useampi hoitokerta, sitä paremmat tulokset.

Full beam -laser – merkittäviä tuloksia jo yhden toimenpiteen avulla

Ihoa voidaan tasoittaa myös full beam -lasersäteellä. Full beam -sädettä ei ole hajoitettu, kuten fraktionaalilasersädettä. Full beam -säde tunkeutuu syvälle ihokudokseen ja stimuloi laajoja alueita uudistumaan.

Full beam -laserhoito voidaan tehdä ilman ihon pinnan kuorintaa. Kaikkein merkittävimmät tulokset saavutetaan tekemällä niin kutsuttu kuoriva full beam -hoito. Tehon ja erinomaisten tulosten kääntöpuolena on pitkä toipumisaika.

Jos iho tarvitsee voimakasta elvytystä, kiinteytystä ja tasoitusta, kuoriva tai ei-kuoriva full beam -laserkäsittely on erinomainen vaihtoehto. Kuorivan laserhoidon jälkeen iho hilseilee voimakkaasti. Toipumiseen on tällöin varattava aikaa ainakin viikko.


Pigmenttimuutosten poisto laserilla

Ei-toivottuihin pigmenttimuutoksiin voi suhtautua monella tavalla. Ehostuksen avulla ihon sävyeroja on mahdollista häivyttää jonkin verran. Markkinoilla on myös erilaisia kosmeettisia ihonhoitotuotteita, joiden sanotaan hajottavan liikapigmentaatiota. Lisäksi pigmenttihäiriöitä voidaan hoitaa mikroneulaimella, mesoterapialla sekä kemiallisilla kuorinnoilla. Nämä tepsivät läiskiin ja liikapigmentaatioon huomattavasti tehokkaammin kuin kosmetiikkatuotteet.

Parhaaksi pigmenttimuutosten hoitomuodoksi on osoittautunut laserhoito. Maksaläiskät ja muut pigmenttihäiriöt saadaan poistettua hyvinkin tehokkaasti yhdellä lasertoimenpiteellä tai sarjahoidolla (2–4 laserkäsittelyä).

Toimenpiteen kulku:

1. QX MAX -laitteisto lähettää laservaloa ihon pinnan läpi sinne, missä liiallinen pigmentti sijaitsee. Vaikka lasersäde läpäisee ihon pinnan, iho ei vaurioidu millään tavalla.

2. Päästyään pigmenttipartikkeleiden luo lasersäteet rikkovat pigmentin hyvin pieniksi hiukkasiksi.

3. Kun liikapigmentaatio on hajonnut pieniksi partikkeleiksi, kehon oma immuunijärjestelmä huolehtii lopusta. Jätteenhuollosta vastaavat solut poistavat pienet partikkelit ihosta.

QX MAX -laserlaitteiston etuja:

  1. Laitteisto hyödyntää neljää eri aallonpituutta. Eri aallonpituudet tepsivät eri väreihin ja eri ihotyyppeihin. Mitä laajempi aallonpituuksien kirjo on käytettävissä, sitä todennäköisemmin kaikenväriset pigmentit saadaan ihosta pois.
  2. QX MAXin lasersäde on muodoltaan tasainen. Tasakärkinen lasersäde ei aiheuta ihoon vaurioita tai palovammoja.
  3. QX MAX -laserhoito stimuloi ihoa tuottamaan myös uutta tukikudosta (kollageeni ja elastiini), joten hoidon seurauksena iho usein myös kiinteytyy ja sen laatu paranee.

Akne, aknearvet ja ikääntymismuutokset pois laserilla

Uusin kehitys laserteknologiassa antaa mahdollisuuden hoitaa ikääntymismuutoksia, aktiivista aknea ja aknearpia. Laser tunkeutuu ihoon vahingoittamatta sitä. Lämmön avulla hoito vaikuttaa mm. talirauhasiin, joiden kiihtynyt toiminta on useimmiten syypää finnien ja muiden epäpuhtauksien syntymiseen. Pienten ikääntymismuutosten tai lievän aknen hoitoon saattaa riittää yksi hoitokerta, jolla iho saadaan rauhoittumaan. Vaikeammissa tapauksissa tarvitaan useampi hoitokerta, ja paranemisprosessi tapahtuu asteittain, useamman kuukauden aikana.

Twinlight®-laserhoito ikääntymismuutosten poistoon, aknen hoitoon ja aknearpien tasoittamiseen

Laseria on käytetty jo pitkään niin ikääntymisen merkkeihin kuin aknearpiinkin. Laser kuorii ihon pinnalta mikrokerroksen. Toisin kuten kemiallisissa kuorinnoissa ja mikrohionnassa lääkärin on laserilla helpompi kontrolloida kuorinnan syvyyttä. Kuorinnan syvyys riippuu siitä, onko hoito tarkoitettu lievien vai vaikeiden muutosten hoitoon.

Twinlight-laserhoidossa käytetään kahta erilaista laserhoitoa – Nd:YAG- ja Er:YAG-laseria. TwinLight®-laserhoito on yksinkertainen, tehokas, kolmivaiheinen toimenpide, joka parantaa ihon kaikkien kerrosten rakennetta ja tekee ihosta tasaisen ja kiinteän.

Toimenpiteessä hyödynnetään sekä Nd:YAG- että Er:YAG-säteitä.  Nd:YAG-lasersäde lämmittää ihon syviä kerroksia stimuloiden ihoa tervehtymään, uudistumaan ja jälleenrakentumaan sisältäpäin. Er:YAG-lasersäde käynnistää uuden, tasaisen ja kiinteän ihon syntymisen.

Vaihe 1. Nd:YAG-lasersäteellä käsitellään iho kaksi kertaa. Säteet tunkeutuvat kontrolloidusti ihokudoksiin. Kudokset lämpenevät, talirauhasten toiminta tasapainottuu ja iho tulee valmiiksi fraktionaalilaserkäsittelyä varten.

Vaihe 2. Fraktionaalikäsittely: Vanha, huonokuntoinen iho käsitellään fraktionaalisella Er:YAG-laserilla. Käsitellyt alueet uudistuvat. Tilalle tulee uusi, kiinteä, tasainen ja virheetön iho.

Vaihe 3. Kuorinta: Iho kuoritaan lopuksi Er:YAG-säteellä. Tämä vaihe täydentää käsittelyn ja poistaa ihon pinnan epätasaisuudet, epäpuhtaudet ja muut virheet.


Verisuonimuutosten laserhoito

Laajentuneet verisuonet (eli telangiektasiat) ovat näkyviä pieniä verisuonikuvioituksia. Niitä voi esiintyä mm. kasvoilla. Suonenseinämän joustavuuden häviäminen aiheuttaa suonen laajenemisen laskimopaineen johdosta. Pienet ja pinnalliset verisuonimuodostumat saattavat olla varsin kivuliaita ja niistä on selvää kosmeettista haittaa.

Laserhoidoilla pyritään tuhoamaan nämä pienet verisuonet. Laserhoidot ovat osoittautuneet erittäin sopiviksi laajentuneiden pienten verisuonten (telangiektasioiden) hoidossa. Hoitokertoja tarvitaan yleensä yhdestä kolmeen. Laserhoidon jälkeen potilas saa liikkua vapaasti.

Yleensä verisuonikuvioitukset alkavat hävitä välittömästi laserhoidon jälkeen, mutta lopulliset tulokset havaitaan vasta kolmen kuukauden sisällä. Täydellistä paranemista ei laserhoidollakaan aina ole odotettavissa, mutta joka tapauksessa tyydyttävä tulos saadaan noin 90 prosentissa kaikista tapauksista.


Silmäpussit pois laserilla

Smile Eye Lift on uusi laserhoito, jonka avulla voidaan saada silmäpussit pois tai aiempaa pienemmiksi. Toimenpiteessä silmäpusseja käsitellään Smooth Mode -laserilla alaluomen sisäosan kautta. Näin päästään käsiksi ihon syvimpiin kudoksiin, joita lämmitetään niin, että kaikki ihon kerrokset kiinteytyvät. Jopa ihon alla oleva lihas napakoituu.

Smile Eye Lift kiristää kollageenisäikeitä sekä käynnistää uuden kollageenin tuotannon dermiksessä. Pussittava iho kiristyy, silmien alla olevat verisuonilaajentumat ja valovauriot häviävät ja ikääntymisen myötä ohentuneet lihakset napakoituvat. Jos alueella on ylimääräistä rasvaa, Smile Eye Liftiin yhdistetään TightSculpting™-käsittely, joka sulattaa rasvan ihon pinnan läpi.

Smile Eye Lift tehdään sarjahoitona, 3–5 kertaa noin kahden viikon välein. Lue lisää.


Leukalinjan kiinteytys laserilla

TightSculpting™ on Fotona Laserin uusi, mullistava laserhoito, joka tehoaa poikkeuksellisen hyvin muun muassa alakasvojen rasvakertymiin, ns. hamsteripusseihin. Toimenpiteessä hoitoalue käsitellään kahdella erilaisella lasermuodolla: rasvaa poistavalla lasermoodilla ja ihoa kiinteyttävällä lasermoodilla. Tulokset ovat siis kahdensuuntaiset. Rasvaa poistuu ja iho kiinteytyy merkittävästi.

Tämän uuden lasertoimenpiteen suurin etu on se, että se on kaikista vaihtoehtoisista hoitomuodoista nopein. Alakasvojen ja kaulan käsittelyyn menee vain kahdeksan minuuttia. Lisäksi toimenpide on asiakkaan kannalta mukava: vaikka rasvakudos lämmitetään jopa 45-asteiseksi, ihon pinta tuntuu viileältä.
(Dr. Mark Taylor, US Aesthetic Journal, 2014)

Lue lisää.


Kasvojenkohotus laserilla

3D- ja 4D-kohotukset perustuvat uusimpaan fraktionaalilaserteknologiaan.

3D-kasvojenkohotuksessa yhdistetään kolme erilaista lasertoimenpidettä niin, että rypyt ja juonteet tasoittuvat, arvet ja pigmenttimuutokset häviävät, iho muuttuu aiempaa pehmeämmäksi ja sileämmäksi sekä tasaisemman väriseksi.

4D-kasvojenkohotus on astetta tehokkaampi kuin 3D-toimenpide. 4D-kohotuksessa vaiheita on neljä. Toimenpide aloitetaan SmoothLiftin-vaiheella, jossa ihoa kiinteytetään ja syviä juonteita kohotetaan suun sisäosan kautta.

Hoidon jälkeen iho tavallisesti punoittaa jonkin verran. Lievä turvotus on myös mahdollista. Yleensä punoitus ja lievä turvotus häviävät jo muutamassa tunnissa. Runsas vedenjuonti ja rauhalliset kävelylenkit nopeuttavat toipumista. Kaikkien sivuoireiden hoitoon sopii Laserat™-voide.

Muutaman päivän sisällä ihon uudistuminen alkaa näkyä selvästi. Ihon väri tasoittuu huomattavasti jo hyvin pian ensimmäisen laserhoidon jälkeen. Laser myös kutistaa ihoa hieman, minkä vuoksi ihon napakoitumista voidaan huomata jo hyvin lyhyessä ajassa. Juonteiden ja ryppyjen madaltumiseen kuluu yleensä hieman pidempi aika.

Lopullinen tulos näkyy selvästi 3–6 kuukauden kuluttua sarjahoidon päättymisestä.