Botox – rypyt pois!

Botox on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi korjata ihon rypyt ja juonteet. Botox eli botuliini rentouttaa lihaksia, jotka aiheuttavat ryppyjä ja piirteiden laskeutumista.

Botoxia eli A-tyypin botuliinia ei tarvitse pelätä. Terveydenhuollon ammattilaisen tekemä botox-hoito on erittäin turvallinen ja hyvin siedetty hoito. Sairauksien hoidossa käytettävät botox-määrät ovat äärettömän pieniä ja esteettisissä hoidoissa vielä paljon pienempiä.

Cityklinikalla botoxia käytetään muun muassa kasvojen yläosassa olevien ikääntymismuutosten hoitamiseen. Otsan vaakarypyt, silmien välinen sibeliusjuonne ja silmäkulmarypyt ovat tyypillisimpiä botuliinihoidon kohteita.

Asiakaskokemuksia

Erityis kiitos Anna. Aivan mahtavaa palvelua, oon aina supertyytyväinen klinikalta poistuessa. Kiitos!
Kiitos Turun Cityklinikalle ammattitaitoisesta palvelusta ja hoidosta, tätä ei voi kuin lämmöllä suositella. Upeiden tilojen lisäksi henkilökunta on super ystävällistä ja heistä huomasi, että todella nauttivat työstään. Ihana palata muutaman viikon päästä tarkastuskäynnille, jossa nähdään miten hoito on vaikuttanut!
On hieno ja hyvä palvelu.
Missään ei Botoxin pistäminen sattunut paljon, mutta Piotr piikkittää niin että kirpaisee vähiten.
Otin Cityklinikalla botoksia otsaan, silmäkulmiin ja suupieliin sekä kyyneluran täytön uudella kanyyli- tms. menetelmällä kaksi viikkoa sitten. Olen hyvin tyytyväinen tulokseen. Botoksia ehkä lisätään vielä: soitan huomenna klinikalle. Ton botuliinin kans niillä on tällainen takuuaika, jonka sisällä botoksia lisätään tarvittaessa. Kaikkinensa olen tyytyväinen. Olen aiemmin myös käynyt samassa paikassa väkälankakohotuksessa. Alussa jälki oli karu, mut myöhemmin oikein hyvä. Piti jaksaa odotella tuloksii.

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki, Turku ja Lahti — 0201 777 288
 • Tampere — 040 552 2800
 • Riihimäki — 040 577 3979
 • Lohja — 050 582 47 19
 • Hyvinkää — 044 555 55 74
 • Salo — 02 734 9894

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Yhden alueen esteettinen botuliinihoito

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

Botox-hoito sairaanhoitajan tekemänä
149 €

Yhden alueen esteettinen botuliinihoito

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Botox-hoito lääkärin tekemänä
179 €

Alakasvojen esteettiset botuliinihoidot

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

Nefertiti Lift sairaanhoitajan tekemänä
359 €
Nefertiti Lift lääkärin tekemänä
399 €
Lue lisää
 • Vain Helsingin ja Turun klinikoilla.
Kasvojen kavennus sairaanhoitajan tekemänä
429 €
Kasvojen kavennus lääkärin tekemänä
499 €
Lue lisää
 • Vain Helsingin ja Turun klinikoilla.

Mikrobotox-hoidot lääkärin tekemänä

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Yläkasvot
199 €
Keskikasvot
199 €
Leukalinja
199 €
Kaula
299 €
Dekoltee
399 €

Verkkokauppa

Ostamalla
verkkokaupasta
säästät.

Tämän palvelun saat verkkokaupasta 10 prosenttia normaalia edullisemmin.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta botox-hoito verkkokaupasta.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

 • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
 • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
 • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
 • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysmyksiä

Mitä botox on?

Puhuessamme botuliinitoksiinista käytämme usein sanaa botox. Botox on itse asiassa yksi botuliinitoksiini A:n kauppamerkeistä. Samaa yhdistettä myydään muillakin nimillä: nimiä ovat esimerkiksi Bocouture, Azzalure, Dysport, Vistabel ja Neuroblock.

Botuiinitoksiini eli botox on mullistanut useiden neurologisten sairauksien hoidon. Botuliini on usein ainoa apu ennenaikaisiin siemensyöksyihin, päänkiertymiin, kramppeihin, raajojen jäykkyyteen, hampaiden narskutteluun, liikahikoiluun tai pakkoliikkeisiin. On olemassa sellaisiakin sairauksia, joihin ei ole muuta hoitoa kuin botuliini. Sairauksia sillä on hoidettu vuosikymmenien ajan. Aineen esteettiset käyttötarkoitukset löydettiin 1980-luvun lopulla.

Ainetta on tutkittu tarkoin, kuten kaikkia lääkeaineita tutkitaan. Tutkimus on ollut jatkuvaa, ja tutkimustulokset on dokumentoitu. Koska botuliini on lääke, sitä on tutkittu tieteen keinoin.

Onko botox hermomyrkky?

Botuliinitoksiini on hermomyrkky. Kuten muidenkin kemiallisten yhdisteiden kohdalla, myös botuliinin kohdalla määrä tekee myrkyn.

Neurologisia sairauksia hoidetaan injisoimalla ihmisen kehoon 20–400 yksikköä botoxia kerrallaan.
Juonteita oikaiseva lääkäri ruiskuttaa lihakseen yleensä 20–50 yksikköä.

Vasta, jos ihmisen suoneen ruiskutetaan tuhansia yksiköitä botuliinia, aine myrkyttää.

Botuliinihoidoista kiinnostuneen on kuitenkin hyvä muistaa, että botox on reseptilääke. Lääkäri tietää, miten lääkkeitä käytetään oikein. Kaikki botuliinihoidot tulee tehdä botuliinihoitoihin perehtyneen lääkärin valvonnassa. Jos pistos ei osu kohdalleen, aine voi rentouttaa tilapäisesti viereisiäkin lihaksia. Esimerkiksi väärään kasvojen kohtaan annettu pistos voi aiheuttaa silmäluomen tilapäistä roikkumista.

Kuinka pitkään hoidon tulos säilyy?

Botox-hoidon tulos säilyy iholla keskimäärin 4–6 kuukautta.
Jos aineenvaihdunta on hidas, tulokset saattavat näkyä jopa vuoden ajan.

Jos botox-hoitoja tehdään useita kertoja, lihakset tottuvat lepotilaan ja hoitotulos säilyy pidempään kuin ensimmäisellä kerralla.

Hoito-ohjeet

Botox-wiki

Ikääntymismuutokset kasvoilla

Vanhenemisen merkit ja rypyt ovat monille päivittäinen vitsaus. Peilistä katsoo vanha ihminen, kun sisällä virtaa elämänilo. Pistoshoidot ovat yksi keino, jonka avulla saadaan ihmisen sisäinen ja ulkoinen olemus kohtaamaan.

Ihonhoitoon ja kasvojen nuorennukseen on monia eri mahdollisuuksia. Tärkeinä osatekijöinä ovat hyvät ihonhoitorutiinit, riittävä lepo, stressin minimoiminen ja terveelliset elämäntavat. Lisänä voidaan käyttää esteettisen lääketieteen mahdollistamia vaihtoehtoja. Näitä ovat esim. pistoshoidot. Cityklinikan pistoshoidot tehdään maailman tutkituimmilla skinboostereilla, hyaluronihappo-, kalsium-  ja botuliinijohdannaisilla, joita myydään useilla kauppamerkeillä. Ryppyjen poistamiseen sopivat myös rasvansiirto sekä PRP-plasmahoidot.

Cityklinikan pyrkimyksenä ja filosofiana on luonnollinen ja tasapainoinen esteettisen hoidon lopputulos, myös kun kysymyksessä ovat pistoshoidot. Lähdemme aina asiakkaan tarpeista ja niistä kohdista, jotka häntä vaivaavat. Pyrkimyksenämme on mini-invasiivinen hoito – lähdetään mahdollisimman pienesti liikkeelle. Usein pistoshoidot voidaan tehdä ilman kudosten rikkomista. Tällöin käytetään kanyylia, joka on neulaa kivuttomampi eikä aiheuta verenvuotoja tai mustelmia.

Cityklinikan kaikki pistoshoidot ovat terveydenhoitohenkilöstön suorittamia. Monesti pistoshoidot ovat ylenkatsottuja: esim. Suomessa pistoksia voi antaa kuka tahansa. On kuitenkin tärkeää, että kun hoidetaan kasvojen aluetta, pistoshoidot tekee terveydenhuollon ammattilainen sertifioidun vastuulääkärin valvonnassa. Cityklinikan lääkäri on toiminut esteettisellä alalla yli 20 vuotta. Koulutuksensa, kokemuksensa ja esteettisen silmänsä avulla hän pystyy näkemään jo pieniä keinoja, joilla saadaan kasvoille tasapainoisempi, nuorekkaampi ja raikkaampi ilme.


Botox

Botox-pistoshoidot sopivat oikaisemaan liikkeistä johtuvia ryppyjä, jotka syntyvät esim. otsan rypistämisestä. Botuliinia (arkikielessä botox) käytetään muun muassa kasvojen yläosassa olevien ikääntymismuutosten hoitamiseen.

Botoxhoidon alueet esteettisessä lääketieteessä:

 • Otsan alueen rypyt ja juonteet (ns. Sibelius-ryppy, otsan vaakarypyt)
 • Silmien ympärillä olevat juonteet ja rypyt (”harakanvarpaat”)
 • Piirteiden kohotus
 • Leukalinjan kiinteytys, Nefertiti Lift – lue lisää!
 • Ihon maltillinen tasoitus ja huokosten supistaminen l. mikrobotoxhoito
 • Kasvojen kaventaminen – lue lisää!
 • Alaspäin osoittavan nenänpään korjaaminen

Botoxhoidon alueet terveydenhoidossa:


Botox-hoidon teho

Botox on osoittautunut tehokkaaksi ja vaarattomaksi tavaksi korjata ihon juonteita. Botulinumtoksiini A:n eli botuliinin vaikutus perustuu siihen että se lamaannuttaa hermoja, jotka vaikuttavat kasvojen ryppyjä aiheuttaviin lihaksiin.

Aine viedään ampullista injektioneulan avulla suoraan haluttuun lihakseen. Siron neulan vuoksi pistosta ei juuri tunne, eikä siitä jää suurta jälkeä. Hoito on lähes kivuton ja yleisesti hyvin siedetty, mutta asiakkaan halutessa voidaan alue aina puuduttaa esimerkiksi voiteella.

Lihaksia lamaannuttava tulos näkyy noin kolmen vuorokauden kuluttua pistoksesta, ja tulos pysyy maksimissaan kaksi vuotta. Botox-injektio aiheuttaa sen, ettei potilas pysty enää rypistämään otsaansa ja silmäkulmiaan. Näillä alueilla olevat rypyt eivät enää näy.


Botox-hoidon jälkeen

Botoxin vaikutus alkaa 3-4 päivän kuluttua pistämisestä, ja vaikutus kestää tavallisesti neljästä kuuteen kuukauteen. Tulokset pysyvät pidempään, jos käy hoidoissa säännöllisesti. Tällöin lihas ei pääse kunnolla palautumaan hoitokertojen välillä. Kun säännölliset botuliinihoidot aloitetaan jo 25–30 vuoden iässä, ryppyjä ei pääse muodostumaan ihoon juuri lainkaan.

Lihaksisto on erilainen eri puolilla kasvoja. Kulmien nostoon käytetään saman verran ainetta molemmille puolille, ja joskus tulosta joudutaan korjailemaan tästä syystä johtuen.

Botox-hoidon jälkeen

 •  Iholla näkyy vain pieni pistosjälki ja joskus lievää turvotusta.
 •  Iholle saa levittää meikkiä jo 20 minuuttia käsittelyn jälkeen.
 •  Samana päivänä tulisi välttää aurinkoa, saunaa ja urheilua.

Botox-hoitoa ei tehdä, jos asiakkaalla on jokin lihassairaus. Raskauden ja imetyksen aikana botox-hoitoja ei myöskään anneta.


Yhdistelmähoidot

Sertifioidun pistoshoitoammattilaisen kanssa keskusteleminen auttaa selvittämään, mikä käsittely sopii sinulle parhaiten. Konsultaatiokäynti on maksuton.

Yhdistelemällä erilaisia pistoshoitoja saadaan hyvä, luonnollinen ja tasapainoinen tulos. Cityklinikalla teemme sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman, jonka avulla pystytään lykkäämään ikääntymisen merkkejä pitkälle tukevaisuuteen niin, ettei suurempia toimenpiteitä (esim. kasvojen kohotuksia) tarvita pitkään aikaan.

Kun pyrkimyksenä ja tahtotilana on luonnollisen kaunis ja harmoninen lopputulos, ovat Cityklinikan käyttämät tuotemerkit erinomainen valinta.

Hoitoa edeltävässä konsultaatiossa sinun tulisi aina keskustella aikaisemmista hoidoista tai mahdollisista sairauksista hoitajan kanssa. Hoitaja antaa myös lisätietoa mahdollisista sivuvaikutuksista ja hoidon riskeistä.