Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on ammattilaisen tekemänä tehokas ja turvallinen toimenpide. Mietoja happoja käyttämällä voidaan uudistaa ihon ylimmät kerrokset. Keskivahvat ja vahvat hapot kuorivat ihoa pintaa syvemmältä. Ne tasoittavat ihon pintaa mutta myös kiinteyttävät ja kohottavat kevyesti.

Cityklinikalla kemiallisia kuorintoja tehdään hedelmähapoilla, betahydroksihapoilla, alfaketohapoilla, Jessnerin liuoksella sekä erivahvuisilla TCA-liuoksilla. Happo valitaan hoidonaiheen ja hoitotavoitteiden mukaan. Sarjahoidon kuluessa voidaan käyttää monia eri happoja. Näin lopputulos on paras mahdollinen.

Kuorintoja tehdään Cityklinikan kaikissa toimipisteissä.

Asiakaskokemuksia

Hyvää jatkoa – menestystä –  armorikkaita vuosia. P.s. Hoidosta muistuttava tekstiviesti on hieno juttu. Juuri näin. Sopii myös meille miehille.
A moment to relax! Kävin Cityklinikalla kasvojen salisyylihappokuorinnassa plus kaulalle sekä dekolteelle tehtiin mantelihappokuorinta Nordic Skin- tuotteilla. Täytyy sanoa että todella hyviä ja omalle rasva/kuivaiholle sopivia tuotteita. Ne sopivat toki myös muille ihotyypeille. Nyt on iho kuin vauvan peffa! Kiitos paljon Cityklinikka.
Kävin Tampereella yhteistyökumppanilla (Unelma Spa) ja palvelu oli täydellistä. Ammattitaitoinen ja miellyttävä sairaanhoitaja. Minulle tehtiin kasvojen kemiallinen kuorinta, otsan vaakajuonteisiin laitettiin botoxia, sekä huuliin täyteainetta. 100% tyytyväinen! Kiitos!

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • Helsinki, Turku ja Lahti — 0201 777 288
 • Tampere — 040 552 2800
 • Riihimäki — 040 577 3979
 • Lohja — 050 582 47 19
 • Hyvinkää — 044 555 55 74
 • Salo — 02 734 9894

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Mieto kemiallinen kuorinta

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

Manteli- tai salisyylihappokuorinta pistoshoidon yhteydessä
79 €
Mieto kemiallinen kuorinta — ensimmäinen toimenpidekerta
169 €
Mieto kemiallinen kuorinta — seuraavat toimenpidekerrat
109 €
Timanttihionta kemiallisen kuorinnan yhteydessä
59 €
Akneihon happokuorintasarja (sis. neljä kuorintakertaa)
466 €

Keskivahva kemiallinen kuorinta

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

TCA-kuorinta — ensimmäinen käsittelykerta
379 €
TCA-kuorinta — seuraavat käsittelykerrat
299 €
TKB / TC Plus — ensimmäinen käsittely
299 €
TKB / TC Plus — seuraavat toimenpidekerrat
199 €
Jessnerin kuorinta — ensimmäinen toimenpidekerta
279 €
Jessnerin kuorinta — seuraavat toimenpidekerrat
199 €
Spot Eraser -hoito sairaanhoitajan tekemänä — ensimmäinen toimenpidekerta
279 €
Spot Eraser -hoito sairaanhoitajan tekemänä — seuraavat toimenpidekerrat
199 €
Spot Eraser -hoito lääkärin tekemänä — ensimmäinen toimenpidekerta
399 €
Spot Eraser -hoito lääkärin tekemänä — seuraavat toimenpidekerrat
299 €
Timanttihionta kemiallisen kuorinnan yhteydessä
59 €

Verkkokauppa

Joustavat
maksutavat

Cityklinikan verkkokaupassa on paljon maksutapoja.

Maksa heti, tilaa lasku tai valitse osamaksu.

Checkout - Oma maksutapa kaikille

Osta toimenpide verkkokaupasta.

MASH-
rahoitus

Joustava tapa maksaa verkkokaupassa.

 • 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa.
 • Alle 2000 euron ostoksille 1 – 36 kk maksuaikaa.
 • 2000 – 3000 euron ostoksille maksuaikaa jopa 60 kk.
 • Voit hakea lainaa 10 000 euroon saakka.

Lue lisää

Kuorinta-wiki

Perustietoa

Kotikuorinnalla iho kirkastuu hetkeksi

Ihon kotikuorinnan voi tehdä mekaanisesti tai entsymaattisesti. Mekaanisessa kuorinnassa ihon aivan pinnallisimmat, kuolleet ihosolut irroitetaan toisistaan ihoa hankaamalla. Usein kuorintatuotteisiin saatetaan lisätä esimerkiksi muovirakeita. Ympäristösyistä muovirakeet pyritään kuitenkin nykyisin korvaamaan luonnossa hajoavilla materiaaleilla. Rakeita ihoon hankaamalla saadaan ihon ylimmän kerroksen kuolleet solut poistetuksi. Alta paljastuva iho on jonkin aikaa vähän heleämpi verrattuna kuorimattomaan ihoon. Rakeita sisältävät kuorintatuotteet sopivat ennen muuta paksulle ja/tai rasvaiselle iholle. Herkälle iholle mekaaninen kuorinta ei välttämättä sovi.

Perinteisten raekuorintojen rinnalle ovat nousseet ns. entsymaattiset kuorinnat. Entsyymikuorintaan tarkoitetuissa tuotteissa ei ole rakeita. Tuotteet rikkovat kuolleiden ihosolujen välisiä sidoksia kemiallisesti, entsyymien avulla. Entsyymikuorinta kuuluu monen ihoansa hoitavan ihmisen kotihoitorutiineihin. Se sopii herkälle ja helposti punoittavalle iholle paremmin kuin mekaaninen ihon kuoriminen.

Kotioloissa tehty kuorinta — oli se sitten mekaaninen tai entsymaattinen — kohdistuu aina ihon ylimmän kerroksen aivan ylimpään osaan. Kuorinnan jälkeen iho on hetken aikaa hiukan kirkkaampi kuin ennen kuorintaa. Pitkäaikaisia tuloksia kosmetiikkatuotteilla on hyvin vaikea saavuttaa.

Hedelmähappokuorinta kohdistuu ihon pintaan

Hedelmähappoja lisätään jonkin verran kosmetiikkatuotteisiin, mutta varsinainen hedelmähappokuorinta on syytä teettää aina ammattilaisella. Hedelmähapoilla (AHA) voidaan ihoa käsitellä jonkin verran syvemmältä kuin kotikuorintaan tarkoitetuilla tuotteilla. Hedelmähappoja käyttävät sekä kosmetologit että terveydenhuollon ammattilaiset. Tunnetuimpia hedelmähappoja ovat mantelihappo, maitohappo ja glykolihappo. Niiden avulla voidaan häivyttää ikääntymismuutoksia. Lisäksi ne sopivat aknen hoitoon sekä epäpuhtauksien poistamiseen.

Hedelmähappojen lisäksi pinnallisia kuorintoja tehdään myös BHA-liuoksilta. Näistä tunnetuin on salisyylihappo. Se sopii erityisesti rasvaisen ja akneihon hoitoon.

AHA- ja BHA-liuokset ovat mietoja, ja niillä voidaan tehdä ns. pinnallinen kuorinta. Jonkin verran on näyttöä kuitenkin siitä, että miedoilla kuorintaliuoksilla tehdyt sarjahoidot saattavat stimuloida myös dermistä. Sarjahoitona tehdyt pinnalliset kuorinnat voivatkin kiinteyttää ihoa ja jopa kohottaa piirteitä hyvin maltillisesti.

Keskivahva kemiallinen kuorinta trikloorietikkahapolla

Keskivahva kemiallinen kuorinta tehdään miltei aina alle 50-prosenttisella TCA-liuoksella. Klassinen TCA-kuorinta kohdistuu paitsi epidermikseen myös dermiksen ylä- ja keskiosiin. Mitä vahvempi TCA-liuos on käytössä, sitä syvemmästä kuorinnasta on kyse. TCA ei ole kosmetiikkaa. Siksi kauneusalan ammattilaiset — esim. kosmetologit — eivät saa sitä käyttää. TCA-liuoksia ei saa Euroopassa myydä myöskään kotikäyttöön. TCA:n käyttö edellyttää aina terveydenhuollon ammattiosaamista. Väärissä käsissä trikloorietikkahappo on turvallisuusriski. Lue lisää Cityklinikan TCA-kuorinnoista.

Syvä kemiallinen kuorinta

Syvä kemiallinen kuorinta tehdään joko yli 50-prosenttisella TCA-liuoksella tai fenolilla. Syviä kemiallisia kuorintoja voidaan tehdä vain leikkaussaliolosuhteissa, ja usein hoito tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Toimenpide on kivulias, ja kuorinnasta toipuminen vie aikaa useita viikkoja, jopa kuukausia. Syviä kemiallisia kuorintoja tehdään nyttemmin harvoin. Jos potilaan ihosta on poistettava useita kerroksia, turvaudutaan yleensä fenolin sijasta erbium- tai hiilidioksidilaseriin. Laserkuorinta on monesta syystä turvallisempi fenolikuorintaan verrattuna.

Jonkin verran 50–75-prosenttisia TCA-liuoksia käytetään vielä nykyisinkin paikallisesti, hyvin pienille alueille myös ilman anestesiaa. Vahva TCA sopii esimerkiksi yksittäisten jääpiikkiarpien tai känsien poistamiseen.


Hoidonaiheet

Cityklinikan happokuorintatuotteet ratkaisevat esimerkiksi seuraavia ongelmia:

 • ikääntymismuutokset
 • UV-säteilyn aiheuttamat ihovauriot
 • pigmenttimuutokset
 • epätasaisuudet
 • hormonimuutosten aiheuttamat värivauriot
 • akne
 • aknearvet ja muut arvet
 • väsymyksen merkit
 • samea iho
 • laajentuneet huokoset
 • tukkeutuneet talirauhaset
 • ihon epäpuhtaudet

Miten liuos valitaan?

Kemiallisessa kuorinnassa käytetty happo valitaan aina ihotyypin ja ihon erityistarpeiden sekä mahdollisten iho-ongelmien mukaan.

Valitako mieto vai keskivahva happo?

 • Jos ongelma on epidermiksessä, on järkevää käyttää mietoja happoja, joilla voidaan hoitaa ihon pintakerrosta. Esimerkiksi ihon pintaryppyjä ja epidermiksen pigmenttikertymiä on mahdollista häivyttää hyvinkin paljon miedoilla hapoilla.
 • Jos ongelma sijaitsee enemmänkin dermiksessä, voidaan ongelmaa lähteä ratkaisemaan keskisyvällä kuorinnalla. Ihon tehokas kiinteyttäminen edellyttää lähes aina keskisyvän kuorinnan tekemistä.
 • Varsinkin pigmenttiläiskiä hoidettaessa lähtötilanteen arvioiminen on tärkeää. Visia-ihoanalyysi on verraton apu, kun tahdotaan selvittää, missä ihokerroksessa hyperpigmentaation syyt ovat ja missä pigmenttikeräytymä sijaitsee.

Mitä eroa erilaisilla miedoilla hapoilla on?

 • Rasvaisen ja akneihon hoitamiseen sopivimpia happoja ovat salisyyli- ja palorypälehapot.
 • Antiage-hoitoihin sopivat maitohappo ja glykolihappo.
 • Mantelihappo sopii kaikille ihotyypeille ja ympärivuotiseen käyttöön.
 • Sarjahoidon aikana erilaisia happoja voidaan käyttää monin tavoin ”ristiin”. Mitä enemmän hoidontekijällä on tietoa erilaisten liuosten ominaisuuksista, sitä luovemmin ja taitavammin hän voi happoliuoksia käyttää.

Mahdollisuus toipumiseen

 • Mikäli potilas voi varata aikaa kemiallisesta kuorinnasta toipumiselle, voidaan tehdä keskisyvä tai syvä kuorinta. Mitä syvempi ja laajempi kuorinta on kyseessä, sitä pidempään toipumisjaksoon on varauduttava.
 • Miedoilla tuotteilla tehty pinnallinen kuorinta ei vaadi toipumisaikaa. Iho saattaa hilseillä hiukan, mutta joskus kuorinta ei aiheuta minkäänlaisia sivuoireita.
 • Miedoilla hapoilla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia, kun kuorintakäsittely tehdään monta kertaa. Sarjahoidossa kuorintojen välin pitäisi olla korkeintaan 7–14 vuorokautta.

Kemiallisen kuorinnan kulku

Pinnalliset kuorinnat tehdään yleensä 4–6 kertaa 7–10 päivän välein. Keskisyvä kuorinta TCA:lla tehdään keskimäärin 1–3 kertaa; sarjahoito ei ole aina välttämättömyys.

Jo yksi kuorinta parantaa ihon ulkonäköä, toimintaa ja rakennetta. Pitkäkestoisia ja näkyviä tuloksia saadaan sarjahoidolla — varsinkin, jos toimenpiteessä käytetään mietoja happoja. Hoito ja hoitosarja räätälöidään jokaiselle potilaalle erikseen. Sarjahoitoon voidaan sisällyttää erilaisia kuorintoja erivahvuisilla hapoilla. Näin toimenpidesarjan aikana pystytään käsittelemään tehokkaasti kaikki ongelma-alueet.

Pinnalliset kemialliset kuorinnat ovat hyvin siedettyjä. Joskus ihoon saattaa ilmestyä parin päivän kuluttua hoidosta pientä kutinaa, punoitusta, näppylöitä ja kirvelyä. Nämä ovat luonnollisia ihoreaktioita ja kertovat ihosolujen tehokkaasta uusiutumisesta.


Kaksi erilaista hoitomuotoa

Voit varata ajan lääkärille, sairaanhoitajalle tai Helsingissä ja Turussa myös kosmetologille. Kosmetologi käyttää vain ns. beauty peel -tuotteita, joiden koostumus on Euroopan kosmetiikka-asetuksen mukainen. Beauty peel -tuotteita ovat AHA-, BHA- ja alfaketohappoliuokset, jotka kuorivat ihoa pinnallisesti.

Sairaanhoitajat ja lääkärit tekevät kemiallisia kuorintoja myös keskivahvoilla hapoilla, esim. TCA-liuoksilla ja Jessnerin kuorintaliuoksella.

Kosmetologin tekemään kemialliseen kuorintaan sisältyvät kuorinnan lisäksi seuraavat:

 •  Alkupuhdistus ihotyypille sopivilla Norel Dr. Wilsz -tuotteilla
 •  Rauhoittava ja kiinteyttävä Norel Dr. Wilsz -naamio
 •  Rentouttava niska-hartiaseudun hieronta

Kemiallisen kuorinnan jälkeen

Kemiallisen kuorinnan jälkeen

 • ihon kosteuttamisesta on huolehdittava hyvin
 • ihonhoitotuotteiden aktiiviaineet imeytyvät ihoon aiempaa tehokkaammin
 • ihon uusiutuminen nopeutuu
 • ihosta tulee aiempaa sileämpi, kiinteämpi ja heleämpi
 • talineritys tasapainottuu ja epäpuhtaudet vähenevät
 • iho syväkosteutuu pitkällä aikajänteellä; kuivuudesta johtuvat juonteet madaltuvat (koskee lähinnä vain sarjahoitoja)
 • ihossa alkaa muodostua uutta kollageenia ja elastiinia, jolloin iho kiinteytyy (koskee lähinnä vain sarjahoitoja)
 • ihon sävy paranee, maksaläiskät ja muut pigmenttihäiriöt vaalenevat (koskee lähinnä vain sarjahoitoja)

Kuorinnan jälkeen on hyvä välttää seuraavia:

 • solarium ja auringon ottaminen (ainakin kahden viikon ajan) — mantelihappo ei kuitenkaan herkistä ihoa auringolle
 • luomukosmetiikka (säilöntäaineettomuuden vuoksi saattavat sisältää mikrobeja)
 • saunominen ja uiminen (kahden vuorokauden ajan)
 • rankka liikunta ja hikoilu (kahden vuorokauden ajan)
 • kuorivat kosmetiikkatuotteet ja muut kosmeettiset tehohoidot
 • karvanpoisto (viikon ajan)

Pinnallisten kuorintojen jälkeisiä sivuoireita hoidetaan lähinnä rauhoittavilla kosteusvoiteella. TCA-kuorinnan jälkeen on tärkeää noudattaa lääkärin antamia hoito-ohjeita.


Vasta-aiheita

Vasta-aiheet liittyvät usein allergioihin:

 • mantelihappokuorinta ei sovi pähkinäallergikolle
 • maitohappokuorinta ei sovi maitoallergikolle

Muita vasta-aiheita eli kontraindikaatioita ovat seuraavat:

 • huuliherpeksen aktiivinen vaihe
 • systeeminen aknelääkitys
 • ihosairaudet (psoriaasi, märkivä akne)
 • erittäin herkkä iho
 • haavat hoidettavalla alueella