I’ve never seen something better for tightening lax skin than the Fractora.
(Dermatologi F. Victor Rueckl, Las Vegas)

Fractora on yksi suosituimmista ei-kirurgisista toimenpiteistä niin maailmalla kuin meillä Suomessakin. Suosion ymmärtää. Toimenpiteen jälkeen iho on aiempaan verrattuna paljon nuoremman, heleämmän ja kiinteämmän näköinen. Lisäksi toimenpide on melko edullinen. Esimerkiksi meillä Cityklinikalla hoito maksaa tätä blogimerkintää tehdessäni vain 490 €. (Verkkokaupassamme on välillä myös kiinnostavia kampanjoita.)

Tänään kerron, mistä Fractorassa on kysymys.

Mistä on kysymys?

Fractora on radiofrekvenssienergian ja neulauksen tehoon perustuva toimenpide. Hoidon aikana ihoon kuljetetaan lämpöenergiaa, joka kiinteyttää, tasoittaa ja kirkastaa ihon ylimmät kerrokset.

Cityklinikalla toimenpiteitä tehdään lähinnä seuraaville alueille:

 1. koko kasvot
 2. silmänympärysiho
 3. kaula
 4. dekoltee
 5. kämmenselkien iho

Tuloksia:

 • iho kiinteytyy ja kohoaa hieman
 • rypyt tasoittuvat
 • samea iho kirkastuu ja heleytyy

Hoidon tieteellinen perusta

Fractora-hoidossa iho käsitellään erityismuotoillulla suulakkeella. Tämän käsikappaleen avulla iho neulataan. Samaan aikaa ihoon viedään myös radiofrekvenssienergiaa. Radiofrekvenssienergia tuntuu lämpönä. Sekä neulaus että radiofrekvenssienergia (rf-energia) vaikuttavat samansuuntaisesti: ne ikäänkuin käskevät ihoa uudistumaan.

Rf-energia stimuloi ihoa tuottamaan kollageenia, jonka tuotanto alkaa ilman stimulaatiota heiketä jo 25 vuoden iässä. Kollageeni on ihon tukikudosproteiini, ja sen vähittäinen häviäminen näkyy piirteiden veltostumisena. Kun iho pakotetaan tuottamaan uutta kollageenia, ”sivuoireita” ovat ihon kiinteytyminen, tasoittuminen ja pieni kohoaminen.

Myös ihon neulaaminen herättää ihon uudistumaan voimakkaasti. Neulaus aihettaa ihoon hallitun vaurion, jota elimistö alkaa automaattisesti parantaa. Iho uudistuu. Toimenpiteen ja toipumisvaiheen jälkeen iho näyttää 5–8 vuotta nuoremmalta kuin ennen käsittelyä.

Muutos on luonnollinen mutta silminnähtävä. Myös Visia-laitteisto havaitsee ihon kunnon ja ulkonäön nuorentumisen.

Kuinka monta kertaa?

Radiotaajuushoito tehdään useimmiten yhden kerran. Tämän ensimmäisen käsittelyn jälkeen on hyvä odottaa kaksi kuukautta, koska vasta kahden kuukauden kohdalla lopputulos alkaa näkyä. Ei kannata siis hätäillä.

Toimenpiteen lopputulosta voi halutessaan fiksata lukemattomin eri tavoin. Usein asiakas tulee pari kuukautta hoidon jälkeen uuteen käsittelyyn. Vielä useammin hoitoon yhdistetään muita toimenpiteitä. On tyypillistä viimeistellä hoidon tulos botuliinilla tai muilla pistoshoidoilla.

Kaikki riippuu asiakkaan iästä ja ihon kunnosta. Mitä enemmän ikääntymismuutoksia tai muita ihovaurioita, sitä enemmän on nähtävä vaivaa.

Sattuuko hoito?

Fractora ei ole aivan kivuton toimenpide. Kipua voidaan hallita levittämällä hoitoalueelle tehokas puudutusvoide 15–30 minuuttia ennen itse toimenpidettä.

Hoito voidaan tehdä pehmeästi. Silloin ei mennä kovin syvälle ihon pinnan alapuolelle. Tällöin kipu on lievää.

Jos toimenpide tehdään ns. isoilla tehoilla ja mennään syvälle ihon sisään, hoito sattuu jonkin verran. Kivunlievitykseen minulla on kuitenkin olemassa menetelmiä ja välineitä.

Mitä eroa on Fractoralla ja Fractora Firmillä?

Fractora-hoito sekoitetaan joskus pikkusisareensa, Fractora Firm -hoitoon.

 • Fractora Firm -hoidossa iho käsitellään radiofrekvenssienergialla.
 • Varsinaisessa Fractora-hoidossa iho käsitellään radiofrekvenssillä JA neulauksella.
 • Fractora Firm vaatii aina sarjahoidon. Teho tulee esille vasta aikaisintaan kolmen hoitokerran jälkeen.
 • Fractoran teho tulee esille jo yhden hoitokerran jälkeen.
 • Fractora Firm ei vaadi toipumisaikaa.
 • Fractoran jälkeen iho on punainen ja turvonnut jopa viikon ajan.

Mitä tapahtuu hoidon jälkeen?

Hoidon jälkeen käsittelyalueelle levitetään hoitovoide. Hoitovoidetta on käytettävä noin viikon verran toimenpiteen jälkeen.

Käsittelyalue näyttää usein karulta. Mitä suurempia tehoja on käytetty, sitä voimakkaammin iho punoittaa ja turpoaa toimenpiteen jälkeen. Toisaalta mitä suuremmat tehot, sitä paremmat lopputulokset.

Iholle kannattaa antaa toipumisrauha. Viidennen päivän kohdalla voi alkaa meikata. Noin viikon päästä hoidosta turvotukset ja punoittelut ovat laskeutuneet.

Jos kavahtaa ihon ikääntymismuutoksia, iho on ehdottomasti suojattava hyvin auringolta AINA. Mutta varsinkin Fractora-hoidon jälkeisinä viikkoina suojakerroin 50 on aivan välttämätön.

JÄLKIHOITO-OHJEET

Tervetuloa Cityklinikalle!

Cityklinikalla Fractora-hoito kuuluu jo klassikoiden kastiin. Olemme tehneet hoitoja jo vuosien ajan. Uskallan suositella klinikkaani kaikille, jotka ovat kiinnostuneet esteettisen lääketieteen palveluista.

Radiofrekvenssihoitoja teen tällä hetkellä vain Helsingin klinikalla. Jos harkitset toimenpidettä, varaa ensin aika konsultaatioon. Siellä suunnittelemme yhdessä, kuinka syvä käsittely sinulle on syytä tehdä. Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Ajan voi varata numerosta 0201 777 288.

Blogitekstin on suunnitellut lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii myös Helsingin Laser and Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana sekä kansainvälisten koulutusten johtajana American Academy of Aesthetic Medicine -kursseilla.