Ehkäisy ja raskauden seuranta

Cityklinikan gynekologin vastaanotolla voidaan suunnitella niin ehkäisyä kuin raskauttakin. Naistentautien erikoislääkäri, LT Lasarus Mitrofanoff palvelee asiakkaitamme Helsingin ja Turun Cityklinikoilla.

Lasu tunnetaan lääkärinä, jolla on aikaa. Lasun CityGyn-tiimi takaa, että vastaanotolla suunnitellut diagnostiset ja hoidolliset toimenpiteet tapahtuvat sovitussa aikataulussa ja sovitussa hoitopisteessä.

Ota yhteyttä

Citygyn on LT, gynekologi Lasarus Mitrofanoffin vastaanotto Helsingin ja Turun Cityklinikoilla. Ajan gynekologin vastaanotolle voit varata numerosta 0201 777 288.  

Varaa aika
netissä.

Voit varata ajan Helsingin, Turun tai Lahden klinikalle verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Raskauden ehkäiseminen

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Kierukan asettaminen
260 €

Raskausajan ultraäänitutkimukset

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Alkuraskauden ultraäänitutkimus (rv 5–12)
110 €
Varhaisraskauden ultraäänitutkimus (niskaturvoke ja morfologia)
160 €

Raskausajan ultraäänitutkimukset

Palvelun saatavuus: Helsinki, Turku

Rakenneultraäänitutkimus
260 €

Ehkäisy ja raskauden seuranta

Hormonikierukka

Kierukka sopii useimmille naisille ehkäisymenetelmäksi. Hormonikierukassa muovisen kierukan varren ympärillä on säiliö, joka erittää paikallisesti keltarauhashormonia. Kierukan teho perustuu moneen seikkaan. Se estää munasolun hedelmöittymistä sekä muuttaa kohdunsuun liman sitkeäksi, jolloin siittiöiden kulku vaikeutuu. Hormonikierukkaa muuttaa myös kohdun limakalvon sellaiseksi, ettei munasolu kykene kiinnittymään kohtuun.  Hormonikierukka on varma ja turvallinen ehkäisymenetelmä, joka sopii hyvin pitkäaikaiseen ehkäisyyn.

Kierukan asettaa paikoilleen ja poistaa gynekologi Lasarus Mitrofanoff. Hormonikierukka tulisi vaihtaa viiden vuoden välein.


Raskausajan ultraäänitutkimukset

Moni nainen hakeutuu ultraäänitutkimukseen jo alkuraskauden aikana. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen voi tulla jo, kun kuukautiset ovat myöhässä kolme tai neljä viikkoa, ja tällöin ultraäänitutkimuksen avulla voidaan todeta raskauden käynnistyneen. Sydämen syke näkyy ultraäänitutkimuksessa jo seitsemännellä tai kahdeksannella raskausviikolla.

Rakenneultraäänitutkimuksen tarkoituksena on seurata sikiön kasvua ja lapsiveden määrää sekä sulkea pois rakennepoikkeavuuksia, kehityshäiriöitä ja epämuodostumia. Rakenneultraäänitutkimus eli ns. rakenneultra tehdään useimmiten 18.–24. raskausviikkojen aikana. Myöhemminkin rakenneultraan voi hakeutua.