Huulien täyteainehoidot ovat yleisiä toimenpiteitä. Niitä Cityklinikalla tekevät sairaanhoitajat, lääkärit ja kirurgit. Tarjoamme myös pitkäkestoisempia vaihtoehtoja. PermaLip™-huuli-implantti on esitelty lääkäri Sikorskin blogissa. Vähemmän huomiota on saanut ylähuulen kirurginen nosto, ns. buffaloplastia, jota myös bullhorn-toimenpiteeksi nimitetään. Tänään luomme pikakatsauksen buffaloplastialeikkaukseen.

Buffaloplastia – mistä on kysymys?

Ylähuulen kirurginen kohotusleikkaus – buffaloplastia – on toimenpide, jonka aikana lyhennetään nenän ja suun välistä ihoaluetta sekä vyörytetään esille ylähuulen punaosaa. Leikkaukseen hakeudutaan pääsääntöisesti kahdesta eri syystä:

 1. Ikääntymisen myötä nenän ja ylähuulen välinen alue pitenee. Pidentynyt ylähuuli peittää usein myös yläetuhampaat. Kun aluetta lyhennetään, kasvojen mittasuhteet muuttuvat aiempaa feminiinisemmiksi ja nuorekkaammiksi.
 2. Aina syy ei ole ikääntymisessä. Jo nuorella ihmisellä ylähuuli voi olla hyvin kapea, jopa näkymätön. Usein täyteainehoidot eivät näissä tapauksissa tuo haluttua lopputulosta. Buffaloplastialeikkauksella sen sijaan saadaan vyörytetyksi esiin lisää huulen punaosaa – pysyvästi ja luonnollisesti.

Riikka Veltheimin mukaan asenteet ovat muuttumassa. Esteettisestä kirurgiasta tulee pikkuhiljaa normaali osa elämää.
(Kauneus & Terveys 10/2017)

Kenelle buffaloplastia sopii?

Toimenpide sopii asiakkaille, joilla ihoalue nenän ja ylähuulen välillä on pitkä. ”Pitkä ylähuuli” voi olla ihmisen synnynnäinen ulkonäköpiirre. Toisaalta syyt eivät aina löydy geeneistä: nenän ja suun välinen alue pitenee ikääntymisen myötä.

Leikkaus tulee kyseeseen, jos välimatka nenän alareunasta ylähuulen yläreunaan on ainakin 18 millimetriä.

Esteettiset toimenpiteet ovat henkilökohtainen valinta. Jokainen asiakas tulee konsultaatioon hieman eri syystä. Voit valita, aloitatko Cityklinikan maksuttomasta konsultaatiosta (sairaanhoitaja / esteettinen lääkäri) vai varaatko ajan suoraan plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon (100 €).

Konsultaatiokäynnit ovat aina asiakaslähtöisiä. Konsultaatiossa keskitytään asiakkaan tavoitteisiin ja päämääriin sekä tutkitaan asiakkaan kasvoja, kasvojen mittasuhteita ja mahdollisia ikääntymismuutoksia.

Mikäli päätät varata ajan leikkaukseen, saat konsultaatiossa ohjeet valmistautumista varten.  Terveet elämäntavat jouduttavat paranemista. Elämäntavat vaikuttavat yllättävän paljon leikkauksen lopputulokseen.

Buffaloplastia on nopea toimenpide. Se ei vaadi nukutusta, mutta se voidaan tehdä myös nukutuksessa. Kotiin pääsee yleensä jo lyhyen seurannan jälkeen.

Toimenpiteen vaiheet

 1. Anestesia.
  Yleisin anestesiamuoto on leikkausalueen tehokas paikallispuudutus. Tarvittaessa asiakas saa kevyen esilääkityksen.
 2. Leikkausavaus
  Plastiikkakirurgi tekee leikkausavauksen nenän alle. Leikkausviilto eli poistettava alue on härän sarvien muotoinen. Tästä tulee myös leikkauksen nimi.
 3. Ihoalueen poistaminen.
  Kun leikkausviilto on valmis, plastiikkakirurgi Riikka Veltheim poistaa ihoalueen.
 4. Avaus ommellaan kiinni.
  Leikkausavauksen reunat ommellaan toisiinsa. Tämä on tehtävä huolellisesti kerros kerrokselta, jotta kudokset pysyvät napakasti uudella paikallaan. Kun reunat on ommeltu kiinni, ylähuulen puna-alue nousee sopivasti esille. Nenän ja suun välinen ihoalue lyhenee. Kasvojen mittasuhteet muuttuvat aiempaa sirommiksi ja nuorekkaammiksi.

Leikkaus on nopea. Se vaatii kuitenkin erittäin tarkkaa esteettistä silmää kahdestakin syystä:

 • Leikatun alueen muodon on oltava juuri oikea, jotta lopputulos on kaunis ja luonnollinen.
 • Arpi ja leikkausavauksen reunat eivät saa jäädä näkyviin.

buffaloplastia Cityklinikka

 • Ylähuulen kirurgisesta nostosta (buffaloplastiasta) toipuminen kestää yleensä 5 – 7 päivää.
 • Noin viikon kuluttua asiakas voi jo esiintyä julkisesti.
 • Ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana alueella on turvotusta. Turvotusta hoidetaan kylmäpakkauksilla.
 • Kivunhallintaan sopivat sekä kirurgin määräämät reseptilääkkeet että osa käsikauppalääkkeistä.
 • Mustelmien ehkäisemiseen ja häivyttämiseen sopii erinomaisesti Arnizen-voide. Sen voi ostaa klinikaltamme.
 • Tikit poistetaan 5 – 7 vuorokauden kuluttua.
 • Alkuvaiheessa arpialue saattaa kohota hieman. Tämä on väliaikaista ja kuuluu asiaan.
 • Kaikkien leikkausten – myös tämän – lopputulos paranee leikkausta seuraavan vuoden kuluessa.

En ajattele, että muutan ihmisiä kauniiksi, vaan että vien väsymyksen, surullisuuden tai vihaisuuden merkit kasvoilta. Leikkauksissa ei tavoitella nukke-efektiä vaan huoliteltua ilmettä. Näen työssäni päivittäin, miten operaatiot vaikuttavat naisten itsetuntoon ja elämänlaatuun. Sitä ei pidä vähätellä.

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim, Kauneus&Terveys, 3.8.2017)

HINNAT SYKSYLLÄ 2017

 • Buffaloplastia eli huulen kohotusleikkaus paikallispuudutuksessa: 1800 € (+ alv) tai alk. 75 €/kk
 • Buffaloplastia nukutuksessa: 2350 € (+ alv) tai alk. 100 €/kk
 • Hinnat ovat voimassa toistaiseksi.
 • Päivitetyt hintatiedot hinnastosivuillamme